Tehottomuus taas Kerhon riesana

LIIGA / Raportti
Tappara tuulettaa ratkaissutta maalia.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK tuli Hakametsään hyvällä ilmeellä ja vei peliä varsinkin avauserässä selvästi. Tekopaikat eivät kuitenkaan vieraille maistuneet. Tappara otti täydet pisteet, vaikka sen peli ei kovin vaikuttavaa ollutkaan.

Avauserässä Tappara tuntui suorastaan jääneen lähtötelineisiin ja HPK sai heti järjestettyä vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille. Koko avauserä mentiinkin enemmän tai vähemmän Pallokerhon komennossa. Ylivoimaakin vieraille pariin otteeseen tarjottiin, mutta paras tilanne tuli kuitenkin tasaviisikoin, kun Ville Järveläinen käänsi Tappara-maalin tolppaan.

− Nyt täytyy muistaa, mikä oli asetelma, että tässähän oli melkein kaikki heidän puolellaan. He olivat pelanneet keskiviikkona, me ei oltu pitkään pelattu ja he pelaavat kuitenkin tässä kauden tärkeimpiä otteluitaan. Vastustaja tiesi tämän ja hyödynsi sitä pelin alkuun, mutta onneksi eivät saaneet maalia, selitti kotijoukkueen vastuuvalmentaja Jukka Rautakorpi joukkueensa heikon alun.

− En mä jaksa uskoa noihin, että Tapparalla olisi ollut vaikeampi lähtö, kun ei ollut vähään aikaan pelannut, puolestaan hymähteli HPK:n kovaan kiriin viimeaikoina piiskannut päävalmentaja Pasi Arvonen.

− Kyllä me ollaan aloitettu nyt näitä otteluita yleisestikin pirun hyvin. Ei ollut minulle yllätys, että pelattiin hyvä eka erä Tapparaa vastaan, Arvonen totesi.

Tappara osui, HPK ei

Kun toinen erä oli tarjonnut lähinnä otteen näennäisen siirtymisen Tapparalle, mutta ei juuri muuta, lähdettiin kolmanteen erään 0−0-tilanteesta. Sen Tappara aloitti ratkaisevan hyvin, kun Josh Green yllätti suorasta hyökkäyksestä HPK-vahti Juuse Saroksen.

HPK:n tehottomuus kruunaantui päätöserän puolen välin tienoilla, kun Tapparan omaan pään haksahdus toi sille rangaistuslaukauksen. Jere Sallinen ei ratkaisevassa paikassa paineen alla onnistunut. Tämän jälkeen vierailijat saivat vielä pari tekopaikkaa, mutta Saroksen poisvetäminen maaliltaan päättyi Tapparan nopeaan kuittiin ja peli oli ohitse.

Pasi Arvonen saikin taas tuskastella viimeaikoina HPK:lle tutuksi tullutta ongelmaa - maalintekoa.

− Se on se iso peikko meillä tällä hetkellä. Tänäänkin voitettiin maalipaikat kokonaisuudessaan. Kyllähän se lähtee itseluottamuksesta ja onnistumisista.

» Lähetä palautetta toimitukselle