Hippoksella palataan sorvin ääreen

LIIGA / Ennakko
Kuinka levollinen on tunnelma, kun JYP pelaa ensimmäisen ottelunsa pitkän tauon jälkeen?
Kuva © Eriikka Hienola
Hippoksella JYPin vieraaksi asettuu HIFK. JYP pelaa ensimmäisen ottelunsa kahden viikon tauon jälkeen, kun taas vierailijoille ottelu on jo toinen. Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuu debyyttinsä JYPin paidassa pelaavaan Juuso Ikoseen.

Isännät siirtyivät tauolle karvaan tappion saattelemina, kun Pelicans haki pisteet Hippokselta. JYPin osalta taukoa ei vietetty hiljaiselossa. Ensin JYP hankki kovan kohun saattelemana Bluesista lähtöpassit saaneen Juuso Ikosen, jota seurasi Tuomas Tarkin 1+1-vuotinen jatkosopimus. Pisteahneesta Ikosesta odotetaankin ratkaisua murheenkryyniksi muodostuneeseen Eric Perrinin ketjuun.

Myös illan vierasjoukkue piti itseään esillä maajoukkuetauon aikana. Ensin ilmoitettiin paluumuuttaja Daniel Fernholmin sopimuksesta, jonka jälkeen tiedotettiin Braden Birchin saaneen lähtöpassit. HIFK palasi tauolta tiistaina, kun punapaidat voittivat Tapparan lukemin 2-1. Voitollaan HIFK katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa.

Tunteetonta puurtamista vai ylilatautunutta sekameteliä?

JYPin pitkän tauon vuoksi energiaa ainakin luulisi riittävän. Ottelun alusta voidaan odottaa JYPin kohdalta hieman sekavaa, mutta tunnetta pitäisi löytyä. Joukkueen vaarana on, että pitkän pelaamattomuuden vuoksi latautuminen menee yli, ja peli puuroutuu koko ottelun ajaksi. Erityisesti puolustajien tulisi latautua vartioimaan maalinedustaa paremmin kuin edellisissä otteluissa, jos isännät pisteitä haluavat.

Illan kotijoukkuetta vaivasivat ennen taukoa vaikeudet maalinteon kanssa. Tilanne on korostunut erityisesti ylivoimalla, kun hienosti toiminut pyöritys on päättynyt tuhrittuun tuhannen taalan paikkaan. Tässä kohtaa kuvioihin odotetaankin astuvan Ikosen, josta odotetaan Petr Hubacekin korvaajaa ykkösylivoimassa.

Vierasjoukkuetta on vaivannut sama ongelma: maalinteko. Maalintekoa on vaikeuttanut sekava pelitapa, jonka vuoksi viisikko ei ole onnistunut löytämään yhteistä säveltä. Avauspelaamisessa yhteinen sävel on ollut hukassa, eivätkä pelaajat ole tienneet, milloin pelata viiveellä ja milloin nopeasti.

HIFK:n pelissä on myös vallinnut tietynlainen kliinisyys. Tunne on puuttunut joukkueen pelaamisesta, vaikka sitä on haettukin ajoittain ylilyöntien kautta. Joukkueen herättelyä fyysisellä pelillä voidaankin odottaa paluun joukkueeseen tehneeltä Fernholmilta, joka takaa tukun mustelmia Ville Husson vartioimalle maalille pyrkiville isännille.

Kokoonpanot

Isäntien maalilla nähdään jatkosopimusta juhlistava Tarkki. Debyyttinsä pelaava Ikonen asetetaan Perrinin johtamaan vitjaan, jonka toiseen laitaan asetetaan Jani Tuppurainen. Maajoukkuetauko ei tuonut tullessaan jobinpostia, vaan sairastuvalla jatkavat jo tutuksi tulleet nimet.

HIFK:n kokoonpanossa on nähty suuria muutoksia viime kierrosten aikana, ja ketjuruletti jatkuu todennäköisesti myös perjantaina. Vierailijoiden maalilla pelaa erinomaisesti esiintynyt nuori Husso.

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Ensimmäinen ottelu JYPin paidassa. Jyväskylässä asetetaan kovat odotukset nuorelle kaverille, kun viereen asetetaan edellisen jyväskyläläisten mestaruuden ratkaisseet Eric Perrin ja Jani Tuppurainen. Onko tässä uusi Harri Pesonen?

Ville Husso #35 | Detroit

Maalivahti

Nuori maalivahti on pelannut itsensä koko kansan tietoisuuteen. Husso oli kotijoukkueen suurin sankari, kun HIFK nappasi täydet pisteet Tapparalta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Miika Lahti 2 4 6
2.Max Wärn 2 3 5
3.Markus Nenonen 2 3 5
4.Ossi Louhivaara 4 1 5
5.Yohann Auvitu 0 4 4
HIFK M S P
1.Jason DeSantis 0 1 1
2.Ville Peltonen 0 1 1
3.Eero Somervuori 0 1 1
4.Etunimi Sukunimi 0 1 1
5.Henrik Forsberg 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle