Ilves haastaa sisuuntuneen Tapparan nuoren Roope Hintzin johdolla

LIIGA / Ennakko
Pääseekö Toni Kallela juhlimaan myös Ilvestä vastaan?
Kuva © Jarno Hietanen
Kauden toisesta Tampereen paikallisottelusta voi odottaa kovatasoista kamppailua, kun kirveleviä tappioita viime peleissä kokeneet Ilves ja Tappara kohtaavat täydessä Hakametsässä.

Tampereen joukkueiden paluut maajoukkuetauolta eivät ole olleet helppoja. Molemmat joukkueet kokivat tappiot HPK:ta vastaan edellisissä peleissään: Ilves jäi tiistaina ilman maaleja Hämeenlinnassa ja Tappara hävisi torstaina kotonaan jatkoajalla 5-6 menetettyään varhaisen 4-0-johtonsa.

Vierasjoukkueena pelaava Tappara on noussut vaikean alkukauden jälkeen Liigassa neljänneksi. Joukkueella on allaan kaksi tappiota, mutta Tappara pelasi tiistaina HIFK:n vieraana tappiosta huolimatta hyvin. Torstain ottelu oli joukkueelle henkisesti vaikea, sillä helposti saatu selvä johto sai joukkueen ajatukset siirtymään paikallispeliin liian aikaisin. Perjantain ottelu on Tapparalle jo kolmas neljän päivän sisään, ja tämä saattaa näkyä väsymyksenä.

Ilves on levännyt kolme päivää ennen ottelua, mutta omistussotkuista kärsineen joukkueen peli on ollut viime otteluissa sekavaa. Alkukauden käväisy Liigan kärkipaikalla on vaihtunut seitsemänteen sijaan, ja erityisesti ylivoimapeli on ollut tehotonta. Tapparakaan ei ole saanut ylivoimaansa kuntoon, ja toimivalla ylivoimapelaamisella kumpi tahansa joukkue olisi suurta askelta lähempänä Tampereen herruutta.

Tapparan maalivahti Juha Metsola on pelannut tällä kaudella paljon, mutta mies joutui torstaina kaivamaan kiekon selkänsä takaa peräti kuudesti. On selvää, että puolustuksen ja maalivahdin yhteistyön on toimittava perjantaina paremmin. Myös Ilveksen maalilla todennäköisesti aloittava Ville Kolppanen joutuu olemaan tarkkana, sillä vieraat näyttivät torstaina maalintekotaitoaan viiden osuman verran tappiosta huolimatta.

Nuori lupaus debytoi Liigassa

Päävalmentaja Tuomas Tuokkola on nostanut Ilveksen kokoonpanoon A-nuorten pistepörssin kärkinimen, 16-vuotiaan Roope Hintzin, joka pelaa huomenna ykkösketjun keskellä laidoillaan todennäköisesti Sami Sandell ja Daniel Corso. Hintz on kerännyt tällä kaudella A-nuorissa pelaamissaan 18 ottelussa jo tehot 14+12, ja samalla loppukauden tahdilla hänen tehonsa A-nuorissa jäisivät toiseksi vain saman ikäisenä pelanneelle Mikael Granlundille.

Seuraa Heitä

Toni Kallela #93 |

Laitahyökkääjä

Tapparan Toni Kallela pelasi torstaina HPK:ta vastaan neloskentässä, mutta onnistui iskemään kaksi maalia ottelun seitsemällä ensimmäisellä minuutilla. Nuoren Kallelan itseluottamus lienee kunnossa ennen paikallispeliä.

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

Nuori Roope Hintz debytoi kovassa paikassa: perjantai-ilta, paikallispeli ja loppuunmyyty Hakametsä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Kai Kantola 1 1 2
2.Tommi Kivistö 0 2 2
3.Michael Keränen 0 2 2
4.Ville Korhonen 0 1 1
5.Etunimi Sukunimi 0 1 1
Tappara M S P
1.Josh Green 3 1 4
2.Kristian Kuusela 2 2 4
3.Nick Bailen 1 2 3
4.Pekka Jormakka 2 1 3
5.Etunimi Sukunimi 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle