Vaasan turnauksen voitto Pelicansille

Läpi turnauksen mainioita otteita esittänyt Pelicans voitti viimeisessä ottelussaan Ässät 4-2 (1-1, 3-0, 0-1).

Jäähyjen värittämässä ottelussa päästiin pelaamaan tasakentällisin vain harvakseltaan, mutta silti ottelun voitto meni astetta paremmalle joukkueelle. Pelicans iski toisen erän alkuun kolme maalia ja piti huolen ettei Ässät päässyt enää otteluun mukaan.

Avauserä alkoi Ässiltä sekä ikävästi, että upeasti. Saman vaihdon aikana Rob Hisey ja Blake Robson hankkivat erillisistä tilanteista jäähyt, ja Ässät joutui kahden miehen alivoimalle. Alivoimalla Toni Häppölä katkaisi Pelicans-vahti Antti Niemen purkuyrityksen, kun Niemi joutui tulemaan vastaan purkukiekkoa, ja Häppölä sai kuljettaa kiekon tyhjään Pelicans-maaliin.

Pelicans tuli tasoihin erän loppupuolella kun Karo Koivunen iski ylivoimalla läheltä tasoitusmaalin. Erän lopussa tunteet alkoivat kuumentua. Ensin Marko Toivonen ja Kari Sihvonen löysivät erimielisyyksiä, ja Toivonen lopulta löysi tanssikaveriksi Henri Laurilan. Hanskat ja kypärät lensivät jo jäähän, mutta linjatuomarit olivat estämässä nyrkkihippaset. Toivoselle 2+2+10 ja Laurilalle 10 minuuttia.

Toivosen kaksi kakkosta kostautui toisen erän alussa. Ensin muutama sekunti ennen ensimmäisen kakkosen päättymistä Ewan Schwabe teki irtokiekosta Pelicansin toisen maalin, ja muutama sekunti toisen kakkosen päättymisen jälkeen Matias Loppi runnoi maalin takaa vanhanaikaisella kiekon Kimmo Kapasen patjojen alta maaliin.

Pelicans teki vielä viisi minuuttia edellisistä ratkaisevan neljännen maalin. Mikko Heiskanen laukoi pitkän pyörituksen päätteeksi tarkan rannelaukauksen maalin takakulmaan. Toisen erän viimeiset 12 minuuttia pelattiin käytännössä kokonaan ylivoimaa puolin ja toisin, mutta ilman lisämaaleja.

Viimeisessä erässä kolmen päivän peliputki alkoi näkymään jo pelaajien liikkeissä. Luistin ei liikkunut monellakaan pelaajalla entiseen malliin, eikä kiekollisia hienouksia juurikaan nähty. Erässä tehtiin kuitenkin yksi osuma, ja siitä vastasi Ässien Tommi Huhtala. Patrik Forsbacka käänsi kulmasta kiekon maalille ja Huhtala upotti kiekon kääntölaukauksella etuyläkulmaan.

Rankkareissa voiton vei myös Pelicans. Ässiltä onnistui Tero Konttinen ja Pelicansilta Karo Koivunen. Pareittain jatketussa kisassa ratkaisumaalin veivasi Ewan Schwabe.

- Pelin tiivistyminen oli se tärkein asia mitä täältä saatiin mukaan. Tehtiin hyvin työtä ja vältettiin typeriä jäähyjä. Saatiin myös joukkue yhdistymään sekä kentällä että sen ulkopuolella, Kertoi turnauksen annista Pelicans-luotsi Hannu Aravirta.

- Liikkeessä jäätiin tänään, sen takia varmaan istuttiin paljon jäähyllä tänään, kertoi Jari Härkälä Ässien päivän ottelusta.

- Muuten täällä nähtiin että pelikirja on aika hyvin läpikäyty ja pelitapa alkaa olemaan selvillä. Tiedetään että missä tilanteessa pitää mitenkin pelata. Sellainen vireystila on vielä haussa, niputti Härkälä kakkoseksi taistelleen Ässien turnauspakettia.