Lukolle ansaittu voitto

LIIGA / Raportti
Lukko kuittasi lokakuisen TPS-tappion Turkuhallissa itsenäisyyspäivän iltana. Tasaisessa ottelussa Lukko oli askeleen edellä ansaiten voittonsa. Lukolla oli mahdollisuus ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta heikon viimeistelyn ja Alexander Salakin vahvojen otteiden seurauksena ottelu venyi voittomaalikilpailuun.

Ottelu tarjosi hyvää viihdettä yleisölle, vaikka kovin korkeatasoista peliä ei itsenäisyyspäivän kunniaksi nähtykään. Harhasyöttöjä jaettiin auliisti vastustajalle pitkin ottelua ja kiekko pomppi ajoittain

Kotijoukkue pyrki kontrolloimaan kiekkoa ja liikkumaan Lukkoa liukkaammin. Ajoittain TPS tässä onnistuikin, mutta varsinkin puolustussuuntaan päin Palloseura jäi ajoittain jälkeen. TPS-päävalmentaja Kai Suikkanen myönsikin ottelun jälkeen odottaneensa omiltaan terävämpää liikettä.

- Ei ihan päästy jalalla sellaiseen liikkeeseen, jota odotin. Meillä oli taukoa ja hyviä harjoituksia alla, mutta jostain syystä Lukko oli liukkaampi ja ansaitsi voiton, harmitteli Suikkanen.

Lukko karvasi kovaa turkulaispuolustajia ja pyrki pakottamaan Palloseuran puolustajat harhasyöttöihin. Kettupaidat onnistuivatkin aiheuttamaan painetta TPS:n takalinjoilla ja molemmat Lukon varsinaisella peliajalla tekemät maalit syntyivät karvauksen seurauksena.

Raumalaiset myös puolustivat tarkasti oman maalinsa edustan, eikä TPS päässyt helpolla Petri Vehasen maalille. Rauli Urama olikin ottelun jälkeen tyytyväinen Lukon pelisuunnitelman toteutumiseen.

- Jokainen meistä oli valmistautunut puolustamaan. Lähdettiin pelaamaan pienten yksityiskohtien kautta ja hakemaan vaihto kerrallaan hyvää fiilistä ja rentoutta pelaamiseen. Kaivettiin niitä pieniä onnistumisen hippuja ja ansaittiin sitä kautta pisteet, kertasi Lukko-päävalmentaja.

Lukon ylivoima tehotonta

Vieraat siirtyivät johtoon ensimmäisen erän puolessa välissä. Pekka Saarenheimo ja Juha-Pekka Haataja antoivat painetta TPS:n puolustukseen ja kiekko ajautui maalin eteen Palloseuran Veli-Matti Vittasmäelle. Lukon Tomi Mustonen pelasi tilanteen loppuun asti ja huitaisi Vittasmäen mailaan, josta kiekko löysi tiensä Alexander Salakin taakse.

Avauserän lopussa kettupaidoille avautui tilaisuus lisätä johtoaan, kun TPS otti lyhyen ajan sisään kolme jäähyä. Lukko pystyi rakentamaan ylivoimalla hyviä paikkoja, mutta ratkaisupaikoissa lopullinen tarkkuus puuttui, vaikka ensimmäisen erän viimeiset minuutit olivat täysin yhtä maalia.

TPS sitä vastoin käytti ylivoimansa tehokkaasti hyväkseen, kun toisen erän alussa Patrik Nevalainen kiskaisi kiekon katsomoon. Ilari Filppula veti kiekon siniviivalta maalille ja Jarkko Hattunen suti turkulaisten tasoituksen.

Pian Palloseuran tasoituksen jälkeen Aki Uusikartano otti jäähyn, mutta tulosta Lukko ei parista paikasta huolimatta saanut. Lukko-valmennus ei kuitenkaan surrut hukattuja paikkoja.

- Paikkoja oli useampaan maaliinkin, mutta paikat on paikkoja. Ei niitä auta jossitella. Voitto saatiin kaivettua, totesi Urama.

Ketut onnistuvat alivoimalla

Toisen erän puolen välin jälkeen Lukko kuitenkin rankaisi alivoimalla. Aki Berg hukkasi kiekon oman puolustusalueen kulmassa Pekka Saarenheimolle. Saarenheimo pelasi kiekon Otto Honkaheimolle, joka löysi maalin eteen liukuneen Juha-Pekka Haatajan, joka ohjasi kiekon TPS:n maaliin.

Vain vajaa viisi minuuttia myöhemmin TPS kuitenkin nousi hieman varkain jälleen tasoihin. TPS:n ykkösketjuun Mikko Elorannan loukkaantumisen vuoksi nostettu Max Kolu teki arvokasta työtä maalinedustalla ja Joni Töykkälä pääsi lyömään läheltä Palloseuran toisen maalin.

Päätöserässä molemmat joukkueet pelasivat hieman aiempaa tarkemmin ja varoen virheitä. Molemmilla joukkueilla oli pari paikkaa ratkaista peli, mutta sekä Alexander Salak että Petri Vehanen olivat tarkkoina.

Jatkoajallakaan ei ratkaisua nähty, vaikka TPS pääsi pelaamaan viimeisen puoli minuuttia ylivoimalla.

Voittomaalikilpailusta Lukko korjasi kaksi pistettä mukaansa, kun Pasi Saarela sekä Marko Virtala onnistuivat. Petri Vehanen puolestaan torjui sekä Ville Vahalahden että Ilari Filppulan yritykset, eikä kolmansia laukojia tarvittu.

TPS pelaa seuraavan ottelunsa ensi tiistaina KalPaa vastaan Kuopiossa. Samana päivänä Lukko kohtaa Raumalla Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle