\"Hengen voitto materiasta\"

LIIGA / Raportti
"Hengen voitto materiasta" Pelicansin päävalmentaja Petteri Sihvonen kommentoi ottelun jälkeen. Sitä Tapparan ja Pelicansin kohtaaminen todella olikin, vaikka Tapparan materiaali on kokenut kovia, ja lahtelaisjoukkueen henki on ollut koetuksella.

Eilen yrityssaneeraukseen hakeutumisesta tiedottanut Pelicans sai lauantain otteluun jalkeille ainoastaan 16 kenttäpelaajaa. Aamulla palapeliään kasannut Sihvonen joutui jättämään kokoonpanosta pois Aki Heinon, Lasse Jämsenin ja Jermu Piston loukkaantumisten takia - aivan kuin saneerauksessa ei olisi tarpeeksi ikäviä uutisia.

- Tämä meidän kokoonpano ei liity millään tavalla eilisiin tapahtumiin. Sitä vaan tuli nyt loukkaantumisia, Murphyn laki vaan taas vaikutti. Varmasti Kerhoa vastaan tiistaina mukana on taas Jämsen, Aki Heino ja muut kokoonpanossa. Ettei vaan joku tulkitse, että tämä kokoonpano liittyy saneeraukseen, Sihvonen tähdensi vielä.

Tappara tarjoilee, Pelicans kiittää

Tappara aloitti ottelun varsin hyvin painaen kiekon välittömästi vierailijan päätyyn. Varsinaisia maalipaikkoja joukkue ei kuitenkaan saanut luotua. Sen sijaan lahtelaisille tarjoiltiin nopea avausmaali. Reilun parin minuutin pelin jälkeen Tappara hölmöili kiekon suoraan Ville Hirvosen lapaan, joka pääsi vastakkain Mika Lehdon kanssa, kiitti ja sutaisi kiekon rystyltä verkon perille.

Tämän jälkeen Tapparalla oli mahdollisuus tasoitukseen, mutta maali jäi syntymättä, kun Marko Ojanen ja Petri Koskinen tuhrivat omat avopaikkansa. Surffailuvauhdilla pelatussa ensimmäisessä erässä ei juuri kontakteja nähty. Kun fyysisyys ja mailapelikin oli jääpallon tasolla, oli liigaan nostetun Sami Partasen pillikin herkässä. Tappara pääsi ensin yrittämään ylivoimalla, mutta kun kotijoukkue ei käyttänyt Harri Suutarisen jäähyä hyödyksi, sai vierailija vuoron yrittää ylivoimalla.

Juha Gustafsson lähti jäähylle ensin koukkaamisesta ja kun seuraan liittyi hetkeä myöhemmin pakkipari Pasi Puistola, pääsi Pelicans pyörittämään peliä yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Lahtelaiset saivat syötellä varsin vapaasti, ja lopulta Toni Saarinen vapautti Tommi Hannuksen maalintekoon. Hannus löi kiekon verkon perille suoraan syötöstä

Sama tahti jatkuu

Toisen erän alkuun yleisö odotti sisuuntunutta kotijoukkuetta. Toisin kuitenkin kävi, kun Tapparan löysäily jatkui. Daniel Widingillä oli heti erän alkuun kolmekin paikkaa lisätä vierailijoiden johtoa, mutta tällä kertaa Lehto vei pidemmän korren.

Tapparakin sai ensimmäisen paikkansa, kun toista erää oli pelattu nelisen minuuttia. Marko Ojanen sai kiekon suoraan vaihdosta tullessaan ja pääsi yllättämään Pelicans-puolustuksen. Ojanen tarjoili avopaikan Sami Venäläiselle, joka ei kuitenkaan toimittanut kiekkoa verkon perille, vaan haki vielä syöttöä kulmaan suuntaavalle Ojaselle. Tämä näpertely kuvasi erittäin hyvin koko Tapparan illan suoritusta.

Ojasen ja Venäläisen tilanne jäikin Tapparan parhaaksi maalipaikaksi toisessa erässä. Lähempänä maalintekoa pääsi lahtelaisten Mikko Niinikoski, joka unohdettiin joukkueen pelatessa ylivoimaa vapaaksi maalin eteen. Tällä kertaa oma koira ei kuitenkaan purrut Tapparaa, vaan Lehto torjui Niinikosken sutaisun.

Kotijoukkue yrittää vielä kolmannessa erässä

Pieni piristysruiske nähtiin tamperelaisten pelissä vielä kolmannessa erässä. Maalinkin Tappara sai vielä aikaan, kun Sami Venäläinen vei Janne Ojasen laukauksen jäljiltä paluukiekon verkon perille. Pelicans puolusti kuitenkin erittäin fiksusti joukkueena ja tyytyi heittelemään roikkukiekkoa keskialueelle.

- Meidän vähät sissit taistelivat ja puolustivat jokaista neliömetriä tuolla kentällä. Carl Grahn oli hyvä maalissa, Sihvonen tiivisti.

Kertaalleen Tappara sai vielä kiekon verkon perille, mutta Partanen oli viheltänyt pelin jo poikki maalipaitsion johdosta kahden tapparalaisen maatessa Pelicansin maalialueella. Vierailijat selvittivätkin tyylikkäästi tamperelaisten loppuhetkien painostuksen ja etenkin Olli Korkeavuori kunnostautui vääntämällä kaksinkamppailut toistuvasti itselleen.

Tapparan henkinen lama näkyikin otteissa loppuun saakka. Tappamisen meininki puuttuu ja joukkue sortuu neppailuun, vaikka ennemminkin pelin yksinkertaistaminen olisi tarpeen.

- Tällä hetkellä kyse on itseluottamuksesta, voittamisen pelko on vahva ilmaisu, mutta olemme aika arkoja ja pelokkaita pelaamisen suhteen molemmissa päissä kenttää. Ratkaisut ovat heikkoja, ja pontta ja intohimoa ei löydy. Ei ole muuta keinoa kuin hakeutua voittoon ja ottaa se voitto väkisin. Väkisin on tietysti vahva sana, mutta tällä hetkellä ei voida tehdä mitään taktista muutosta, joka vapauttaisi peliä, koska silloin kun puhutaan itseluottamusongelmista on vain haettava onnistumisia pienistä asioista, Tapparan päävalmentaja Mika Saarinen kuvasi joukkueensa nykytilaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle