Maalinteon sietämätön vaikeus

LIIGA / Raportti
Joakim Eriksson oli illan juhlittu sankari.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukko ja HIFK ratkaisivat voittajaa pidemmän kaavan mukaan. Voittomaalikilpailussa tarvittiin 22 yrittäjää ennen kuin kamppailun paremmuus oli selvillä. Sankarinviitan harteilleen sai vierasjoukkueen hyökkääjä Joakim Eriksson.

Kolmannen kerran kuluvalla viikolla kaukalossa esiintyneen Lukko ja HIFK iskivät tasaisesti yhteen Raumalla. Maratonkamppailun voittaja haettiin aina voittomaalikilpailun kautta. Siinä mainiosti esiintynyt vieraiden ruotsalaishyökkääjä Joakim Eriksson ohitti kotijoukkueen maalivahti Petri Vehasen kahdesti, joista jälkimmäinen oli myös ottelun ratkaisuosuma.

Tammikuun tiukassa pelirytmissä Lukko ja HIFK olivat molemmat hukanneet parhaan maalintekovireensä. Jalkapallolukemissa kulkenut kamppailu oli kahden tasaväkisen joukkueen koitos, jossa voittaja olisi voinut selvitä jo varsinaisellakin peliajalla.

Varsinkin vierasjoukkue oli epäonninen kolisuteltuaan Vehasen vartoiman maalin tolppia kolme kertaa. Onni ei kuitenkaan ollut vieraiden puolella, ja kaikki tolppaosumat kimposivat takaisin peliin.

Ottelu kulki läpi kamppailun samalla nuotilla. Molemmilla oli haluja hyökätä, mutta puolustusvelvoite oli myös läsnä. Erikoistilanteitakin tarjottiin molemmille lukuisia kertoja, mutta maalivahdit Joni Ortio sekä Vehanen pitivät maalimäärät pieninä.

- Satsattiin valmistautumiseen ja tultiin jo peliä edeltävänä päivänä paikalle. Joukkueen ilme oli virkeä ja pelisuunnitelmaa toteutettiin sovitulla tavalla. Tiukka ja tasainen kamppailu, joka sitten päättyi arpapelin jälkeen meidän eduksemme. Lisäpisteeseen ollaan tosi tyytyväisiä, kommentoi illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Pasi Sormunen.

- Viikon rankka turnee näkyi vääjäämättä meidän otteissamme. Yritystä kyllä löytyä ja taisteluakin, mutta se viimeinen puristus jäi hieman vajaaksi. Peli oli meille iso haaste, ja siitä selvittiin kunnialla, tilitti illan tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Tolpat pääosissa

Ottelun avausmaali nähtiin jo ennen kahden peliminuutin täyttymistä. Kotijoukkueen isokokoinen hyökkääjä Aki Kangasmäki sai HIFK-puolustaja Toni Söderholmin purkaman kiekon kiinni, ja kova laukaus painui HIFK-maalin kattoon.

Vierasjoukkueen tasoituspaikka tuli heti seuraavassa vaihdossa, mutta hyökkääjä Jari Sailio sai kiekon ohi tyhjän maalin. Loppuerä mentiin hieman Lukko-merkkisesti vieraiden kahden jäähyn takia. Maaliin asti kiekkoa ei kotijoukkue kuitenkaan saanut.

Toisen erän ensimmäinen vaihto, ja kiekko oli Lukko-maalin tolpassa. Muutama minuutti lisää, ja taas kolisivat tolpat Vehasen takana. Maalia ei kuitenkaan tullut ja tilanne kaukalossa tasaantui.

Erän loppupuolella vierasjoukkue pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Kapteeni Ville Peltonen tasoittikin kamppailun heti jäähyn päättymisen jälkeen.

- Peltonen uurasti hyvin läpi ottelun ja näytti muille esimerkkiä, kehui Sormunen kapteeniaan.

Komannessa erässä molemmat pyrkivät välttämään virheitä ja se näkyi hyökkäyspelin hienoisena passivoitumisena. Paikkansa oli molemmilla, mutta maalivahdit jatkoivat varmoja otteitaan.

Kun voittomaalia ei kumpikaan onnistunut tekemään, oli edessä jatkoaika. Vierasjoukkue sai taas kerran kiekon tolppaan asti, mutta lopullinen ratkaisu siirtyi voittomaalikilpailuun.

Tarvittiin peräti 22 yritystä, kunnes voittaja oli selvillä. Vieraiden keskushyökkääjä Eriksson oli mies paikallaan onnistuttuaan neljästä yrityksestään kahdesti tehden samalla ratkaisuosuman.

Lukko jatkaa tiukkaa peliohjelmaansa tulevana tiistaina Oulussa Kärppien vieraana. HIFK saa samana päivänä kotikaukalossaan vastaansa JYPin.

» Lähetä palautetta toimitukselle