Ympyrä sulkeutui

Oulun Kärppien 14 ottelua kestänyt tappioton putki katkesi kotiottelussa Tampereen Tapparaa vastaan, kun vierailija vei ottelun lukemin 2-3. Tappara oli se joukkue, joka pystyi myös edellisen kerran voittamaan oululaiset.

Pitkään se kestikin. Kärppien putki oli kaikin puolin vakuuttava, sillä joukkue pelasi syyskuun loppupuolelta asti hyvää kiekkoa. Kärpät sai päävalmentaja Kari Jalosen mukaan voittojen kautta hyvän lähdön kauteen, mikä toi runsaasti itseluottamusta. Voitot tulivat nöyrän taistelun kautta.

lisää

Loukkaantumiset Tapparan voiton siemen
[lue lisää]

Bros ja Ylönen sairastuvalle
[lue lisää]

Taistelua ei ottelusta Tapparaakaan vastaan puuttunut, mutta toisen erän virheet ja loukkaantumiset kävivät kalliiksi. Kokonaisuutena Tappara oli jäällä lopulta parempi: se pelasi keskialueen tarkemmin ja haastoi kovia kokeneen oululaispuolustuksen. Antti Ylösen loukkaantuminen toisessa erässä tiputti Kärppien illan pelaavien puolustajien määrän viiteen.

- Saimme keskialueen paremmin haltuun. Tarkensimme tätä, koska Kärpät pelaa paljon puolelta toiselle. Huikea vastus ja erinomainen peli. Meiltä hyvä taistelu ja ehjää pelaamista, Tapparan päävalmentaja Rauli Urama hehkutti.

Pelillisiä hienouksia ei ottelussa kuitenkaan nähty, sillä molemmat olivat välillä huolimattomia kiekon kanssa. Yrittämistä ja vääntöä sen sijaan riitti yllin kyllin. Tällä osa-alueella Tappara oli lopulta vahvempi.

- Halukas ja kurinalainen suoritus. Lähdemme pelaamaan puolustuksen kautta ja saamaan hommaa kasaan siten. Kärpät ei päässyt nopeisiin vastahyökkäyksiin, Urama jatkoi.

Kummankaan joukkueen pelinrakentelu ei ollut ottelussa parhaassa terässä. Varsinkin ensimmäisessä erässä syöttöketjut olivat pahasti hukassa, mikä johtui huolimattomuudesta sekä puolustavan joukkueen aktiivisesta keskialueen pelaamisesta.

Joukkueet pääsivät pelaamaan ensimmäisessä erässä ylivoimaa, mutta etenkin Kärppien alivoima oli kovaa luokkaa. Oululaisten kärkikarvaajat pitivät Tapparan viivamiehet kurissa ja nämä sortuivat välillä helppoihin virheisiin. Myös Kärppien puolustajat laukoivat useasti juuri alivoiman kärkipelaajien jalkoihin.

Tasaisessa ensimmäisessä erässä nähtiin lopulta avausmaali, kun Kärpät rikkoi kuparisen 11 sekuntia ennen summerin soimista. Jari Viuhkola syötti upeasti kiekon maalille ja Juhamatti Aaltonen laukoi kiekon ohi Tommi Nikkilän.

Kärppien puolustus aukesi…

Kärpät sai toisen erän alkuun loistavan paikan, kun avausmaalin laukonut Aaltonen pääsi yksin läpi. Aaltosen laukaus jäi kuitenkin puuttumaan, sillä mies ajautui liian lähelle Nikkilää.

Vauhdikkaan toisen erän alun onnistuja oli Tapparan mies, kun Sami Venäläinen narutti Kärppien puolustajat ja maalivahti Tuomas Tarkin. Loistava henkilökohtainen suoritus toi Tapparan tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana.

Vierailija sai maalista uutta puhtia ja ryhtiä peliinsä sekä otteen tapahtumista. Kärppien paletti oli puolestaan hukassa. Ongelmia peluutukseen toivat puolustaja Ylösen loukkaantuminen ja Michal Brosin sormivamma.

Ylösen loukkaantuminen tapahtui tilanteessa, jossa kärppäpakki ja Tapparan Teemu Laine taistelivat oululaisten päädyssä. Päätuomari Tatu Savolainen tuomitsi Laineelle kahden minuutin rangaistuksen. Ottelun lopun kotijoukkue pelasi viidellä puolustajalla.

- Kun pelaaja loukkaantuu, se on minun mielestä ulosajon paikka. Linja oli pikkaisen köykäinen. Kovaan paikkaan kokematon tuomari, mutta näistä ne oppivat. Ei me tänään tuomariin kaaduttu, Jalonen näki illan tuomaripelin kokonaisuutena katsottuna.

Kuormitus aiheutti puolustuksessa herpaantumista, joka kostautui jäähyinä. Atvars Tribuntsovs otti maalinedustilanteesta 2+2 minuutin rangaistuksen, mikä toi peliin kovasti säpinää.

Tapparan ylivoima ei ottanut käynnistyäkseen ja lopulta omassa päässä kolisi. Maalivahti Nikkilä pudotti kiekon helposti kuin tarjottimelle Kalle Sahlstedtille, jolla oli helppo työ viimeistellä tyhjiin. Nikkilä kuitenkin kokosi itsensä ja oli lopulta yksi voiton takuumiehiä.

- Kolmannessa erässä piti jo torjuakin, kun toisessa erässä ”sössin” niin pahasti, Nikkilä kommentoi.

Kenttäpelaajatkaan eivät hätkähtäneet tilanteesta vaan Tappara pystyi nopeasti tasoittamaan pelin. Petri Kontiolan viivavedon ohjasi sisään vapaasti maalin edessä ollut Teemu Nurmi.

Tappara onnistui toisessa erässä vielä kolmannenkin kerran, kun tällä kertaa oli Kärppien maalivahti Tarkin vuoro sohlata kiekon kanssa. Mika Viinanen nappasi kiekon Tarkilta ja syötti maalille Stefan Öhmanille, joka laukoi ottelun voittomaalin.

- Toinen erä oli meiltä huolimatonta ja päämäärätöntä pelaamista. Se oli mitä oli, mutta kolmannen erän taistelu olisi voinut tuoda vielä sarjapisteitä, Jalonen summasi.

…ja Tapparan kesti

Kotijoukkue lähti ottelun kolmanteen erään ajamaan takaa Tapparan johtoa, mutta tuloksetta. Joukkue yritti kovaa, mutta otteista näkyi pientä tuskastumista.

Kärppien paras paikka tasoitukseen tuli erän puolivälissä, kun Jarkko Pyymäki sai rangaistuksen taklattuaan Jukka-Pekka Laamasta. Ylivoima pyöri, mutta Nikkilä torjui kaikki lähentelyt.

- Itseltäni kauden huonoin peli, mutta silti voitimme. Pelasimme tänään joukkueena hyvin. Hyvä kun voitimme: viimeksikin kaadoimme Kärpät, joten ympyrä sulkeutui, Nikkilä sanoi.

Tapparan puolustus piti loppuun asti ja Kärppien kärsivällisyys alkoi loppua. Erän loppupuolella tullut Aaltosen rangaistus oli lopulta pelin sinetti.

- Onnittelut Tapparalle: he ansaitsivat voiton. Vaikka tappio tulikin, niin täytyy hakea joukkueen kanssa hyviä asioita esille. Torstai sitten näyttää, miten reagoimme, Jalonen viittasi jo torstaiseen Kuopion vierailuun.

Tamperelaiset pelaavat seuraavan ottelunsa samana päivänä kotona Rauman Lukkoa vastaan.