Puustinen murskasi JYPin

Sankari juhlimassa.
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin jäähallissa HIFK otti neljännen voittonsa viiteen otteluun JYPin kustannuksella koitoksessa, jonka sankariksi nousi hattutempun alle kahdessa erässä iskenyt Juuso Puustinen. Ottelu päättyi helsinkiläisten 4-1-voittoon.

HIFK:n karvaus tuotti ongelmia JYPin puolustukselle. Helsinkiläiset eivät antaneet yhtään ylimääräistä tilaa tai aikaa vierasjoukkueen pelin avaamiselle ja saikin usein riistettyä kiekon jo vastustajan puolustuspäässä.

JYPin kiekoton pelaaminen oli mallillaan ja joukkue yrittikin hakea yliotetta kovalla taklauspelaamisella. Jonne Virtanen ja Ramzi Abid onnistuivatkin näyttävissä taklauksissa jo ottelun alkuvaiheilla ja kaksikon esimerkistä myös muu joukkue innostui hakemaan otetta fyysisyyden kautta.

Ratkaisut kiekon kanssa sen sijaan olivat kaavamaisia ja maaleihin vaadittava juonikkuus loisti poissaolollaan. Juuso Ikonen ja Eric Perrin pystyivät ajoittain viemään peliä HIFK:n päätyyn hyvillä henkilökohtaisilla ratkaisuilla, mutta muut ketjut perustivat pelinsä pitkälti kovaan työmäärään. Tällä kertaa työ ei kiittänyt tekijäänsä, vaan Ville Husson loistavat otteet pitivät vierailijoiden maalimäärän yhdessä. HIFK:n tehosentteri Corey Elkins jakoi tunnustusta vastustajalle.

- Fyysinen ottelu, JYP on iso ja vahva joukkue. He pelasivat syvälle alueellemme ja suojelivat kiekkoa hyvin, heitä vastaan oli vaikea puolustaa.

Puustisen taikamaila

Ensimmäisen maalin iski kotijoukkue HIFK. Jyrki Välivaaran istuessa rangaistusaitiossa Toni Söderholmin kova syöttö läpi alivoimaneliön löysi Juuso Puustisen, joka siirsi illan ensimmäisellään kotijoukkueen johtoon. Elkins ei ollut maalista huolimatta tyytyväinen ottelun alkuun.

- Lähdimme hieman hitaasti liikkeelle ja meillä meni hetki ennen kuin saimme pelimme käyntiin.

JYP haki määrätietoisesti paikkoja HIFK:n maalinedustalta. Varsinkin maalin takaa tulleisiin syöttöihin kotijoukkueen puolustus ei ehtinyt reagoimaan ja vierailijat loivat lukuisia tilanteita samalla kaavalla. Myös 1-1-tasoitus syntyi, kun ensimmäisen pisteensä hurrikaanipaidassa tehnyt Juuso Ikonen löysi syötöllään maalin edustalla terävimpänä olleen Eric Perrinin.

Toinen erä ehti maalittomana viimeiselle viisiminuuttiselle, kun Puustinen otti sankarin viitan harteilleen. Ensin kuopiolainen siirsi joukkueensa tasavajaalla johtoon suoraan aloitusvoitosta ja vielä ennen summerin soittoa mies kruunasi hattutemppunsa Elkinsin nappisyötöstä. Peliaikaa ensimmäisen ja kolmannen maalin välissä ehti kulua vain 21 minuuttia ja 30 sekuntia.

- Toisessa erässä saimme pelin haltuun ja pelasimme viimeiset 40 minuuttia pääosin hyvää kiekkoa. Saimme tärkeitä onnistumisia hyökkäyspäässä, totesi Elkins.

Hattutempun tehneen Puustisen maaleista kaksi alustaneella sentterillä oli selvä näkemys Puustisen salaisesta aseesta.

- Juusolla on taikamaila, joten kiekkoa vain hänelle, naurahti Elkins.

Kolmannessa erässä JYP painoi päälle ja HIFK oli ajoittain viime aikojen tavaramerkkinsä mukaan hätää kärsimässä. Päävalmentaja Raimo Summanen turvautui aikalisään, kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia. Tällä kertaa HIFK onnistuikin pitämään johtonsa turvallisesti kahdessa maalissa. Loppulukemat 4-1 iski tyhjään maaliin Iiro Pakarinen.

- Meillä oli hankala hetki kolmannen erän loppupuolella, kun he painostivat todella. Taistelimme kuitenkin loppuun asti ja saimme tärkeät kolme pistettä, totesi Elkins.

Kummankin joukkueen taival jatkuu perjantaina. JYP saa vieraita Lahdesta, kun Pelicans tulee mittaamaan JYPin kuntoa. HIFK hakee Ilmalassa paikallisvastustaja Jokereista ensimmäistä voittoa yli vuoteen.