Pelicansin lento jatkuu

LIIGA / Raportti
Kohteliaaseen savolaiseen tapaan KalPa antoi pisteet vierailijoille mukaansa. Niiralan montun ratkaisijoiksi muodostui maalivahtipeli ja Jesse Saarisen iskemä hattutemppu.

Sarjakärkeen noussut Pelicans näytti, mikä on SM-liigan sarjakärjen ja jumbon ero. Kuilu on kuopiolaisten näkökulmasta surullisen suuri. Ottelun ratkaisu tapahtui heti kahden minuutin pelin jälkeen. Pelicans iski kaksi maalia ennen kuin kaikki katsojat olivat edes ehtineet paikoillensa.

Lisää

Komarov kuumensi tunteita
[lue lisää]



Kolmen maalin mies Saarinen
[lue lisää]

Ensimmäisen erän jälkeen Niiralan montun kuuluttajan kertomat maalivahtien torjunnat kertoivat koko totuuden ottelun alusta.

- Maalivahtien torjunnat: Pelicans, Antti Niemi 11 torjuntaa. KalPa, Mika Oksa 0 torjuntaa ja KalPa, Tuomas Nissinen 7 torjuntaa, kuului kuulutus jäähallissa.

Maalivahtipeli oli joukkueilla eri tasolla. KalPan maalilla Mika Oksa joutui antautumaan kahdelle ensimmäiselle Pelicans laukaukselle. Kahden takaiskun jälkeen Pekka Virta otti Oksan availemaan vaihtoaition luukkua. Veräjälle luistellut Tuomas Nissinen taisteli KalPan maalilla minkä pystyi mutta lahtelaiset menivät menojaan.

- Ero oli mielestäni kahdella tärkeällä osa-alueella: maalivahtipelissä ja maalintekopelissä. KalPalla oli ensimmäisessä erässä pari hyvää paikkaa, mutta Niemi näytti olevansa A-maajoukkuetason maalivahti. Tuli valintaa tai ei, kehui Pelicasin valmentaja Hannu Aravirta hyvin pelannutta Antti Niemeä.

- Nolla torjuntaa jäi Oksalle ja kaksi maalia oli taululla. Ei tässä ketään syytetä ja sormella osoiteta. Jotain oli tehtävä, että saataisiin peliin muutosta, mietiskeli KalPan valmentaja Pekka Virta.

KalPa ei käyttänyt etsikkoaikaansa

Pelicansin hurrikaanimaisen alun jälkeen vierasjoukkueen peli sekosi hetkeksi. Vierailijat ottivat monta jäähyä peräkkäin ja kotijoukkue pääsi mukaan peliin. Tehoton ylivoimapelaaminen ottelun ratkaisu hetkillä oli jälleen kerran kotijoukkueen perisynti.

- Luultiin, että peli oli ohi kahdessa minuutissa. Otettiin laiskan miehen jäähyjä puolen kymmentä ja sekoitettiin oma peli aivan kokonaan, mietiskeli Aravirta ensimmäistä erää.

- Ei usko, ei uskalla. Saatiin vielä se 5-3 ylivoima. Kylmä tosiasia on, että tehdä maalia meidän joukkueella on melkoisen olematonta, murehti KalPan valmentaja Pekka Virta.

Kuopiolaiset pääsivät pelaamaan ensimmäisessä erässä yli kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Maaleja ei kotijoukkue saanut millään aikaan. Antti Niemi pääsi loppujen lopuksi helpolla Pelicansin maalinsuulla.

- Miksi KalPan ylivoimassa ei ammuta koskaan suoraan syötöstä? Kätisyydet eivät ole lainkaan kunnossa, pohdiskeli keski-ikäinen herrasmies Niiralan montun käytävällä.

Kuopiolaisten heikohko pakkopelaaminen on puhuttanut paljon. Ratkaisija viitta ei ole kelvannut kenellekään.

Taistelut jatkuvat

Hyvin pelannut Pelicans on saanut mainion lähdön kauteensa. Aravirta löytää osan hyvään kauden alkuun edelliseltä kaudelta.

- Henkisistä asioista on paljon kysymys. Lähdettiin aika syvältä pari vuotta sitten. Uskoa tuli paljon viime keväältä, kun pidettiin Kärppiä tiukoilla.

- Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Se on tuonut uskomista ja itseluottamusta. Niitä on vaikea ostaa muuten kuin otteluja voittamalla.

Alkukauden rämpinyt KalPa ei missään nimessä ole luovuttamassa taistelua. Joukkueen valmentaja Pekka Virralla on selkeä mielipide tilanteeseen.

- Ei me luovuttamaan aleta. Täytyy elää tilanteen mukaan, ei se toivomalla parane.

- Joukkue yritti loppuun saakka. Revittiin, raastettiin ja heittäydyttiin kiekkojen eteen. Ei joukkuetta voi yrittämisestä syyttää. Päästäisiin edes sille tasolle, mitä me harjoituksissa esitetään. Silloin nähtäisiin ollaanko me liigatason joukkue, kertaili Virta tuntojaan.

Esimerkin menestyksen muutoksesta Pekka Virta löysi erittäin läheltä. Nähtäväksi jääkin pystyykö KalPa tekemään lähikausina ”lahtelaisia”.

- Olen ennekin nähnyt, kuinka joukkue on käynyt alhaalla ja millä sieltä tullaan ylös. Naapurissa on hyvä esimerkki. Kuka siihen uskoi silloin? He uskoivat siihen itse, viittasi Pekka Virta Pelicansin nousuun liigan hänniltä huipulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle