Saako HPK pisteiden tärkeydestä henkisen edun?

LIIGA / Ennakko
Jan-Mikael Järvinen tehtaili edellispelissään tehot 1+2.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
HPK joutuu perjantaina vaikeaan testiin jahdatessaan vimmatusti pudotuspelipaikkaa. Tappara on selvä ennakkosuosikki, mutta on romahtanut tällä kaudella jo kaksi kertaa juuri HPK:ta vastaan.

Tappara on tasaisen varmasti matkalla kohti runkosarjan kakkossijaa. Kahdeksan pistettä edellä olevaa ja yhden pelin vähemmän pelannutta Kärppiä on vaikea saavuttaa ja se vaatisi oululaisten jonkinasteista romahtamista runkosarjan lopussa. Toisaalta erikoisesti pitäisi nykykuntoisen Tapparankin romahtaa, mikäli se hukkaisi 11 pisteen etumatkansa seuraavaan sarjataulukossa.

Ylläkuvattu luo mielenkiintoista lähtökohtaa Tappara-HPK otteluun, sillä HPK taistelee kynsin ja hampain joka pisteestä, jotta kausi ei loppuisi runkosarjaan. Vaikean tammikuun alun jälkeen Pallokerho onkin kääntänyt kurssinsa ja näyttäisi tällä hetkellä vahvasti olevan tunkemassa mukaan kevään jatkopeleihin.

Jos Tappara sortuu Hakametsässä minkäänasteiseen asennevammaan, voi pisteet matkata hyvinkin Hämeenlinnaan. Ja asennevammaanhan Tappara on tällä kaudella jo parikin kertaa Kerhoa vastaan sortunut. Joukkueiden ensi kohtaamisessa Tappara oli täysin tuuliajolla häviten 6-1. Seuraavassa kohtaamisessa kirvesrintojen asenne petti 4-0 johtoasemassa ja HPK tulikin lopulta jatkoajalla ohi. Vain seuraavassa Hakametsässä käydyssä kohtaamisessa Tappara pelasi koko pelin tyylillään ja voitti 2-0.

Pystyykö HPK ratkaisuihin vai ratkaisevatko tuomarit?

Viimeisimmässä pelissä Ässiä vastaan HPK:lla oli paikkoja voittaa reilumminkin, mutta tärkeä voitto kirjattiin lopulta 3-1.

- Meillä nyt vaan on vähän vaikeuksia tuossa maalinteossa, totesi HPK:n sentteri Otto Paajanen pelin tauottua.

Mikäli Tappara ei sorru aiemman kaltaisiin notkahduksiin vaan pystyy pelaamaan omaa peliään, on selvää, että HPK:lle ei siunaannu Hakametsässä paikkoja tuhlattavaksi asti. Viimeistelyn pitää vierasjoukkueella näin ollen parantua. HPK:n kannattanee satsata avauserään ja johtoon pääsemiseen, sillä niillä kerroilla, kun Tappara on mennyt tällä kaudella kotonaan johtoon, on harvemmin vierailija enää ohi tullut.

Myös tuomareille voi olla luvassa haastava iltapuhde. Tuoreessa muistissa on vielä HPK-luotsi Pasi Arvosen palaute tuomareista viime viikolla. Tapparan kotipelejä viheltäneistä kaksikoista Timo Metsälä-Teemu Salminen on jäänyt parhaiten mieleen ailahtelevista tuomioista. Kun kauden tärkeimmät pelit lähestyvät ja HPK:lla ovat jo oikeastaan käsilläkin, toivoa sopii, että ratkaisu syntyy pelaajien toimesta.

 

 

Seuraa Heitä

Juha Kiilholma #37 |

Keskushyökkääjä

Jo pitkän uran Liigassa tehnyt Kiilholma on vaivihkaa pelaamassa pisteiden valossa parasta kauttaan. Edellinen ennätys oli miehen Tapparan ajoilta ja sen Kiilholma on jo tällä kaudella pistänyt uusiksi.

Jan-Mikael Järvinen #44 | Ässät

Keskushyökkääjä

Järvisen lopullinen läpimurtokausi on sujunut aina vaan parantuvien otteiden merkeissä. Ehdottomasti perjantaina HPK:n kannalta yksi vaarallisimmista miehistä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle