Huippuvireinen Giliati palautti SaiPan piikkipaikalle

LIIGA / Raportti
Atte Engren torjui TPS:lle kotiinviemisiä
Kuva © Markus Ilves
Atte Engrenin huippupelastukset, SaiPan heikko viimeistely ja kotijoukkuetta oivaltavampi ylivoimapeli takasivat TPS:lle yhden vieraspisteen Lappeenrannasta. Stefano Giliati päästi sputnikit pälkähästä jatkoajan viimeisellä minuutilla.

Paljon ennakkoon myynyt ottelu jätti ainakin osan katsojista kylmäksi. Muutamaa vauhdikkaampaa vaihetta lukuunottamatta ottelu oli 4120 katsojan harmiksi heikkotasoinen. Kiekonmenetykset ja harhasyötöt olivat Kisapuistossa näkyvässä roolissa.

Peli päättyi SaiPan kannalta kuitenkin onnellisesti ja kotijoukkue palasi sarjakärkeen jatkoaikavoiton myötä. TPS onnistui pimentämään marraskuun valovoimaisimpiin liigapelaajiin lukeutuvan Stefano Giliatin lähes koko ottelun ajaksi, mutta kanadalais-italialainen rokotti murhaavasti turkulaisten huolimattomuudesta ajassa 64.10.

Lähes puolet ottelusta urakoinut konkaripakki Petteri Nummelin saa ottaa kontolleen voittomaalista oman osansa. Nummelin syyllistyi kohtalokkaaseen kiekonmenetykseen ja Simon Backmanin vapauttava läpisyöttö löysi Giliatin. Huiman ottelun turkulaisten maalilla pelannut Atte Engren oli voimaton 12 ottelun pisteputkessa kiitävän Giliatin edessä.

Tirkkonen huojentui voitosta, Pajuoja tyytyväinen

TPS ei tullut Lappeenrantaan peruuttelemaan, vaikka joukkue joutuikin ottelun edetessä vahvasti ajoittain selvästi puolustuskannalle. Turkulaiset löivät jauhot sputnikkien suuhun pelin alkajaisiksi, kun iskuja ja mustelmia läpi ottelun vastaanottanut Marko Virtala niittasi avausmaalin Corey Locken vapauttavan esityön päätteeksi.

Toisessa erässä TPS:n paletti hajosi ja katsomoon näytti, että kapealla materiaalilla pelanneet turkulaiset jäävät SaiPan jalkoihin. Brian Salcidon ja Olavi Vauhkosen hienot osumat jäivät kuitenkin mustapaitojen ainoiksi onnistumisiksi SaiPan täydellisen hallinnan aikana.

- Ensimmäinen erä meni täydellisesti meidän käsikirjoituksen mukaan, mutta toisen erän alkuun helppo maali omiin meidän puolustajan mailan kautta tilanteesta, joka ei ollut oikeastaan edes maalipaikka. SaiPa sai siitä iskun päälle ja seuraava kymppi oltiin kyllä helisemässä. Onneksi kestettiin se ja peli vähän tasaantui, TPS-luotsi Juha Pajuoja huokasi.

Vierailijat kampesivat ottelun väkisin tasoihin ylivoimalla vielä toisen erän aikana. Jatkoajan kömmähdystä lukuun ottamatta loisteliaasti pelanneen Nummelinin lyöntilaukaus painui ohi Jani Niemisen onnekkaasti Jesse Mankisen mailan kautta.

Haastavassa tilanteessa Lappeenrantaan matkannut TPS joutui lauantain liigakierroksen jälkeen kasaamaan palettinsa uudelleen. Mikko Koivun ja Lauri Korpikosken tapaisten pelimiesten lähtö näkyisi jokaisen joukkueen peliesityksessä. Tähtihyökkääjiä paikkaamaan saapunut NHL-apu Kevin Shattenkirk ei debyytissään äitnyt ihmesuorituksiin, mutta puolustaja sai Pajuojalta puhtaat paperit.

- Olen tyytyväinen vieraspisteestä, joka saatiin, mutta harmittaa että mahdollisuus toiseen meni lopussa eikä päästy yrittämään lisapistettä. Haastava tilanne. Shattenkirk tuli eilen joukkueen mukaan, hyppäsi bussiin ja pelasi nyt jo täällä. Siihen nähden pelasi mielestäni ihan hyvin. Ne miehet, jotka eivät ole viime aikoina paljon vastuussa olleet, suoriutuivat hyvin.

Ensimmäistä kauttaan liigassa valmentava Pekka Tirkkonen oli syystäkin tyytyväinen kahdesta sarjapisteestä. Täysi pistepotti olisi paremmalla pelillä ollut otettavissa ja SaiPa-käskijä myönsikin joukkueensa ongelmat.

- Vuoristorataa oli tämä ottelu meille. Huonoin mahdollinen alku, Tepsi sai nopean maalin ja he pelasivat koko erän hyvin. Riisuivat meiltä aseita pois, ei saatu vauhtia peliin. Toisen erän alku oli hyvää pelaamista, mutta sekin vähän lopahti. Tunne- ja tahtotila sekä huolellisuus pitää olla pelissä mukana. Välillä se vähän karkasi sieltä, mutta voittoon olen tyytyväinen.

Joukkueet nähdään kaukalossa seuraavan kerran vasta lauantaina, kun sputnikit kohtaavat jo kahdesti lappeenrantalaisia rökittäneen HPK:n Hämeenlinnassa ja TPS yrittää kääntää kurssiaan Kärppien vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle