Kolme minuuttia riitti Kärpille

Oulun Kärppien ja Lappeenrannan SaiPan välisessä ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu. Kotijoukkue Kärpät otti kuitenkin toisessa erässä kolmen minuutin irtioton, ja latoi kolmeen minuuttiin kolme ylivoimamaalia. Tästä eivät vieraat enää toipuneet, joten pisteet jäivät Ouluun.
lisämateriaalia

Tarkki vs. Tarkki
[lue lisää]

Keskialueen roiskimista, kulmissa nuhjaamista ja virheiden välttämästä. Kärppien ja SaiPan ottelusta ei muodostunut suurta urheilujuhlaa, kun väsyneet joukkueet väänsivät sarjapisteistä.

Ottelun ratkaisuksi muodostui toisen erän puolivälin kolmiminuuttinen. SaiPa otti kolme jäähyä ja kotijoukkue rokotti näistä kaikista. Tasakentällisin joukkueet olivat varsin tasaväkisiä, mutta pisteet jäivät Ouluun Kärppien tehohetken myötä.

Kärpillä vauhdikas alku

Kotijoukkue tuli peliin hyvällä liikkeellä. Kärpät loi vieraiden päätyyn muutaman hyvän maalipaikan, mutta SaiPan hyvä maalineduspelaaminen sekä kotijoukkueen tehoton viimeistely takasivat sen, että maaleja ei syntynyt.

Erän edetessä vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan ja peli oli tasaista vääntämistä. SaiPan parhaat hetket olivat erän loppupuolella, kun joukkue pääsi pelaamaan pitkään ylivoimalla. Tehot olivat kuitenkin pahasti kateissa.

Toisen erän alku oli samanlaista tahmeaa taistoa kuin pelin ensimmäinen kaksikymmentäminuuttinen. SaiPalla oli erinomainen paikka siirtyä pelissä johtoon, kun Tuomas Tarkki pudotti kiekon taakseen. Petri Koskinen ei kuitenkaan ennättänyt ajoissa tökkimään mustaa verkkoon ja kärppävahti pystyi pelastamaan tilanteen mailallaan.

Peli ohi

Toisen erän puolivälissä alkoi kuitenkin tapahtua. Jarno Lippojoki joutui ottamaan kaksiminuuttisen Juhamatti Aaltosen estämisestä ja Kärpät pääsi ylivoimalle. Rikottu Aaltonen päätti rankaista itse ja täräytti ranteella b-pisteen tienoilta, kun ylivoimaa oli kulunut vain kuusi sekuntia. Matala laukaus painui vastustamattomasti ohi Iiro Tarkin.

Pian tämän jälkeen rangaistusaitioon joutui Ossi-Petteri Grönholm, ja kotijoukkue rankaisi jälleen. Jukka-Pekka Laamanen liikkui poikittain siniviivalla ja ampui korkean vedon kohti maalia. Kärppien maalitykiksi noussut Mika Pyörälä sai mailansa väliin ja peliväline upposi SaiPa-maalin yläkulmaan.

Ei kahta ilman kolmatta: Mikko Hakkarainen joutui jäähylle estämisestä, ja kärppäpakki Laamanen tykitti hienosti poikittaissyötöstä matalan lyöntilaukauksen aivan alanurkkaan. Kärpät oli täten takonut kolme ylivoimamaalia sekuntia vaille kolmessa minuutissa.

- Peli ratkesi toisessa erässä, kun Pyörälän kenttä leimahti liekkeihin. Aaltosen ylivoimamaalista lähti: kolme maalia ja peli siinä, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen totesi.

Vieraille tarjottiin erän lopussa vielä pieni mahdollisuus nousta peliin mukaan, kun Kärpät otti jäähyjä. SaiPan ylivoima ei kuitenkaan toiminut, vaikka joukkue sai pelata viidellä kolmeakin vastaan lähes kaksi minuuttia. Osasyynsä tehottomuuteen oli Kärppien mainiosti toimineella alivoimalla.

Päätöserä oli lähinnä kosmetiikkaa, kun kotijoukkue varmisteli voittoaan, eikä vieraillakaan ollut enää energiaa kunnon kiriin. Kärpät kaunisteli lukemia pari minuuttia ennen loppua, kun Michal Bros tökki läheltä maalia päätöslukemat 4-0.

Kotijoukkueen pirteimpiä pelaajia olivat Juhamatti Aaltonen, Michal Bros sekä vähitellen tasoaan nostava Jukka-Pekka Laamanen. Tommi Paakkolanvaara oli varsinkin alivoimalla erinomainen ja Antti Aarnio täräytti muutaman näyttävän taklauksen.

Vieraiden hyökkäys oli ottelussa varsin tehoton. Lappeenrantalaiset tarvitsisivat lisää tehoja ja laukauksia varsinkin ylivoimapeliinsä. Puolustus onnistui urakassaan varsin hyvin, sillä irtokiekkoihin ei oululaisilla ollut paljoa asiaa.

Jalonen tyytyväinen syksyn saldoon

Joukkueiden välinen taisto oli tasakentällisin varsin tasainen vääntö, mutta ero syntyi lopulta Kärppien ylivoiman myötä. Vieraiden käskijä Heikki Mälkiä oli tyytyväinen tasakentällisin pelaamiseen, mutta harmitteli joukkueensa tehottomuutta.

- Alussa olimme kyydissä mukana. Kelpo esitys, viidellä viittä vastaan peli oli hyvä.

- Meiltä puuttui se viimeinen raivo viimeistelystä. Kolme jäähyä – kolme maalia. Peli oli siinä, Mälkiä huokasi.

Kärppien käskijä Jalonen oli yhtä mieltä Mälkiän kanssa pelin tasaisuudesta.

- Viidellä viittä vastaan tasaista vääntöä. Kumpikaan joukkue ei oikein kyennyt luomaan maalipaikkoja. Oma joukkue puolusti hyvin ja taisteli sydämellä. Ei ollut paras lentokeli tänään, Jalonen mietti.

Kärpät on tahkonnut runkosarjaa tasaisella tahdilla koko syksyn ajan, eikä tasossa ole ollut suuria heittoja. Joukkueessa on kuitenkin alkanut näkyä pientä väsymistä, joten lauantaina alkava joulutauko tulee oululaisille tarpeeseen.

- Aika raskasta aikaa eletään. Vielä pitäisi yhteen peliin koota energiaa ja sitten koittaa tauko. Minulla on semmoinen tunne, että tauko näkyy poikien ajatuksissa, mutta ei sille voi mitään. Ajatukset karkailevat, mutta se on ihan inhimillistä. Syksy on ollut rankka ja pelejä on ollut paljon.

- Meillä on hyvä kotisaldo – 17 peliä ja vain yhdessä jäimme pisteittä. Olemme saaneet hyvää tukea yleisöltä ja sitä tarvitaan myös keväällä, Jalonen sanoi.

Kärppien viimeinen peli ennen joulua on lauantaina Tapparan vieraana. SaiPa kohtaa samana päivänä kotonaan Ilveksen.