Blues aloitti ja lopetti alivoimamaalilla

LIIGA / Raportti
Lukon peli ajautui usein liian lähelle laitoja.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues nappasi jo neljännen kolmen pisteen voittonsa putkeen, kun se kaatoi Lukon maalein 5-3. Ratkaisuksi koitui espoolaisten alivoimapeli, sillä se iski ottelussa kaksi alivoimamaalia.

Blues otti avauserässä kolme kahden minuutin rangaistusta. Joukkueen alivoimapeli oli kohdallaan, eikä Lukko päässyt ollenkaan maalin eteen.

− Samanlaisen asian huomioin itsekin. Tuntui kyllä välillä, että Lukko painoi voimakkaasti päälle, Blues-puolustaja Kalle Kaijomaa näki.

Kolmannen jäähyn aikana Lukon ampuman pitkän kiekon jälkeen Blues hyödynsi hyökkäyspään aloituksen. Kaijomaa ampui kiekon päätylaitaan, josta kiekko kimposi maalin kulmalle Miro Aaltoselle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella maaliin.

− Tuollainen ei onnistu ihan joka päivä. Huippuluokan maalintekijä osaa käyttää tuon, Kaijomaa arvioi maalia.

Kaijomaa kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat parantaneet otteitaan Bluesin kauden edetessä. Oma vaikutuksensa oli myös sillä, että hän oli runkosarjan ensimmäiset viikot sairastuvalla.

− Ainahan se kestää tottua uusiin systeemeihin.

Jyrki Aho on toki tuttu mies Kaijomaalle niin JYPistä kuin Jukureista, mutta vasta tällä kaudella hän on joukkueessa, jossa Aho on päävalmentajana.

Toinen alivoimamaali syntyi päätöserässä. Tomi Sallinen riisti kiekon puolustusalueen kulmassa ja lähetti kiekon eteenpäin Eetu Pöystille. Vahvaa kautta pelaava Pöysti iski rannelaukauksella ottelun päätösosuman.

− Tarkoitus on tehdä itse maaleja ylivoimalla. Nyt mietitään, mitä muutoksia täytyy tehdä. Ei ollut osumien kannalta ratkaisevaa, että pelataan neljällä hyökkääjällä, Lukon apuvalmentaja Jesse Welling näki.

Otteen lipsahdus ei maksanut voittoa

Alivoimamaalien välillä molemmat osuivat kolmesti. Ottelu oli suurimman osan ajasta Bluesin hallussa. Juuri kun peli näytti ratkenneen Matti Järvisen osumaan, Lukko sai onnistumisia ja kuusi minuuttia myöhemmin peli oli 4-3.

− Emme ymmärtäneet tilannetta oikein, Bluesin päävalmentaja Aho analysoi otteet lipsumista.

Lukolle ottelu oli ensimmäinen maaottelutauon jälkeen. Welling myönsi sen vaikuttaneen otteisiin.

− Lisäksi muutama takaiskumaali tuli liian halvalla.

Bluesin päävalmentaja Aho antoi kehuja erityisesti joukkueen asennetta.

− Taisteluasenne pitää nostaa esille tästä pelistä.

Tätä osoitti erityisesti Nico Nyberg, joka sai Olli Sipiläisen ampuman kiekon poskeensa.

− Harva pelaaja syöksyy tuolla tavalla kiekon eteen ja palaa vielä peliin tikit naamassa, Kaijomaa kehuu joukkuetoveriaan.

Sekä Blues että Lukko jatkavat pelejään lauantaina kotiotteluilla. Bluesin vieraaksi saapuu TPS ja Raumalle matkustaa KalPa.

» Lähetä palautetta toimitukselle