Pelicans vei täydet pisteet sekavassa kamppailussa

Pelicans jatkoi hyvää sarjaansa siitä mihin torstaina Hämeenlinnassa jäi. Tällä kertaa lahtelaiset nappasivat täydet kolme sarjapistettä Espoon Bluesilta Lahdessa. Peli oli sekavaa, jossa ei maalipaikkoja hirveästi nähty. Tapahtumia silti riitti.

Ensimmäinen erä oli Pelicansilta paras erä. Vaikkakin ottelun alku ei hyvää luvannut. Noin minuutin pelaamisen jälkeen Pelicansin kokenut Erik Kakko teki virheen, jonka ansiosta Bluesin kultakypärä Steve Kariya karkasi läpiajoon. Kanadalaisen yrityksen pystyi kuitenkin kotijoukkueen kuuma maalivahti Tommi Satosaari torjumaan.

Reilun kolmen minuutin kohdalla Markku Hurme kävi karvatessaan kaatamassa Satosaaren ja tästä hänet palkittiin kaksiminuuttisella. Jäähyä ei kauan ehtinyt kulumaan, kun kiekko löysi tiensä Bluesin maaliin. Olli Julkunen lähti nousuun omalta alueelta ja hyökkäyssiniviivalla lainasi kiekkoa Tuomas Santavuorelle. Santavuori antoi kiekon nopeasti takaisin maalille kiitäneelle Julkuselle, joka nosti kiekon ylänurkkaan.

- En muista montako peliä ollaan pelattu, että on helähtänyt alussa alivoimalla Aloitus ei siis ollut ihan paras mahdollinen. Me ei oltu aivan hereillä ja karkailtiin se ensimmäinen erä, kertoi Bluesin valmentaja Kari Heikkilä joukkueensa ensimmäisestä erästä.

Maalin jälkeen Blues turvautui aikalisään, joka toikin ryhtiä heidän tekemisiinsä. Joukkue painoi kiekkoa lahtelaisten päätyyn ja kotijoukkue joutui rikkomaan. Ensimmäinen jäähy tuli ajassa 3:37, jonka otti maalivahti Tommi Satosaari kampituksesta. Pelicans onnistui tappamaan jäähyä reilun minuutin, kunnes kiekko löysi tien maaliin.

Peliä pyöritti Joakim Eriksson ja hän tarjoili kiekon Tero Määtälle. Määttä laukoi ja kiekko meni ohi maskissa olleen Satosaaren ja peli oli tasan. Vain muutama hetki maalin jälkeen Pelicans rikkoi uudestaan. Tällä kertaa rikollinen oli Kimmo Pikkarainen.

Tämän jäähyn Pelicans ehti lähes kokonaan kuluttaa, mutta vähän sitä kuitenkin jäi. Blues siirtyi johtoon Jaakko Uhlbäckin ansiosta. Hän nousi laidalta kohti maalia ja laukoi napakasti kiekon etukulmasta maaliin.

Tämän jälkeen peli muuttui sekavaksi ja maalipaikat vähenivät olemattomiin. Molemmilla joukkueilla kyllä oli pyörityksiä, mutta niistä ei saatu luotua tilanteita maalille. Vedot tulivat yleensä kaukaa.

Kun erää oli jäljellä vajaa viisi minuuttia avasi Kari Sihvonen Tommi Turuselle. Turunen toi kiekon hyökkäysalueelle ja tarjosi kiekon Anssi Salmella, joka kurvasi maalille ja nosti kiekon hienosti takanurkkaan.

Bluesin pyörityksiä

Jos ensimmäinen erä oli Pelicansilta paras erä, niin toinen oli sitä Bluesilta. Erässä Blues sai monta pitkää pyöritystä kotijoukkueen alueella. Lahtelaiset kuitenkin pystyivät ne kerta toisensa jälkeen puolustamaan kurinalaisesti, eikä erässä nähty yhtäkään maalia.

Hieman vierailijoiden hyvää erää avitti Pelicansin runsas jäähyjen määrä erän jälkimmäisellä puolikkaalla. Bluesin ylivoima ei kuitenkaan enää toiminut, kun kotijoukkue oli tehnyt erätauolla alivoimaansa pientä hienosäätöä, joka tuntui toimivan mainiosti.

- Muutettiin vähän toiseen erään sitä meidän alivoimapelaamista ja se sitten toimi tällä kertaa, kertoi joukkueen valmentaja Pasi Räsänen ottelun tauottua.

Ottelun viimeinen erä oli varovaista ja sekavaa pelaamista. Kuitenkin vierailijat olivat erässä se hallitsevampi osapuoli, joka onnistui muutaman tilanteenkin järjestämään lahtelaisten maalille. Erän ensimmäisen puolikkaan paras paikka osui Jaakko Uhlbäckille, joka nousi keskeltä ja laukoi B-pisteiden välistä. Kiekko sujahti ohi maalivahdin, mutta espoolaisten harmiksi se kilahti vain tolppaan.

