JYPin kolmannen erän kiima ratkaisi ottelun

Toni Söderholm tietää, että HIFK:llä on vielä rutkasti töitä jäljellä pelinsä parantamisessa.
JYP ja HIFK:n ottelu ei noussut missään vaiheessa spektaakkelimaiseksi näytökseksi. Nousevalla trendillä ottelussa pelannut JYP vei ottelun lopulta 4-2 ( 0-1, 1-1, 3-0).

HIFK tuli otteluun erinomaisella kiekonhallinnalla ja aggressiivisella karvauspelillä. Neljän minuutin pelin jälkeen Corey Elkins päätti 2-1-hyökkäyksen suoraan laukaukseen ja siirsi petopaidat 1-0-johtoon.

JYP sai jo ottelun toisessa erässä pelin juonesta kiinni, vaikka vielä toisella erätauolla vieraat johtivatkin 1-2 Mikko Salmion ja Iiro Pakarisen onnistuttua maalinteossa.

Pelin kääntyminen JYPille alkoi myös Toni Söderholmin mielestä pelin puolessavälissä.

— Oman pelimme hajoaminen alkoi jo toisesta erästä. JYPin peli alkoi olla sellaista kuin he halusivat. Meillä ei ollut pelissä sellaista järjestelmällisyyttä kuin ensimmäisessä erässä. Sama huono vaihde jäi sitten kolmanteen erään päälle.

Kolmannessa erässä kentällä oli vain yksi joukkue - JYP. Kolme maalia ja makeat kolme pistettä kotijoukkueelle. Päätöserässä maalintekijöinä kunnostautuivat Salmio illan toisellaan, Jonne Virtanen ja kultakypärä Max Wärn.

Söderholm oli ottelun jälkeen syystäkin vaisua miestä.

— Se on selvä asia, että tämä koettelee ja stressaa meitä. Se on iso askel maalin tappioasemasta maalin voittoon.

Eläintarhallinen apinoita Jyväskylässä

Avauserän kuvaksi jäi selkeästi vierasjoukkueen aktiivinen pelitapa. HIFK piti kiekkoa selvästi enemmän kuin JYP, mutta hyvästä kulmapelistä ja kaksinkamppailu voitoista huolimatta erän ainoan maalin teki Elkins.

JYP tuli tasoihin toisessa erässä, kun HIFK-puolustus nukahti omanpään aloituksen jälkeen. Yohan Auvitun laukauksen eteensä torjunut Ville Husso oli täysin voimaton, kun Salmio sai täysin vapaasti lapioida kiekon maalin edestä rysään. Tilanteessa tapahtui punapaidoille tältä kaudelta niin tuttu täydellinen musta hetki omassa päässä.

JYPin paras ketju tehopisteiden valossa oli kolme maalia iskenyt neloskenttä, Salmio, Virtanen ja Markus Nenonen (0+3). Pelillisesti kapulaa heilutti kuitenkin ykkösketju Jani Tuppurainen, Eric Perrin ja Juuso Ikonen. Ketjun peli näytti paikka paikoin silmiä hivelevältä, mutta tulosta ei tullut. Tuppuraisen ja Perrinin niskassa tuntuukin olevan täysi eläintarhallinen apinoita, eikä kiekko mene maaliin avopaikoistakaan.

Kentällä oli vain hurrikaanipaitoja

Kolmanteen erään vielä ripauksen suoraviivaisuutta lisännyt JYP oli ylivertainen. Kolme maalia ja saman verran vielä avopaikkoja ei jättänyt lopulta kysymysmerkkejä joukkueiden paremmuudesta. HIFK-puolustaja Söderholm katsoi kuitenkin jo tulevaisuuteen.

— Meidän pelimme on kuitenkin rauhallisempaa kuin aiemmin, ja puolustamme jo paikoitellen hyvin. Luotan kyllä, että peli alkaa vielä kulkemaan, jahka saamme hieman itseluottamusta kerättyä.

HIFK:n etsikkoaika oli ensimmäiset puolitoista erää. Maaleja ei kuitenkaan tullut riittävästi, ja tehokkuus onkin suurin kehityksen kohde Söderholmin mielestä.

— On päivänselvää, että emme ole tehneet tarpeeksi maaleja. Se on suurin yksittäinen asia joka on vialla. Siitä, että johtuuko se pelitavasta vai pelaajien itseluottamuksesta, voisi luennoida pidempäänkin. Se on varmasti sekoitus kumpaakin.

JYPin käskijä Marko Virtanen huokui tyytyväisyyttä ottelun päätyttyä.

— Nouseva trendi pelissä. nelosketjulta erittäin hyvää peliä jo pitkään, nyt tuli palkinto myös tuloksen muodossa. Oli todella kova peli, ja HIFK karvasi todella kovaa. Olen erittäin tyytyväinen pisteisiin, päätti Virtanen yhteenvetonsa.