Tehoton JYP jäi aseettomaksi SaiPan kyydissä

Johan Larsson oli mukana molemmissa illan maaleissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
SaiPa ja JYP tarjosivat lähes täydelle Kisapuistolle otttelun, jossa riitti vauhtia ja tunnetta. Paikoittain yksipuolisesti ottelua hallinnut SaiPa onnistui ottamaan tärkeän voiton JYPistä maalein 2-0 ja jatkaa edelleen suoran pudotuspelipaikan jahtaamista.

SaiPa otti ison voiton lauantai-illan kamppailussaan JYPiä vastaan. Hallitsevampana osapuolena läpi ottelun ollut SaiPa sai onnistumisen heti ottelun alkuun ja onnistui tämän jälkeen pysäyttämään jyväskyläläisten hyökkäyspelin lähes taydellisesti.

Keskialueen tiiviillä puolustuspelillä ajan ja tilan JYPiltä vienyt SaiPa pakotti jyväskyläläiset pois omalta mukavuusalueeltaan. Ennen illan kierrosta jaetulla puolustajien pistepörssin ykköspaikalla ollut Brian Salcido tiivistikin joukkueen esityksen neljään lauseeseen.

− Iso voitto meille. Tulimme peliin erinomaisesti ja vahvasti. Oli tärkeää, että saimme energisen alun otteluun ja emme laskeneet tempoa missään vaiheessa. Saimme tärkeän maalin alkuun ja se antoi meille itseluottamusta. Pelasimme järkevästi koko ottelun, sillä jos huilaa minuutinkin jäällä iskee vastustaja välittömästi.

Avauserästä lähtien kotijoukkue oli se, joka hallitsi kenttätapahtumia. JYPin avauserän suorituksesta kertoo jotain, se että ensimmäinen laukaus kohti SaiPan maalia tuli vasta reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen.

JYP oli kenttätapahtumissa sen kuuluisan askeleen tai luistimenpotkun perässä. Voittomaaliksi jäänyt ottelun avausmaali tulikin, kun SaiPa sai luotua paineen JYPin kenttäpäätyyn. Johan Larsson toimitti kiekon viivasta kohti maalia, ja Tommi Jokinen ohjasi kiekon ohi voimattoman Tuomas Tarkin.

SaiPa sai mahdollisuuden useampaankin maaliin JYP-pelaajien viihtyessä jäähyaitiossa. Paikoittain hurjastakin myllytyksestä huolimatta ylivoima ei tuottanut kotijoukkueelle lisämaaleja. Runsaasti ylivoimavastuuta saanut Salcido oli kuitenkin tyytyväinen niin joukkueensa kuin omaankin esitykseen.

− Meidän pitää vielä parantaa ylivoimaamme, mutta muuten olen tyytyväinen omaan suoritukseen. Puolustuspäässä minulla on vielä hieman parannettavaa.

Alkukaudesta hyökkäysorientoituneen Salcidon pelaaminen vaikutti epävarmalta ja amerikkalainen oli sanalla sanoen heikko puolustussuuntaan pelatessa. Illan kamppailussa jäällä kuitenkin luisteli täysin eri Salcido kuin alkukaudesta.

− En omasta mielestäni ollut huono puolustussuuntaan, mutta parannettavaa jäi toki paljon alkukaudesta ja nyt olen siinä osittain onnistunut. Vielä kuitenkin on asioita joita voi ja pitää tehdä paremmin.

Hieman yli 4200 katsojaa saivat rahoilleen täyden vastineen. Pitkien pyöritysten aikana Kisapuiston yleisö heräsi kannustamaan omiaan, ottelun ollessa ratkaisupisteessään. Toista minuuttia pitkiksi venyneet jaksot vierailjoiden päässä saivat yleisön koettelemaan kattorakenteiden kestävyyttä.

Salcidon mukaan tuollaisesta tilanteesta ei voi pelaajana kuin nauttia.

− On niin hauskaa pelata, kun yleisö on mukana ottelussa. Yleisön läsnäolon aistii penkille saakka. Pelaajat saavat siitä lisää energiaa, ja yleisö ottaa lisää energiaa meistä pelaajista. Tänään kuitenkin saimme enemmän yleisöltä kuin annoimme sitä takaisin, analysoi Salcido.

Salcido on lähellä rikkoa Yuri Kuznetsovin lähes 15 vuotta vanhan seuraennätyksen. Kahden pisteen päässä ennätyksestä olevalle Salcidolle ei ole tärkeintä vanhan ennätyksen rikkominen. Suurempi saavutus olisi viedä joukkue suoraan pudotuspeleihin.

− En missään vaiheessa kauden aikana katso sarjataulukkoa tai pistepörssiä. En lue sanomalehtiä, enkä tiedä mitä te [media] kirjoitatte. Minulle kerrottiin tästä vahingossa ja tuntuuhan se hienolta saavutukselta, jos onnistun sen rikkomaan.

− Haluan, että joukkue on kuuden joukossa runkosarjan päätteeksi. Sillä ei ole minulle merkitystä, vaikka oma pistesarakkeeni näyttää nollaa voitettuamme ottelun maalilla tai kahdella.