Tämän tilanteen jälkeen Pelicanskin käytti aikalisänsä. Pientä ryhtiä se toikin, eikä Blues enää saanut hyviä vetopaikkoja aikaiseksi. Vedot tulivat yleensä kaukaa, eikä kotijoukkueen maalivahdilla ollut vaikeuksia niitä napsia.

Pelicans ratkaisee, Blues turhautuu

Pelicans jaksoi puolustaa kurinalaisesti ja odottaa omaa tilaisuuttaan. Se sieltä myös tuli, kun peliä oli enää jäljellä vain viisi minuuttia. Santeri Heiskanen taisteli kiekon itselleen hyökkäyspäädyssä ja pelasi sen Tuomas Santavuorelle. Santavuori etsi vapaana olevia pelaaja ja sellainen löytyikin. Upea poikkikentän syöttö Jesse Saariselle, joka laukoi kiekon suoraan maaliin.

- Kolmanteen erään päätettiin sitten, ettei periksi anneta yhtään. Tehdään maali, jos paikka tulee ja puolustetaan kurinalaisesti. Niin sieltä tuli se yksi paikka sitten ja siitä tehtiin. Sen jälkeen Blues rupesi vähän kuumenemaan ja käännettiin tämä peli lopullisesti, kehui Räsänen onnistunutta joukkueensa taktiikkaa.

Maalin jälkeen odotettiin Bluesin yrittävän tasoitusta raivokkaasti. Sitä he eivät edes ehtineet yrittää, kun kotijoukkue iski jo kahden maalin johdon. Esa Saksinen laukoi siniviivalta. Kohti maalia viuhuvan kiekon ohjasi sisään Lasse Jämsen. Tilanne oli sen verran epäselvä, että tuomari Mika Sinkkonen joutui tarkistamaan maalin videotuomarilta. Tilanne oli kuitenkin selvä maali.

Pelin käytännössä ratkettua Bluesin kultakypärä Steve Kariya esitti epäurheilijamaisen teon. Mies huitaisi Anssi Salmelaa takaapäin haarojen väliin. Tilanteesta oli tulossa Kariyalle kaksiminuuttinen. Salmela kuitenkin suuttui tilanteesta sen verran, että tönäisi Kariyaa. Tästä seurasi pieni tappelu, josta molemmat saivat viisi minuuttia ja pelirangaistuksen.

Blues jatkoi vielä jäähyilyä, kun nopeasti tappelun jälkeen Jaakko Uhlbäck ja Arto Laatikainen ottivat itselleen kaksiminuuttiset. Eikä sekään vielä riittänyt. Tuomas Eskelinen teloi Esa Saksisen maalilla ja Ladislav Kohn Kimmo Pikkaraisen hyökkäysalueen laidassa. Molemmat Pelicansin puolustajat kokivat sen verran kipeää, että joutuivat hieman puuskuttamaan kovia kokemisen jälkeen. Onneksi molemmat kuitenkin taisivat selvitä tilanteista ilman pahempia loukkaantumisia. Pelicans pyöritti ottelun lopun Bluesin alueella, mutta ei saanut lisämaaleja aikaiseksi.

- Tokan erän alusta päästiin vähän liikenteeseen. Pelattiin niitten resurssien mukaan mitä meillä oli käytössä. 35 minuuttia siitä eteenpäin oli ihan ok ja sitten tuli yksi terävä hyökkäys Pelicansilta, mistä tuli maali. Siihen se sitten tavallaan kaatuikin, kertasi Heikkilä ottelun kulkua.

- En mä nyt tiedä kuumeniko se sen enempää, kun pelinkään aikanakaan. Tietysti se Kariyan tapaus, josta tuli se pieni nahina. No siitähän me jäätiin häviäväksi osapuoleksi. Ne oli harmittavia juttuja, mutta ei ne tätä peliä ratkaissut mihinkään suuntaan, oli Heikkilän mielipide lopun tapahtumista.

- Meillä on ylivoiman kanssa ollut ongelmia vähän pitemmän aikaa. Yritetään vaan kärsivällisesti tehdä töitä sen kanssa ja kyllä se vielä sieltä loksahtaa kohdilleen ja saadaan sitten niitä ylivoimamaalejakin. Me ollaan koko joukkueena tiivistetty pelaamista. Meillä on nyt systeemi minkä mukaan mennään ja joka jätkä tekee töitä sen eteen, puhui Räsänen Pelicansin ylivoimapelistä ja syistä miksi otteet ovat parantuneet.

Muuten suhteellisen siisti peli sai hieman pahan jälkimaun Bluesin lopun teoista. Kariyan, Eskelisen ja Kohnin teot olivat kuitenkin sellaisia, jotka olisivat voineet jäädä tekemättä.

Nähtäväksi jää jatkavatko joukkueet siitä mihin Lahdessa lauantaina jäivät, kun joukkueet kohtaavat keskiviikkona uudelleen. Tällä kertaa pelipaikkana on Espoo.