Sarjan kärkiottelussa taisteltiin tasokkaasti

LIIGA / Raportti
Perhostyyliä parhaimmillaan, esittelijänä Juuse Saros.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman perjantai-illassa iskivät yhteen Lukko sekä HPK. Hyvätasoinen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen kahden maalin voittoon.

Liigan sarjakärki Lukko ei ollut yllätettävissä HPK:n toimesta. Maaottelutauon jälkeinen kamppailu oli hyvää kiekkoviihdettä paikalle saapuneelle yleisölle. 

Ottelun ratkaisuksi voidaan nimetä kamppailun päätöserä, vaikka voittomaali tehtiinkin jo toisessa erässä. Viime aikoina mainioita otteita kaukalossa esittänyt vierasjoukkue yritti kolmannessa erässä tavoittaa Lukon yhden maalin etumatkaa, mutta kotijoukkueen puolustuspelaaminen on tällä kertaa enemmän kuin rautaa.

− Tauon jälkeiseksi kamppailuksi hyvä ottelu, johon pitää olla tyytyväinen. Kärkikamppailun arvolle sopivasti pelaajat olivat hyvin orientoituneita, ja se näkyi kentällä. Päätöserä oli meiltä erittäin hyvä, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kiitteli omiensa suoritustasoa.

− Pienet marginaalit ratkaisivat tämän pelin. Kahden viikon tauolta tultiin, pelattiin intohimoisesti ja jalka liikkui terävänä. Turpaan tuli, mutta vastustajan hyvyydelle pitää antaa myös tunnustusta, vierasjoukkueen päävalmentaja Pasi Arvonen puki sanoiksi illan tapahtumia.

Valmentajat olivat lausunnoissaan varsin oikeassa. Pelissä oli vauhtia, tunnetta ja välillä komeita taklauksiakin. Silti molempien paketti pysyi hyvin kasassa, eikä ylivoimahyökkäyksiä näkynyt oikeastaan ollenkaan.

Ottelun erät olivat lähes toistensa toisintoja, joskin maalimäärissä oli isoja heittoja. Toisessa erässä tehtiin neljä osumaa, ja sen jakson tapahtumista löytyivät päävalmentajien ainoat murheet.

− Toisessa erässä kiekoteltiin omassa päässä turhan paljon ja Lukko iski hyvin kiinni kiekolliseen pelaajaan, Arvonen harmitteli.

− Johtomaalin jälkeen hukattiin otetta, ja peli meni hetkeksi pois omasta kontrollista, Dufva puolestaan myönsi.

Vierasjoukkue teki ottelun avausmaalin hieman halvalla tavalla, mutta muuten kotijoukkueen maalivahti Ryan Zapolski oli elementissään. Vierasjoukkueen Juuse Sarokselle sattui pieni arviointivirhe kotijoukkueen toisessa maalissa. Muilta osin nuorukainen esitti komeaa maalivahtipeliä.

Päätöserän loppuhetkillä nähtiin pieni torikokous, kun HPK-pelaaja sai mailasta iskun kasvoihinsa. Päätuomarikaksikko ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa mitään väärää, joten Lukko säästyi alivoimapeliltä. Samalla kuivui myös HPK:n hyvä mahdollisuus tasoitusmaalin tekemiseen.

Kokoonpanoissa liikehdintää

Raumalaisille tuttu hyökkääjä pelasi uransa ensimmäisen ottelun kasvattajaseuraansa vastaan. Päävalmentaja Arvonen oli Juhani Jasun alkukauden peliesityksiin tyytyväinen.

− Hyvä ja ahkera kahden suunnan sentteri, joka jaksaa tehdä töitä ilta illan perään. Olen tyytyväinen näkemääni.

Hämeenlinnalaisten hyökkääjä Marek Viedensky oli sivussa illan ottelusta. Päävalmentajalla oli selitys asiaan.

− Flunssa on vaivana. Peluuttaminen tässä pelissä oli harkinnassa, mutta lopulta siihen ei päädytty. Sama pohdinta on edessä huomista ajatellen.

Kotijoukkueen päävalmentajalla oli myös tietoa toipilasosastolta. Puolustaja Mikko Kousan tilanne on Dufvan mukaan se, että paluu kaukaloon on mahdollista tulevalla viikolla.

Puolustaja Antti Jaatisen kohdalla tilanne on sen sijaan huonompi. Harjoituksissa tullut jalkavamma pitää Jaatisen pois kokoonpanosta arviolta kaksi kuukautta.

Lukon osalta peliviikko on paketissa, ja paluu kaukaloon tapahtuu tulevana tiistaina Espoossa. HPK:n taival sarjassa jatkuu heti nukutun yön jälkeen kotiottelulla, jossa vastaan luistelee TPS.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle