Tampere Cupin paikallisderby kääntyi Ilvekselle

Tampere Cupin perjantainen paikallismittelö oli tasainen, mutta kääntyi lopulta Ilvekselle Tapparan jäähyilyn myötä. Ilves oli astetta kurinalaisempi, Ville Nieminen komennettiin suihkuun.

Tampere Cupin paikallisvääntöön lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Tappara oli istuttanut Ville Niemisen Jori Lehterän ja Jonas Enlundin rinnalle ja toisaalta Ilves-leirissä odotettiin paljon Jarkko Kauvosaaren johdattamalta ykkösketjulta, jonka laidoilla viilettivät Miikka Männikkö ja Marko Anttila. Ilves-maalia vartioi Hannu Toivonen ja vastapäässä torjui nuori Harri Säteri.

Ottelu tarjosi kohtalaista kiekkoviihdettä perjantai-iltaa Hakametsään viettämään tulleille kannattajille: jonkin verran dramatiikkaa ja tunnetta, mutta ei oikein vielä antanut selvää osviittaa siitä, kuka ottaa tällä kaudella Tampereen herruuden.

Ensimmäinen erä sujuu vielä tunnustellen

Avauserään molemmat lähtivät varovaisesti ja alkutunnustelun jälkeen Ilves pääsi kokeilemaan ensimmäisenä ylivoimaa Ville Niemisen otettua
kaksiminuuttisen Ilveksen maalin takana. Tappara loi silti vaarallisimman tilanteen tuon kakkosen aikana, kun Steve Saviano pääsi laukomaan
hyvästä paikasta.

Tappara sai vastaavasti ylivoiman, kun reilu 15 minuuttia erää oli pelattu ja saikin hieman pyöritettyä ylivoimaa, mutta tuloksetta. Aivan ensimmäisen erän loppuhetkillä molemmilla joukkueilla oli vielä vaaralliset tekopaikat, mutta erätauolle mentiin 0-0-lukemissa, eikä
ensimmäisestä erästä jäänyt vielä kovin paljon käteen.

Toisessa erässä alkaa tapahtua

Ilves aloitti toisen erän pirteästi ja Jarkko Kauvosaarelle pelattiin maalinnurkalle laukaisupaikka, josta hän ei saanut kuitenkaan kiekkoa maalia
kohti. Tämän jälkeen molemmat joukkueet saivat kaksiminuuttiset peräjälkeen. Jälkimmäisen Tapparan väärästä vaihdosta tulleen kaksiminuuttisen aikana Ville Nieminen pääsi ajamaan vasemmalta vaarallisesti kohti Toivosta, mutta etuyläkulman tavoittelu ei tuottanut
alivoimamaalia.

Erän puolenvälin jälkeen nähtiin lopulta ottelun avausmaali, kun Ilveksen Toni Niemi oli ottanut Tappara-mylläkän päätteeksi huitomisesta jäähyn ja Tappara pääsi pelaamaan ylivoimaa. Miko Malkamäki vetäisi ranteella siniviivan tuntumasta ja kiekko painui ohi Toivosen, joka ei ilmeisestikään täysin nähnyt laukausta.

Ilveksen kuitti tuli kuitenkin heti ja sekin ylivoimalla Turo Järvisen päästessä tinttaamaan suoraan syötöstä voimalla ohi Säterin. Syöttäjinä tilanteessa olivat Dan Hacker ja Joonas Lehtivuori.

Toisen erän loppuminuuteilla nähtiin myös pelin eniten tunteita nostattanut tilanne, kun Ville Nieminen sai polvitaklauksesta 5+20 minuuttia ja sai marssia suihkuun. Tuomio lisäsi luonnollisesti säpinää kentällä, mutta Ilves ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa toisen erän lopussa, joten pukukoppiin lähdettiin rauhoittumaan jälleen tasatilanteessa.

Ilves kääntää pelin lopulta edukseen

Kolmanteen erään Tapparalle jäi kaksi ja puoli minuuttia purettavaa Niemisen viisiminuuttisesta ja sen se kestikin ilman suurempia ongelmia. Tämän jälkeen Tappara pääsi jälleen johtoon, kun Jonas Enlund katkaisi Ilveksen oman alueen syötön ja ohitti lopulta Toivosen.

Mutta Ilves ei aikaillut tälläkään kertaa tasoituksessaan, vaan tuli nopeasti rinnalle Marko Anttilan ollessa lapoineen välissä Joonas Lehtivuoren viivalaukauksessa. Ottelun ratkaisu kulminoitui Tapparan kolmeen perättäiseen jäähyyn.

Ilves ei ensin saanut erityisen vaarallista ylivoimalla
aikaan, mutta toisen kakkosen aikana Anttila sai jo kiekon maaliviivalle. Lopulta Niko Niemisen istuttua korkeasta mailasta Ilves sai juonittua avopaikan Pasi Määttäselle aivan keskelle b-pisteiden väliin, josta hyökkääjä laukoi vastustamattomasti verkkoon. Syöttäjinä olivat Järvinen ja Hacker.

Peliä oli tässä vaiheessa kolmisen minuuttia jäljellä ja Tappara yrittikin puskea päälle ja tasoittaa nopeasti, mutta verkko heiluikin uudelleen Säterin selän takana. Ratkaisun sommitteli jälleen Ilveksen kakkosketju Järvinen-Määttänen-Hacker, tällä kertaa kiekon sai siirtää maalin kulmalta sisään Hacker muiden ketjulaisten kirjauttaessa syöttöpisteet.

Tappara otti vielä lopussa aikalisän ja saikin lopulta 4-3 kavennuksen aikaan, kun Janne Ojanen sai nostaa kiekon helpohkosti ohi jäissä olleen Toivosen, mutta koska pelikello näytti tässä vaiheessa 59:51, oli homma selvä.

Mitä jäi käteen?

Kaikenkaikkiaan peli oli tasainen, eikä sen perusteella kovin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä tamperelaisten voimasuhteista pääse vielä tekemään.
Ilves pysyi ottelun ratkaisuhetkillä pois jäähyaitiosta ja vaikka ei kovin kummoista ylivoimaa esittänyt, käänsi pelin edukseen ylivoimalla Tapparan
jäähyillessä kolmannessa erässä.

Tapparan pelaajien hermokontrollia horjutti hieman kenties Niemisen suihkukomennus, vaikkakaan mitään erityisiä kuumentumisia ei sen jälkeen nähty. Ilveksen kakkosketjussa Hacker ja Järvinen kirjauttivat kolme pistettä ja Määttänenkin kaksi. Myös ykkösketju esitti pirteitä otteita ja onnistui sekin maalinteossa.

Tapparalla Endlund-Lehterä -kaksikko oli vaarallinen ja Arsi Piispanen erottui myös edukseen luoden parikin vaarallista alivoimapaikkaa. Ville Nieminen esitti toisaalta sitä, mitä odottaa sopiikin, eli fyysistä peliä, mutta saattoihan
olla, että kauden ensimmäisessä paikallispelissä oli näyttöhaluja vähän liikaakin. Joka tapauksessa lopputuloksena oli hänen osaltaan