Joko kurssi kääntyy?

LIIGA / Ennakko
Kuten Virtasen ilmeestä näkyy, huolenaiheita on viime aikoina riittänyt.
Kuva © Timo Savela
Katseita suunnataan jo pudotuspelejä kohti, kun Hippoksella toisistaan mittaa ottavat JYP ja HIFK. Isännät lähtevät otteluun muuttamaan alakuloista peli-ilmettään, kun taas HIFK palaa Liigarytmiin viikon pelaamattomuuden jälkeen.

JYPin osalta viimeiset puolitoista viikkoa on seilattu myrskyisillä vesillä. Neljästä edellisestä ottelusta pistetili on karttunut ainoastaan kolmella pisteellä, kun KalPa nitistyi jalkapallolukemin 1-0. Jyväskyläläiset lähtevät otteluun kuitenkin tappio allaan, sillä Ilvekseltä tuli takkiin 5–0-lukemin. Vastaavaa turpasaunaa jyväskyläläisten osalta saa hakea peräti reilun kuuden vuoden takaa.

HIFK matkustaa Jyväskylään tauon saattelemana, sillä helsinkiläisten edellinen ottelu on viikon takaa. Tuolloin HIFK kävi häviämässä Kärpille lukemin 4-2. HIFK:n viime ajat ovat olleet melkoista vuoristorataa. Edelliset neljä ottelua ovat kartoittaneet pistepussia kuuden pisteen verran, ja kahdesti paremmuuden ratkaisemiseen ei ole riittänyt varsinainen peliaika.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden aikana. Molemmat joukkueet ovat napanneet voitot omista kotiotteluistaan.

Kumman jalka liikkuu paremmin?

JYPin otteista on paistanut heikko valmistautuminen otteluihin. Työhaalarit ovat jääneet pukukoppiin eikä peli-ilme ole ollut riittävän aktiivinen. Marko Virtanen onkin peräänkuuluttanut joukkueeltaan energisyyttä sekä aktiivisuutta. Viime otteluissa jalka on alkanut painaa liian aikaisessa vaiheessa, joka on taannut voiton avaimet vastustajalle. Myös maalinteko on ollut viime aikoina tervanjuontia, ja hyökkäyspeli on huutanut suoraviivaisuuden perään.

Jos JYP mielii saada pisteitä, on henkilökohtaisten virheiden määrä minimoitava. Ilves-ottelussa Brian Salcido ja Jyrki Välivaara avittivat Ilveksen karkumatkalle kahdella karmaisevalla harhasyötöllä.

HIFK:n otteet ovat olleet ailahtelevia, mutta helsinkiläiset ovat olleet vakuuttavampia vieraskentällä. Joukkue tulee pelitauon jälkeen varmasti täynnä energiaa jahtamaan täyttä pistepottia Jyväskylästä. Voitto kaventaisi neljännellä sijalla majaileviin jyväskyläläisiin eron ainoastaan kahteen pisteeseen.

HIFK:n vahvuudeksi voidaan laskea erittäin hyvä ylivoimapelaaminen. Joukkueesta löytyy runsaasti ratkaisijoita, joka on näkynyt tehokkaana ylivoimamahdollisuuksien hyväksikäyttönä. Toisaalta JYP vastaa haasteeseen liigan parhaimpiin lukeutuvalla alivoimapelillä. Jyväskyläläisten tiivis keskustan pelaaminen alivoimalla on tuottanut vaikeuksia vastustajille, eikä tarvittavia levityssyöttöjä neliön repimiseksi ole nähty.

Sairastuvalta sekä hyviä että huonoja uutisia

JYPin sairastuvalta kuuluu vaihteeksi hyviä uutisia, sillä Yohann Auvitu ja Mikko Viitanen ovat tekemässä paluuta pitkän tauon jälkeen. Auvitun paluu hurrikaaninuttuun nähtänee ensi viikolla. Viitanen puolestaan on aloittamassa harjoittelua joukkueen mukana.

Anssi Löfman joutui jättämään Ilves-ottelun kesken, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Markus Poukkula ja Kristian Näkyvä olivat poissa pelaavasta kokoonpanosta armeijaa suorittavan Topi Nättisen lisäksi. Kaikkien heidän pelaaminen on epävarmaa. Maalilla aloittaa Tuomas Tarkki.

HIFK ei saa apuja sairastuvalta, joten kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Maalilla aloittaa joukkueen tukipilariksi noussut Ville Husso.

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

17 ottelua JYPissä pelanneen Ikosen peli huutaa onnistumisia. Tehot 0+6 kerännyt nuorukainen on parantanut peliään puolustussuuntaan, mutta Ikosen kohdalla liian tutuksi ovat muodustuneet sadatteluun päättyneet hyökkäykset.

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Ramstedt on onnistunut keräämään kaksi syöttöpistettä kolmessa ottelussa. Sentteriltä uupuu vielä maali, mutta hän on tuonut runsaasti lisää juonikkuutta HIFK:n hyökkäyspelaamiseen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 1 3 4
2.Markus Nenonen 2 1 3
3.Ossi Louhivaara 3 0 3
4.Tuomas Pihlman 1 1 2
5.Éric Perrin 0 2 2
HIFK M S P
1.János Hári 3 2 5
2.Ville Peltonen 1 3 4
3.Jason DeSantis 2 2 4
4.Corey Elkins 1 2 3
5.Iiro Pakarinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle