Ässät nollasi vaisun Lukon

LIIGA / Raportti
Äijänsuon illassa ei nähty mitään huippukiekkoa, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ässät oli alusta alkaen askeleen isäntiä edellä, ja ansaittu voitto matkasi Poriin. Ässien ratkaisijana hääri jälleen kerran Marko Kivenmäki, joka vastasi ottelun voittomaalista.

Ässät tuli otteluun vahvalla sykkeellä ja painoi pelin saman tien Lukon päätyyn. Kehnosti koeajalla esiintynyt Lukon Ondrej Steiner ei saanut Aki Uusikartanoa aisoihin, ja kiekko pelattiin maalin eteen Marko Kivenmäelle. Pakkipari Erik Hämäläinen – Antti Bruun oli unohtanut Kivenmäen täysin vapaaksi, ja Ässien kultakypärä ei tilanteesta erehtynyt.

Ässien vauhti ei avausosumasta hiipunut. Jälleen kerran asialla oli Ässien ykkösnyrkki. Hienon kuvion päätteeksi Kristian Kuusela pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin. Syöttöpisteet merkattiin ketjun muille jäsenille. Maalia seurasi aitiopaikalta jälleen kerran Lukon ykköskentällinen, Steiner etunenässä.

Ässien valmentaja Mika Toivola oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Tänään oli hyvä peli meiltä. Ottelu sujui käsikirjoituksen mukaan. Kovaa alkua haettiin, ja kerrankin se onnistui. Tiedettiin että Lukko on kovassa peliruuhkassa, joten painotettiin että tänään tarvitsee olla jalat mukana heti alusta alkaen.

kuvakooste

Ottelun kuvakooste.
[lue lisää]

Lukko-luotsi Jarmo Tolvanen antoi tunnustuksen Ässien alulle.

- Ässillä oli energiaa valtavasti, kun taas meillä peli oli tuskaista.

Erän loppu sujui hieman alkua tasaisemmin, ja Lukon kolmos- ja nelosketjut saivat joitain tilanteita luotua. Ässien maalilla Juuso Riksman kuitenkin hoiti tilanteet varmuudella.

Erän loppupuolella nähtiin tunteita herättänyt tilanne, kun Ässien puolustaja Matt Nickerson taklasi Lukko-pelaajaan pahannäköisesti laitaan. Lukon Shayne Toporowski ei taklauksesta pitänyt ja lähti saman tien kostoretkelle. Toporowski otti "tappelusta" selvän pistevoiton, tosin Nickerson ei tuntunut edes olevan halukas hippasille. Toporowskin tempaus oli toisaalta hyväksyttävää omien miesten puolustamista, mutta toisaalta ilman kimpaantumista olisi Lukko päässyt pelaamaan ylivoimaa. Toporowskille tuli tappelusta 2+2+10 minuutin rangaistus. Vastaavasti Nickerson olisi selvinnyt tilanteesta 2+10 minuutin jäähyllä selkään taklaamisesta, mutta mies kiivastui jäähypenkillä niin pahoin, että sai siitä toisen kymmenminuuttisen. SM-liigan sääntöjen mukaan kahdesta kympistä samassa ottelussa lähtee saman tien suihkun puolelle. Näin kävi siis tässä tapauksessa.

Lukolta vaisu toinen erä

Toiseen erään kotikatsomossa toivottiin piristynyttä Lukkoa, mutta toisin kävi. Koko erän aikana Lukko ei saanut luotua juuri yhtään kunnon paikkaa ässämaalille. Vaarallisimmat tilanteet nähtiin Lukko-päädyssä, jossa etenkin Ässien ykkösketju pyöritti mallikkaasti. Muun muassa Marko Kivenmäellä oli vapaa paikka maalinkulmalla, mutta kahdesta takaiskuosumasta huolimatta hyvän ottelun pelannut Scott Langkow torjui lähentelyn.

Ässien valmentaja Mika Toivola jakoi kiitosta joukkueen puolustuspelille.

- Hyvin onnistuttiin johtoasemassa tukkimaan keskialuetta, sekä voittamaan kamppailutilanteita kulmissa. Etenkin maalivahti- ja puolustuspeli onnistui tänään. Hyökkäyksen osalta meillä on vielä vähän petrattavaa, koska paikkoja oli useampaankin maaliin.

Lukon näennäinen kiri

Kolmanteen erään Lukko sai sentään hieman peliotteesta kiinni. Valmentaja Jarmo Tolvanen oli siirtänyt muun muassa Ondrej Steinerin vilttiin ja Ville-Vesa Vainiolan hänen tilalleen. Erän aikana Lukon parhaat tilanteet tulivat Markus Nordlundille, Petri Lammassaarelle ja Shayne Toporowskille, mutta ilman tulosta.

Vastaavasti Ässilläkin oli ainakin saman verran tilanteita, mutta Langkowia eivät porilaiset enää onnistuneet yllättämään. Tosin tarvettakaan siihen ei ollut, sen verran hyvin joukkueen puolustuspeli toimi. Näin ollen ansaitut pisteet matkasivat Porin suuntaan.

Lukon joukkueesta ei juuri positiivista sanottavaa ole. Ainoastaan maalivahti Scott Langkow, sekä hyökkääjät Petri Lammassaari ja Joni Yli-Torkko voivat olla jokseenkin tyytyväisiä esityksiinsä. Pahiten epäonnistui Steinerin johtama ykkösvitja, joka joutui ottamaan molemmat takaiskumaalit kontolleen.

Ässistä erottui selvästi Marko Kivenmäki, ja hänen johtamansa ykkösketju. Puolustajista ei myöskään heikkoja lenkkejä löytynyt. Ässät voikin lähteä hyvillä mielin pienelle ottelutauolle, sillä joukkueen seuraava peli on vasta tiistaina kotona TPS:aa vastaan. Lukko jatkaa peliruuhkaansa myös turkulaisia vastaan. Lukko kohtaa TPS:n vieraissa lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle