Lukolle tärkeät kolme pistettä

Lukko katkaisi neljän ottelun tappioputkensa kotonaan Lappeenrannan SaiPan kustannuksella. Ottelun lopputulos 4-1 ei kuitenkaan kerro todellista kuvaa illan ottelusta. SaiPa pelasi varsinkin ottelun ensimmäisen erän todella pirteästi ja vain Lukon Maalivahti Dwayne Rolosonin torjunnat piti Lukon pelissä mukana.

SaiPa oli päättänyt antaa kunnon vastuksen Lukolle tämän kotiluolassaan ja koko ensimmäisen erän alku mentiinkin vierasjoukkueen komennossa. Lukon maalivahti Dwayne Roloson nakkasi kiekon katsomoon jo minuutin pelin jälkeen ja näin SaiPa pääsi heti ottelun alkuun ylivoimalle.

SaiPa onnistui luomaan ylivoimmalla hyvin painetta Lukon maalille ja vain Rolosonin torjunnat piti numerot muuttumattomina. Varsinkin ketju Banham-Nokelainen-Sachl loi hyviä maalintekopaikkoja.

Ketju oli muutenkin koko ottelun ajan kentän paras yhdistelmä ja Lukko oli herrojen kentällä ollessa lähes poikkeuksetta helisemässä. Tämän myönsi myös kotijoukkueen valmentaja Jukka Rautakorpikin.

- Emme saaneet Nokelaisen ketjua kunnolla kuriin oikein missään vaiheessa koko ottelun aikana, Rautakorpi tunnusti.

Lukko sai oman mahdollisuutensa ylivoimamaalin tekoon erän puolen välin jälkeen, kun Mika Skyttä sai kiinnipitämisestä 2 minuutin rangaistuksen. Lukon ylivoima oli kuitenkin jälleen kerran totutun tehotonta eikä edes kunnon laukauksia saatu aikaiseksi.

Lukko siirtyy johtoon aivan erän viimeisillä sekunneilla hieman onnekkaasti, kun Sami Torkki onnistui pysäyttämään rännikiekon viivalla ja toimitti kiekon nopeasti maalille josta se pomppasi Pasi Saarelan jalasta verkon perukoille. Maali oli ylivoimamaali, kun Olli Malmivaara oli vuorostaan kärsimässä omaa kakkostaan.

Toisessa erässä haukoteltiin niin kentällä kuin katsomossakin

kuvakooste

Värikuvien kertomaa Lukon ja SaiPan otatuksesta.
[katso kuvat]

Toinen erä ei tarjonnut juurikaan minkäänlaisia hienouksia, kun molempien joukkueiden peli oli todella väsyneen oloista puurtamista. Sitä ei kyllä helpottanut yhtään illan päätuomari Juha Pajunenkaan, joka ei juurikaan puuttunut kummankaan joukkueen mailahäirintään.

Erän paras paikka siunaantui SaiPan Petr Sachlille joka sai vedettyä kiekon jo ohi Dwayne Rolosonin, mutta Lukon Tomi Pettinen onnistui torjumaan vedon jalallaan maaliviivalta.

Lukko sai koittaa erässä kahdesti ja SaiPa kerran maalintekoa miesylivoimalla, mutta kumpikaan ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään.

Lukko ratkaisee kolmannessa erässä

Kolmas erä oli selkeästi Lukon paras erä tänään eikä ainoastaan sen takia, että Lukko onnistui kolmesti maaliteossa vaan myös pelillisesti se oli paras.

Lukko otti kenttäpeliä enemmän haltuunsa ja SaiPa ei enää juurikaan päässyt Lukon maalille pahojaan tekemään. Ainoastaan koko ottelun pirteästi pelannut Nokelaisen johtama ketju onnistui vällillä luomaan painetta Lukko puolustajille.

Ottelun voittomaali syntyi hieman ennen kolmannen erän puoltaväliä, kun Lukon Esa Pirnes karvasi kiekon pois alimpana olleelta SaiPa pakki Justin Forrestilta ja pääsi vapaasti nousemaan Jarmo Myllyksen vartioimalle SaiPa maalille. Rystynosto meni lopulta sisään Jamon kainalosta.

SaiPa iski kuitenkin välittömästi takaisin vain 14 sekuntia Lukko maalin jälkeen. Lukko voitti keskiympyrän aloituksen, mutta Frank Banham onnistui katkaisemaan huonon roikkunoston ja toimitti nopeasti kiekon Petr Sachlille joka pääsi 2-1 hyökkäykseen Petteri Nokelaisen kanssa. Lopulta Nokelainen sai tällätä kiekon suoraan syötöstä Lukon maalin vasempaan alakulmaan.

Rautakorpi ei ollut ottelun jälkeen ollenkaan tyytyväinen tähän SaiPan kavennusmaaliin.

- Me ollaan käyty monta kertaa läpi ne tilanteet, miten pelataan voitetun keskialueen aloituksen jälkeen, mutta tällä kertaa yhteinen pelaaminen petti pahasti ja kaveri pääsi siitä helposti rokottamaan.

SaiPa sai kavennuksesta hetkeksi lisää virtaa otteisiinsa ja oli joukkueella muutama paikka tasoitukseenkin. Etenkin ylivoimalla Teemu Normion jäähyn aikana.

SaiPa yritti vielä lopussa maalia ilman maalivahtiakin, mutta Janne Niskalan rystynosto omalta siniseltä päätti lopulta SaiPan pyristelyn.

Vielä viimeisellä minuutilla Lukon Joni Yli-Torkko pääsi kaunistelemaan loppunumeroiksi 4-1. Yli-Torkon maalia edelsi tilanne Lukon päädyssä, jossa päätuomari Pajunen nosti kätensä ylös tulevan jäähyn merkiksi ja kaikki kentällä kuvittelivat sen ilmeisimmin tulevan Lukolle. Markku Tähtinen sai kiekon ja vippasi sen vain keskialueelle ja Yli-Torkon lapaan, joka myös kuvitteli aluksi vihellyksen kuuluvan minä hetkenä hyvänsä, eikä edes aluksi yrittänyt lähteä kuljettamaan kiekkoa minnekään. Vihellystä ei kuitenkaan kuulunut ja Yli-Torkko olikin kaikkien hämmästykseksi yksin läpi. Tarkka kuti Jamon haaroista nosti miehen maalimäärän tällä kaudella jo neljään ja niistä on kolme tehty juuri vanhaa kasvattajaseuraa vastaan raumalla.

Mälkiä tyytyväinen omiensa esitykseen tappiosta huolimatta

SaiPan päävalmentaja Heikki Mälkiä oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen omiensa suoritukseen tappiostakin huolimatta.

- Näen paljon positiivista illan esityksessämme. Ainoa negatiivinen asia ole se, että hävisime taas. Pojat kasvavat koko ajan. Vielä meidän nuoret pelaajamme tarvitsevat lisää voimaa kaksinkamppailuihin ja maalinedustoihin joista myös maalit yleensä tehdään.

Myös Lukon päävalmentaja Jukka Rautakorpi myönsi ottelun jälkeen, että ihan numeroiden verran Lukko ei tänään parempi ollut.

- Neljän tappion jälkeen kolme pistettä oli iso juttu meille, vaikkemme numeroiden verran parempia tänään olleetkaan, Rautakorpi myönsi.