Tappara jälleen Kärppiä vahvempi

LIIGA / Raportti
Tappara kohtasi illlan ottelussa Kärpät kolmatta kertaa tällä kaudella. Tällä kertaa ratkaisu venyi aina jatkoajalla saakka, mutta lopulta ottelussa hienoisesti niskan päällä ollut Tappara voitti ottelun. Samalla katkesi Kärppien neljän ottelun mittainen voittoputki.

Hakametsässä nähtiin epävarmaa puolustuspeliä molemmilta joukkueilta, joka synnytti osaltaan paljon tilaisuuksia nähtyä useampaankin osumaan. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat kuitenkin hyvän illan tehden lukuisia hyviä torjuntoja. Illan ratkaisu kulminoitui lopulta rangaistuksiin ja niistä seuranneisiin erikoistilanteisiin. Molempien joukkueiden ylivoimapelaamisesta löytyi vielä rutkasti parannettavaa ottelun kahdesta ylivoimamaalista huolimatta, mutta myös tähän vaikutti myös joukkueiden hyvin toiminut alivoimapeli.

Ottelun alku ei ihmeitä tarjonut katsojille ja ensimmäinen maalikin tuli kuin varkain Tuomas Vänttisen ohjatessa Jukka Peltolan melko löysän vedon ohi vahvan maskin takana olleen Kärppävahti Ville Hostikan. Vain vähän aikaisemmin oli Kärpillä ollut oivallinen mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoon, kun Kristian Kuusela ja Marko Luomala juonivat Tapparan puolustusalueella. Maalin jälkeen Vänttinen otti hyökkäyspään jäähyn, jonka seurauksena Kärpät pääsi pelaamaan vahvaa ylivoimaansa. Tappara joutui ottamaan heti perään toisen jäähyn ja Kärpät pääsi pelaamaan 50 sekuntia viidellä kolmea vastaan. Kovasta painostuksesta huolimatta laukaukset jäivät ylivoimalla vähiin ja Tapparan alivoimakolmikko pelasi tiiviisti.

Tapparan saadessa oman ylivoimamahdollisuutensa sortui sekin kiekonsiirtelyyn ja helppoihin ratkaisuihin. Erän loppupuolella Kärppien Vladimir Sicak tasoitti ottelun Tapparan Jesse Turkulaisen pahan harhasyötön jälkeen, mutta Kärppäpuolustus ei jäänyt yhtään huonommaksi Tapparan siirryttyä uudelleen johtoon Jukka Peltolan viimeistellessä maalinedustalla kenenkään estelemättä. Kevin Doell toimi kapellimestarina Tapparan toiseen osumaan.

Kärpät vahvasti toiseen erään

Toisessa erässä Kärppien ylivoima toimi ensimmäistä kertaa ja Martin St. Pierre viimeisteli Pavel Rosan syötöstä. Kärpät pelasi vahvaa vieraspeliä koko toisen erän ajan, mutta se ei pystynyt hyödyntämään tässä erässä enää Tapparan saamia jäähyjä. Tällä kertaa olikin Tapparan vuoro iskeä hieman puskista Kärppähallinnan keskellä. Shayne Toporowskin tekemä maali oli seurausta Doellin ja Toporowskin vahvasta yhteispelistä. Erän lopulla Kimmo Koskenkorva luisteli karkuun Tapparapuolustukselta ja sai tehtyä hyvän maalintekoyrityksen, mutta Tapparan maalivahti Jani Nieminen pelasi tilanteen hyvin.

- Toinen erä oli meidän parasta vieraspelaamista, kertasi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta ottelun jälkeen


Kanadalainen Kevin Doell oli ratkaisevassa roolissa illan kamppailussa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisua haettiin jatkoajalta

Kolmannessa erässä pelin hallinta kääntyi takaisin Tapparalle. Erän alku oli kuitenkin melko tarkkaa peliä ja vasta kun peliä oli jäljellä kahdeksan minuuttia niin peli sai uutta eloa. Ensin Koskenkorva tarjoili Joonas Donskoille avopoikan, jonka hän kuitenkin jätti käyttämättä. Vähän tämän jälkeen Kärpät teki tasoitusmaalin ylivoimalla one-timerista Mikko Lehtosen ollessa maalintekijä. Tilanteessa Tapparan maalivahti Nieminen loukkasi itseään ja maalille vaihdettiin Harri Säteri.

- Kiekko osui Niemistä pohkeeseen ja se kramppasi, selvitti Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen maalivahdinvaihdosta.

Joukkueet eivät halunneet viedä peliä jatkoajalle vaan kolmannen erän lopussa luotiin useita huikeita maalintekopaikkoja ja mm. Rosa oli lähellä maalintekoa. Jatkoajalla luisteltiin kilpaa päädystä päätyyn ja lopulta Tapparan nuori Joni Karjalainen iski hienon hyökkäyksen päätteeksi toisen maalinsa liigakentillä.

-Oltiin tänään joukkueena parempia. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat hyviä ja myös jatkoaika oli hyvä. Ei ollut kuitenkaan tasapainoinen 60 minuuttinen, arvioi Tapparaluotsi Hirvonen

- Muutama virhe puolustuksessa. Kuitenkin paras hyökkäyspeli viimeisistä meidän peleistä. Tappara on ollut vahvassa nousivireessä, täytyy kunnioittaa myös vastustajaa, kommentoi Aravirta ottelun jälkeen.

Ottelun tuomaripeli herätti ottelun jälkeen Tapparan puolelta kirpeitä kommentteja.

- Todella luokaton suoritus! En ymmärrä, koska jos pelaaja pelaa vihkoon niin se otetaan pois, mutta noi saa jatkaa vaan. [Jatkoajalla olleen] Väärän vaihdonkin näki kaikki paitsi noi tuomarit.

» Lähetä palautetta toimitukselle