SaiPa paloitteli vaasalaiset päätöserässä

SaiPa eteni Hämeenlinnan harjoitusturnauksessa finaaliin peittoamalla Sportin lukemin 4-1 (0-0,1-1,3-0). Lappeenrantalaiset silppusivat vastustajansa päätöserässä värkkäämällä kolme osumaa.

SaiPasta try outin kautta pelipaikkaa hakeva Stefano Gilliati antoi perjantain kamppailussa hyvän näytön osaamisestaan. Kanadalaisitalialainen syötti joukkueensa avaushäkin ja viimeisteli voitto-osumaksi jääneen niitin kolmannessa erässä.

Gillati tyrkkäsi Jere Pullin kudista tyhjän maalin eteen pyörimään jääneen kiekon verkon perukoille. Keltamustapaitojen voittolukemat kaunistelivat Tommi Jokinen ja Mikko Pukka.

Ensimmäinen erä eteni tasaisessa tahdissa

Avauserässä kumilaattaa liikuteltiin vuorotellen molempien puolustusalueella. SaiPan hyökkäyspelaaminen sujui tosin vastustajiansa etevämmin. Lappeenrantalaiset suoraviivaistivat hyökkäämistään erän kuluessa, joukkue rupesi laukomaan nopeammin ja sai sitä myöden luotua pari hyvää maalintekopaikkaakin.

Sportin hyökkääminen oli vastaavasti melkoista nuhjaamista, osin SaiPan mainion puolustuspelaamisenkin vuoksi. Vaasalaisten hyökkäystilanteet tyrehtyivät monesti lyhyeen lappeenrantalaisten purkaessa kiekon pois omalta alueeltaan.

Vaasalaisten hyökkääminen sujui myös liian hitaasti ja laukaukset olivat harvassa. Rangaistuksia erässä vihellettiin jopa kolme kappaletta, niistä kaksi Sportille.

Toisen erän alku oli värikäs. SaiPa kiekkoili pirteästi erän ensiminuutit ja onnistui nakuttelemaan myös avausmaalinsa niiden aikana. Lappeenrantalaisten vahvan painostuksen seurauksena Sportin puolustaja Eetu Heikkinen sortui jäähyilemään ja SaiPa hyödynsi äkkiä ylivoimansa. Häkin sivalsi Anssi Löfman Giliatin tarjoilusta.

Matsia ei kuitenkaan ennätetty kauaa veivaamaan, kun Sport tasoitti jo lukemat. Vaasalaisten hyökkäystilanteet olivat keskimmäisen erän alussa liki olemattomissa, mutta yksikin riitti. Sportin nosti tasoihin sikermän erän ensimmäisestä hyökkäyksestä Petri Meri.

Stefano Giliati värkkäsi osumansa maalinedustalta.

SaiPa nakutti kolme maalia päätöserässä

Vaasalaisten tasoitusosuman jälkeen ottelun rytmi tasottui, tai oikeastaan pelaaminen muuttui melkoiseksi näpertelemiseksi keskialueella. Laatta pyöri keskialueella paljon riitapukareiden huonojen hyökkäyksiinlähtöjen takia. Hyökkäyspelaamisissa puolestaan leimaavaa oli se, että lappeenrantalaiset hakeutuivat maalinedustalle Sportia hanakammin.

Vaasalaiskiekkoilijoille vihellettiin toisessa erässä jopa kaksi kymmenen minuutin rangaistusta. Heikkiselle selkään ja Matti-Pekka Peltoselle päähän kohdistuneesta taklauksestaan.

Päätöserässä SaiPa karkasi vastustajiltaan. Sen aikana keltamustat takoivat kolme osumaa, kaikki osin vaasalaisten heikon puolustuspelaamisen vuoksi. Lappeenrantalaiset pääsivät maalin edustalle helpommin kuin vastustajansa toisessa päässä. SaiPan maaleista vastasivat Gilliati, Jokinen ja Pukka.

Jokisen verkon heiluttelua edelsi melkoinen hässäkkä, sillä sekä lappeenrantalaisia että vaasalaisia makasi maalivahdin alueella. Sport puolusti tilanteessa kevyesti eikä onnistunut purkamaan tilannetta.

Vaasalaiset eivät viimeisessä erässä kavennusosumia onnistuneet takomaan, vaikka pitivätkin hetkittäin kiekkokontrollia hallussaan. SaiPa karvasi jo niin yltäältä, että hyökkäyksiinlähteminen kävi joukkueelle hankalaksi. Tai jos Sport pääsi ylös, niin kunnollisia maalintekopaikkoja se ei luonut. Suurelta osin SaiPan vahvan omanpäänpelaamisen takia.