Lukko ja Ilves harjoittelivat tasapelin

Perjantai-illan ratoksi Lukko ja Ilves hioivat kuvioitaan vajaan kahden viikon kuluttua alkavaa liigakautta varten. Tasainen ottelu päättyi lopulta sopuisasti tasalukemiin 1-1.

Kotijoukkue oli järjestänyt itselleen harjoitusottelut kahtena päivänä peräkkäin, ja nyt oli vuorossa jälkimmäinen päivä. Ilves taas pääsi kaukaloon yhden välipäivän jälkeen. Vierasjoukkue olikin aavistuksen verran edellä kotijoukkuetta luistelunopeudessa, joskin ero oli varsin marginaalinen.

Vaikka loppulukemat olivatkin enemmän jalkapallo-otteluista tutut, maalipaikkoja molemmat joukkueet kuitenkin pystyivät luomaan mukavasti. Niin Lukko-vahti Miika Wiikman kuin Ilves-kolleega Jani Hurme olivat kuitenkin hyvässä vireessä, eivätkä olleet yllätettävissä helposti.

Avauserä oli pitkälti Ilveksen hallintaa muutamaa ensimmäistä vaihtoa lukuunottamatta. Torjuntatilastojen mukaan erä olisi ollut selvästi kotijoukkueen hallintaa, mutta tilastot valehtelevat tässä kohdin. Maaleja ei erässä kuitenkaan nähty, ja jäähyjäkin vain yksi.

Toisessa erässä nähtiin ottelun maalit. Ensin Ilves onnistui viimeistelemään, kun Lukko-puolustaja Tomi Pettiselle sattui harmittava arviointivirhe oman siniviivan tuntumassa. Tilanteen hyvin haistanut Masi Marjamäki karkasi läpiajoon viimeistellen ammattimiehen ottein pelin avausmaalin.

Lukon tasoitus nähtiin erän puolivälin jälkeen ylivoimalla. Teemu Aallon siniviivalaukauksen Hurme vielä torjui, mutta kiekko pomppasi Perttu Lindgrenille tämän viimeistellessä tasoitusmaalin.

Erän lopulla vierasjoukkueen hyökkääjä Kai Kantola taklasi polvella kotijoukkueen Anssi Rantasta. Lukko-puolustaja joutui jättämään kentän tapahtuman seurauksena, eikä enää palannut peliin mukaan.

Kolmannessa erässä tapahtumat vyöryivät päästä päähän, mutta maalittomaksi erä lopulta jäi. Paikkoja lisäosumiin oli kummallakin, mutta tekemättä ne siis jäivät. Varsinkin vierasjoukkueen ketju Marjamäki-Mark Lee-Jesse Niinimäki oli alati vaarallinen, ja sai rakennettua monta tilannetta Lukko-maalille. Kotijoukkue oli enemmän tasainen joukko kenttäpelaajia parhaimpana maalivahti Wiikman.