Viihdettä koko rahalla – Stepan taituroi voiton KalPalle

LIIGA / Raportti
Lehkonen onnistui viime kauden seuraansa vastaan.
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa runsaslukuiselle yleisölle tarjoiltiin viihdyttävää jääkiekkoa. Voittomaalikilpailussa tasaisen väännön ratkaisijaksi nousi muutoin TPS:n NHL-pelaajien varjoon jäänyt Derek Stepan. Palloseuran sairaslistalle lisättiin jälleen uusi nimi, kun Petteri Nummelinia ei enää päätöserässä kentällä näkynyt.

Niiralan montun torstai-ilta sisälsi paljon tapahtumia, yllättäviä käänteitä, paljon maalitilanteita – ja lopulta myös kuusi osumaa. Ennakkoon ottelusta odotettiin kahden nimekkään ykköskentän taistoa, eikä odotuksissa tarvinnut täysin pettyä.

Vierasjoukkueen nimekäs hyökkäyskolmikko Lauri Korpikoski-Mikko Koivu-Brian Willsie oli maineensa veroinen. Kentällinen pyöritti kiekkoa näyttävästi ja loi tilanteita toisensa perään. Etenkin ylivoimalla kolmikko yhdistettynä Petteri Nummeliniin oli kaksi erää lähes pitelemätön.

Päätöserässä Koivun kentällisellä alkoi jalka painaa, eikä ottelun alun kaltaista dominointia enää nähty. KalPa puolestaan esitteli kotiyleisölleen uuden NHL-vahvistuksen, kun Derek Stepan kirmaili Niiralassa ensimmäistä kertaa peliasu yllään. Stepanin kotidebyytti päättyi lopulta iloisesti, kun jenkkisentteri tyylitteli voittomaalikilpailussa kaksi upeaa osumaa ja varmisti KalPalle lisäpisteen.

– Kokonaisuuteena olen joukkueen suorittamiseen tyytyväinen. Tiedettiin, että meillä on nimekäs ja vahva joukkue vastassa, mutta pystyttiin pelaamaan pelisuunnitelman mukaan. Jatkoajalla meillä oli selkeä maalipaikka, josta olisi voitu panna peli poikki, joten ekstrapiste meni siihen nähden oikeaan osoitteeseen, kotijoukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen totesi.

– Menetetty lisäpiste jäi harmittamaan. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen pisteeseen varsinkin pelin alun jälkeen. Se kertoo siitä, että joukkueen selkäranka on kasvanut vahvemmaksi, eikä epäusko ole enää vallalla. KalPa ehkä kolmannen erän painostuksella ansaitsi lisäpinnan, kertoi TPS:n vastuuvalmentaja Juha Pajuoja.

Avauserässä ilotulitusta

Jo ennen ottelun alkua puhetta aiheutti kotijoukkueen parin minuutin myöhästyminen jäältä. Pajuoja halusi ottaa asian esille myös lehdistötilaisuudessa ja kyseli otteluvalvojalta tapahtumien kulkua.

– Minuutti oli pelin alkuun ja vastustajaa ei näkynyt edes jäällä. Päätuomari tuli sanomaan, että tämä on jo toinen kerta peräkkäin ja tästä lähtee raportti. Miksi näistä ei tule suoraan jäähyä?

– Sitten tulee paikallisen mafian päällikkö sanomaan, että mun mummoni ei ole vielä jäähallissa, ei voida aloittaa. Aloitetaanko seuraava peli ajoissa, Pajuoja kysyi ja viittasi mafiapäälliköllä ottelusta sivussa olleeseen Sami Kapaseen.

Otteluvalvoja Rauno Piiroinen ei halunnut tapahtumaa spekuloida, mutta myönsi raportin lähtevän eteenpäin.

Mutta pelaamaankin päästiin. TPS tuli otteluun aggressiivisesti ja joukkue janosi pisteitä. KalPa kuitenkin karkasi kahden maalin karkumatkalle, kun Antti Kerälä avasi maalihanat ja ensimmäistä kertaa viime kauden seuraansa vastaan pelannut Artturi Lehkonen tuplasi johdon. Lehkosen maali oli komea, sillä nuorukainen uunotti ensin Rasmus Ristolaisen ja laukoi kiekon alanurkkaan.

Vierailijat kuittasivat isäntien johdon saman tien Corey Locken maalilla. Tämän jälkeen alkoi Koivun kentällisen juhlat. Vahvasti jälleen pelannut Lauri Korpikoski tasoitti ottelun ja Petteri Nummelinin viivaveto ylivoimalla vei Palloseuran jo johtoon. Koivu kirjautti molempiin maaleihin syöttöpisteen.

– Jos haetaan negatiivisia asioita, niin ensimmäiseen erän kymmenminuuttinen, jossa johto kääntyi kaverille oli sellainen. Sitä täytyy vielä vähän videoilta tutkia, Laukkanen kommentoi vierailijoiden tehohetkeä.

Stepan onnistui kahdesti, Koivu vain kerran

Toinen ja kolmas erä oli lievästi KalPan hallintaa, mutta myös vierailijoilla oli omat mahdollisuutensa. Ville Vahalahdella oli parikin puolittaista läpiajoa, mutta Mikko Koskinen KalPan maalilla selvitti tilanteet. Päätöserän alussa Koivulle tarjottiin jo ratkaisijan osaa, mutta Koskinen piti isännät pelissä mukana.

Lopulta KalPa suti tasoituksen, kun tulokaspuolustaja Miika Koivisto laukoi kauden neljännen osuman. Vahvan esityön maalin teki Sakari Salminen ja myös Derek Stepan kuittasi itselleen ensimmäisen pisteensä liigakaukaloissa.

Koiviston maalin jälkeen Jukka Voutilainen karkasi suoraan jäähyaitiosta yksin läpi, mutta Atte Engren torjui sentterin molemmat yritykset. Jatkoajalla Voutilaisella oli vieläkin makoisampi paikka, mutta täysin tyhjästä maalista hyökkääjä ampui TPS-puolustaja Hannu Pikkaraisen mailan kautta tolppaan.

Voittomaalikilpailussa Stepan oli Koivua parempi. Molemmat onnistuivat ensimmäisellä kierroksella, mutta vain Stepan osui toistamiseen. Voittomaali syntyi harhautusten päätteeksi kauniilla nostolla ylänurkkaan. Pajuojalla oli joukkueensa voittolaukauksiin myös oma parannusehdotuksensa.

– Tarvitsee vissiin hommata lisää änäristä miehiä, niin kuin kaverilla oli tänään Stepan, Pajuoja virnuili pilke jos toinenkin silmäkulmassa.

Nummelinin vammasta Pajuoja ei uskaltanut sanoa mitään.

– Sanotaan, että sivuraajavamma. Viimeksi kun sanoin, että pelaaja sai kiekon päähän, niin tuli noottia, että ei niin saa sanoa, Pajuoja viittasi Alec Martinezin loukkaantumiseen edellisessä pelissä. 

KalPan ottelut jatkuvat lauantaina kotona Bluesia vastaan. TPS:n vieraskiertue puolestaan pysähtyy samaisena päivänä Helsinkiin, jossa vastaan asettuu HIFK.

» Lähetä palautetta toimitukselle