Kausi avattiin Kisapuistossakin

LIIGA / Raportti
Eräänä kauniina elokuisena iltana, Kisapuistossa Lappeenrannassa, SaiPa aloitti jälleen yhden uuden kauden. Vieraat olivat tulleet kaukaa, käkikellojen ja Rolexien luvatusta maasta, Sveitsistä. Dale McTavish johdatti joukkueensa vanhalle kotijäälleen.

SaiPa aloitti kauden 2003-2004 harjoitusottelunsa kotihallissaan Kisapuistossa. Vastaan luisteli Kisapuiston katsomon entisen suursuosikin Dale McTavishin nykyinen seura, Rapperswill Sveitsistä.

SaiPa esitteli kotiyleisölleen uudet hankintansa, Jarmo Myllyksen, Sami Kaartisen, Eetu Qvistin, Petr Sachlin ja Timo Hirvosen. Useita hankintoja jäi kuitenkin vielä näkemättä, sillä Jussi Pekkala, Ville Immonen sekä Pasi Nielikäinen olivat erinäisten fyysisten rajoitusten vuoksi poissa kokoonpanosta.

Ottelu oli kovasti kevyttä pelailua ja ainakin SaiPan otteista huomasi että kyseessä oli kauden ensimmäinen peli. Syötöt eivät napsuneet kovinkaan usein omiin lapoihin, laukaukset livahtelivat pääasiassa päätylautaan ja kauniita kuvioita ei nähty moniakaan.

Ottelun veikin nimiinsä helpohkosti vierailija Rapperswill, numeroin 2-5. Rapperswillin tehokkain pelimies oli "todella yllättäen" ja Kisapuiston katsojien ainoaksi riemuksi Dale McTavish. Tehot 2+1 kyllä kertovat puolestaan aika paljon. Myös Thomas Nussli oli samoilla tehoilla pätevällä pelituulella.

SaiPan uusista pelaajista maalivahti Jarmo Myllys ei vakuuttanut, 5 maalia selän taakse ja niistä pari jopa helpohkosti. Kysymys herääkin, että oliko kyseessä työtapaturma, tulevaa ennakoiva ottelu vai eikö kokenut konkari oikein jaksa innostua harjoituspeleistä?

SaiPan nuori puolustus selvisi ottelusta kohtalaisin paperein. Kun puolustuksessa on vain kaksi 70-luvulla syntynyttä pelaajaa, niin ainakaan kokeneeksi sitä ei voi väittää. Petri Kokko lämäsi kauniin yläkulmamaalin ja Antti Bruun oli vahvasti esillä kiekon ylöstuonneissaan. Matti Hana vaikutti ainakin tämän yhden ottelun perusteella kehittyneen viime kaudesta.

Hyökkääjistä Vladimir Machulda jatkoi melkein siitä mihin viime kauden lopulla jäi. Esitys oli jotenkin vaisun ja haluttoman oloinen. Petr Sachl väläytteli välillä, mutta pitkä pelaamattomuus näkyi otteista. Pelituntuman palatessa miehestä saattaa kuitenkin olla paljonkin iloa SaiPalle.

Paluumuuttaja Kaartinen oli iloisella pelituulella ja syöttikin SaiPan molemmat maalit. Eetu Qvistin otteista ei oikein saanut minkäänlaista kuvaa tässä ottelussa. Kiekko ei oikein tahtonut kestää lavassa ja vastustajan ohittaminen kiekon kanssa tuntui ylitsepääsemättömältä ongelmalta. Timo Hirvonen kyllä välillä väänsi ja punnersi, mutta taklauksia ei mieheltä löytynyt. Ei muuten oikein muultakaan joukkueelta. Liekö Joni Yli-Torkoltakin jäänyt ylimääräiset mehut ja taklaushalut jonnekin Vekaranjärven metsiin?

SaiPa aloitti ottelun seuraavanlaisilla kentällisillä:

Machulda-Qvist-Sachl
Bruun-Weckström

Hirvonen-Kauppinen-Kaartinen
Nevalainen-Kokko

Kerman-Uusikartano-Vänttinen
Hana-Pursiainen

Paakkarinen(A-jun)-Koho-Yli-Torkko

Myllys(aloittava)
Kuokkanen

SaiPalla ei ollut kokoonpanossa kuin 6 puolustajaa. Pekkala oli vielä loukkaantuneena sivussa ja maanantaina joukkueesta poistunut Matias Schantz oli ilmeisesti jo kaukana Lappeenrannasta?

» Lähetä palautetta toimitukselle