Lukko jatkoi Ilveksen tuskaa

Kun kaksi mollivoittoisesti pelannutta joukkuetta kohtaavat, niin harvemmin pelistä tulee näyttävyydeltään parasta mahdollista mainosta itse lajille. Niin kävi tässäkin kamppailussa, jossa kotijoukkue väänsi voiton lukemin 3-2(1-1,0-1,2-0).

Helposti voisi kuvitella, että sarjajohtajan saadessa vastaansa peränpitäjän ja vieläpä kotikaukaloonsa, olisi marssi voittoon suhteellisen helppo tapahtuma. Taas kerran SM-liigan tasaisuus näki kuitenkin päivänvalon, kun Ilves oli päättänyt taistella viimeiseen hikipisaraan asti kamppailun voitosta.

Kotijoukkue meni toisen kerran ottelussa johtoon vajaat neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua, ja se riitti lopulta kolmen sarjapisteen jäämiseen Raumalle.

- Harmittaa suunnattomasti, koska taisteltiin loistavasti kaksi ensimmäistä erää. Kyllä tästä pelistä olisi pitänyt pystyä edes yksi piste raapimaan kotimatkalle mukaan, koska peli-ilme oli taisteleva, mietti illan tapahtumia Ilves-valmentaja Juha Pajuoja.

Sitähän se todellakin oli, eikä Lukko saanut helpolla kolmea pistettä plakkaariinsa. Maalivahtien torjuntalukuja katsomalla tilanne näyttää selvältä peliltä, kun taas kerran tilastot hieman valehtelevat ottelun kokonaiskuvaa.

- Kova taistelupeli, kuten meidän pelimme ovat yksi toisensa jälkeen viime aikoina olleet. Hienoa oli se, että saatiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaikki miehet käyttöön. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, näki illan tapahtumat kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.

Ensimmäisessä erässä tapahtumat vyöryivät päästä päähän, ja kaksi maaliakin saatiin aikaiseksi. Ilveksen toisen jäähyn alussa nähtiin pienoinen harvinaisuus, kun kotijoukkkue teki ylivoimamaalin. Harri Tikkasen siniviivalta lähettämä kiekko meni ohi kaikista maskimiehistä, ja yllätti myös Ilves-vahti Juha Pitkämäen.

Lukko sai maalista lisää virtaa ja oli tehdä jo toisen osuman reilun minuutin jälkeen edellisestä. Mutta selvästä avopaikasta maalin tekemättä jättäminen merkitsi osumaa omaan päähän. Ilves käänsi tilanteen nopeasti hyökkäyssuuntaan, ja puhtaassa yksi vastaan yksi tilanteessa Jussi Pesosen laukaus yllätti maalivahti Mikael Tellqvistin.

Molemmat pääsivät erän lopulla pelaamaan kerran ylivoimaa, mutta alivoimanelikot osoittautuivat liian eteviksi, eikä kunnon maalipaikkoja nähty.

Takaa ohi väkisin

Toinen erä oli tapahtumiltaan varsin köyhä. Molempien puolustuspelaaminen pysyi hyvin kasassa, eikä maalivahdeille saatu aikaiseksi riittävän laadukkaita laukauksia.

Yksi maali kuitenkin nähtiin ja sen teki vuorostaan vierasjoukkue ylivoimalla. Lukon alivoimanelikko ei päässyt vaihtamaan tuoretta jalkaa kentälle pidemmästä matkasta johtuen ja tämä kostautui lopulta. Lähes kahden minuutin pyörityksen jälkeen hyökkääjä Pasi Määttänen iski kiekon varmasti verkkoon alivoimaneliön keskeltä.

Kolmannen erän alkuun molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimaosaamista, mutta taas kerran, niin turhaan.

Kotijoukkueen tasoitus tuli pienen painostusjakson päätteeksi. Nyt oli Tommi Kovasen vuoro lähettää kiekko siniviivalta kohti maalia. Kun kukaan ei siihen matkalla osunut, niin maalin takarautaan se lopulta kopsahti. Maaliin merkittiin toiseksi syöttäjäksi paluun kaukaloon reilun kahden kuukauden tauolta tehnyt Teemu Nurmi.

- Olen itsekin todella yllättynyt paluustani pelikuntoon näin nopeasti. Lääkärit kysyivät vaan, että onko kipuja? Kun niitä ei ole niin pelilupa tuli. Lääkärille pitää antaa iso kiitos, koska leikkaus meni niin loistavasti, selvitti yllätyspaluutaan voimahyökkääjä Nurmi.

- Hienoa ja mukavaa on ollut aika Riston [Rosendahl] kanssa luisteluharjoituksissa, mutta kyllähän pelaaminen aina harjoittelun voittaa, jatkoi tyytyväinen Nurmi.

Tämä maalin jälkeen Lukko onnistui jälleen kerran hukkaamaan yhden mahdollisuuden voittomaalintekoon ylivoiman aikana. Jatkoaika olikin varsin todennäköinen tapahtuma Rauman illassa.

Kotijoukkueen päällystö oli asiasta kuitenkin toista mieltä. Kapteeni Antti Laaksonen toi kiekon oikealta hyökkäysalueelle. Ilveksen vaihdon takia loistavasti tilanteeseen reagoinut apulaiskapteeni Tomi Pettinen lähti tukemaan hyökkäystä. Laaksosen poikkittaisyöttö löysi tiensä Pettisen lapaan. Tämän viuhuva rannelaukaus painui vastustamattomasti verkon perukoille Pitkämäen varusteiden kautta.

Näin olivat ottelun loppulukemat valotaululla valmiina. Ilves kyllä yritti loppuun asti sen mitä miehistä vielä irti sai, mutta Lukon puolustus kesti kaikki lähentelyt.

Kotijoukkueen taival jatkuu seuraavaksi tulevana tiistaina Lahdessa Pelicansien vieraana. Ilves yrittää katkaista pitkän tappioputkensa kotikaukalossa samana päivänä KalPan ollessa vastustajana.