Tappara ei jäänyt telineisiin

LIIGA / Raportti
Tappara oli hallitsevampi osapuoli, SaiPan tyytyessä vierestä seurantaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
SaiPa ei onnistunut kaatamaan peikkoaan joulutauon jälkeisestä ottelusta. Tappara haki liikkuvalla pelillään sarjapisteet Lappeenrannasta maalein 1-4.

SaiPan yhdeksän vuoden tappioputki joulutaukoa seuranneessa ottelussa sai jatkoa, kun Tappara haki helpon oloisesti pisteet etelä-karjalasta. Tapparan salama-alku oli loppujen lopuksi liikaa SaiPalle, joka ei pystynyt taistelusta huolimatta tappelemaan missään vaiheessa ottelun voitosta.

Ottelu sai vierasjoukkueen kannalta hyvän startin, kun alle puolessa minuutissa Tappara onnistui ujuttamaan ensimmäisen kiekon ohi Jussi Markkasen. Kristian Kuusela löysi maalin takakulmalta Pekka Saravon, joka sai rauhassa laittaa kiekon tyhjään SaiPa-maaliin. Avauserän ensimmäinen puolisko näytti koko ottelun kuvan. Poislukien ajoittaista hallintaa Tapparan päädyssä, oli SaiPa jokseenkin aseeton tamperelaisten kyydissä. Samaa mieltä oli SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

- Toinen peli peräkkäin, kun ensimmäisessä vaihdossa kolisee omissa. Ennen joulua Kärpät-pelissä ja nyt tänään sama juttu. Oltiin kyllä alussa perässä, etenkin puolustuspelissä. Tehtiin vääriä ratkaisuja, eikä päästy iholle ollenkaan ja kurvailtiin väärään suuntaan. Onneksi selvittiin vain yhdellä maalilla siitä erästä.

Tappara-luotsi Jussi Tapola puolestaan oli tyytyväinen oman joukkueensa ensimmäiseen otteluun joulutauon jälkeen.

- Ei tämä voitto ole meille ollut ihan jokapäiväistä ennen joulutaukoa. Tiedettiin, että tänne [Lappeenrantaan] pitää tulla hyvin valmistautuneena ja siihen piti olla valmiina ettei jäädä telineisiin. Saatiin hyvä harjoitusviikko alle ennen kuuden päivän joulutaukoa.

- Tämä voitto osoittaa, että pelaajat ovat pitäneet itsestään hyvin huolta, eikä syöneet vaan kinkkua ja lepäilleet. Se on se iso juttu, että ammattimiehet osaavat pitää itsensä kunnossa tauollakin.

Ainoa pilkahdus valosta nähtiin kotijoukkueen osalta toisen erän ensi minuutilla Jesse Mankisen ammuttua kiekon ohi Juha Metsolan. Siihen suurimmat ilonaiheet kotijoukkueen osalta jäikin. Liigan heikointa ylivoimaa tilastollisesti kauden aikana pelannut Tappara rokotti SaiPan hölmöiltyä itselleen kahden miehen alivoiman toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Ville Hämäläisen aiheutettua ensimmäisen alivoiman, nappaamalla kiekon suoraan vaihtoaitiosta tultuaan ja heti perään Simo-Pekka Riikolan koukattua itsensä jäähyaitioon, alkoi Tapparan karkumatka. Ensin Teemu Aalto pommitti viivasta kiekon ohi Markkasen ja 27 sekuntia myöhemmin kiekko oli toistamiseen ohi SaiPan numeron 27. Tirkkonen antoi avoimesti kritiikkiä joukkueen toisen erän esityksestä.

- Neljä ihan turhaa jäähyä. Ensin väärä vaihto, sitten koukkaamisjäähy keski-alueella. Omassa pään kulmissa otetaan ihan turhaan jäähyjä ja Tappara ratkaisee pelin ylivoimalla. Niihinhän se ratkesi.

Tapola vähätteli oman joukkueensa ylivoimaa ja antoi ennemmin tunnustusta SaiPan alivoimalle.

- Niin, kyllä se siinä veitseterällä oli. SaiPa pelasi erittäin hyvää vastaanotto alivoimaa ja meillä oli suuria vaikeuksia päästä alueelle. Ne maalit mitkä ylivoimalla tuli, ne vaan tuli. Ne olivat varmaan ainoat tilanteet, jotka saimme luotua ylivoimien aikana.

Kolmannen erän SaiPa löi päätänsä tamperelaiseen muuriin. Tappara puolusti uhrautuvaisesti ja laittoi aina tilaisuuden tullen kiekon vain pois omalta alueelta. Osaltaan kolmannen erän tapahtumista jotain kertoo maalivahtien torjuntamäärät, Metsolan ehtiessä kiekon tielle peräti 14 kertaa.

Tappara tarjoili ottelun loppuhetkillä kotijoukkueelle mahdollisuutta tulla otteluun mukaan, mutta SaiPa jätti kaksi tarjottua ylivoimaa käyttämättä. Sen sijaan Olli Palola niittasi päätöslukemat suoraan aloituksen jälkeen ottelun viime sekunneilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle