Virtanen ja Nieminen kenraaliharjoituksen hahmoina

Ottelun merkityksen vähäisyys näkyi räikeästi molempien joukkueiden esityksissä. 4128 maksanutta katselijaa näki räiskimistä ja harhasyöttöjä, mutta myös muutamia huikeita yksilösuorituksia.

Kamppailua ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kun illan kynäilijä Antti Virtanen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Janne Hauhtonen syötti vaihtoon mennessään kiekon keskialueella Jari Korhoselle, joka malttoi taidokkaasti odottaa, että liukasliikkeinen Virtanen pääsi karkaamaan Tappara-puolustukselta.

kuvakooste

JYP-Tappara värikuvina
[lue lisää]

Maalin jälkeen näytti vahvasti siltä, että JYP:llä ei ole suuriakaan vaikeuksia korjata ottelua nimiinsä, sillä niin vahvalla paineella peliä vietiin kirvesrintojen päätyyn. Parhaat paikat siunaantuivat Petri Virolaiselle, kun hän saman ylivoimavaihdon aikana pääsi kaksi kertaa sivaltamaan tuhannen taalan paikasta. Ensimmäinen veto viuhui kuitenkin ohi ja toinen kuin ihmeen kaupalla tänään hyvin torjunneen Raycroftin varusteisiin.

Jäähyt sekoittivat JYP:n pelin

Toisen erän alkupuoliskolla kotijoukkueen päälle ilmaantui mustia pilviä, kun ensin Jody Shelley sai jäähyn poikittaisesta mailasta nahisteltuaan Robert Kantorin kanssa. Vielä seuranneen alivoiman aikana pilli soi jälleen jäähyn merkiksi. Nyt Jari Korhonen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, kun hänen lapansa tökkäsi laitakahinassa Mika Viinasta päähän.

Korhosen istuntoa kotijoukkue ei enää kestänyt. Ville Nieminen tyrkkäsi kiekon reppuun ankaran maalinedushässäkän päätteeksi. Levonen keskusteli pitkät tovit videotuomarin kanssa ennen maalin hyväksymistä.

Viimeistään tasoituksen jälkeen JYP:n peli sekosi täysin. Se ei saanut kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi ja syötöt napsahtelivat vastustajan lapaan. Kotijoukkuekin pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta se oli kovin väkinäistä ja halutonta. Mutta Tapparan ylivoima toimi! Ajassa 35.44 oli asialla jälleen Ville Nieminen, joka tykitti ylivoimakuvion päätteeksi kiekon jo toistamiseen ohi Wallinheimon. Näin erätauolle lähdettiin lukemissa 1-2.

Kotijoukkueen kiri

Kolmanteen erään JYP tuli uudelleen latautuneena. Joukkue saikin varsin pian tasoituksen aikaiseksi, kun Immonen ohjasi Virtasen vedon maalin perukoille. Tasoitus oli todellista Immosen kentällisen näytöstä. Muutaman vaisumman ottelun jälkeen JYP:lle lupaa hyvää, että "Tykkimiehet" ovat jälleen iskussa.

Erän puolivälissä JYP pääsi kokeilemaan ylivoimaa, kun Tappara intoutui pelaamaan ylimääräisillä miehillä. Hauhtonen ampui viivalta kiekon Raycroftia päin, mutta kotijoukkueen epäonneksi rebound-kiekko kulkeutui suoraan Kimmo Koskenkorvalle, joka pääsi läpiajoon. Näin vaarallisin maalintekopaikka tulikin vierailijoille, mutta Wallinheimo veti pidemmän korren.

Varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja nähty, joten mentiin jatkoajalle. JYP sai kiekon maaliin ajassa 60.45, mutta osuma syntyi korkealla mailalla. Kun ei toisessa päässä niin sitten toisessa. Timo Vertala rokotti entistä seuraansa sutimalla kiekon reboundista maaliin ajassa 63.13. Näin Tappara katkaisi JYP:n kahdeksan perättäisen voitetun kotiottelun sarjan.

Valmentajien ajatukset jo pudotuspeleissä

Tapparan Kaj Matalamäki näki kenraaliharjoituksessa yhtäläisyyksiä lauantaina alkavaan play off-sarjaan:

- Hyvä kenraaliharjoitus meiltä, sellainen maltillinen peli. Uskon, että tällaista vääntämistä se tulee olemaan sitten lauantainakin. En lähde ennakoimaan kuitenkaan mitään. Jotain juttuja löytyy toivon mukaan lisää vielä lauantaina, mitä nyt vähän piiloteltiin. Todennäköisesti Puistola on ainakin kunnossa jo sitten.

Tapparalla on edessään runkosarjassa vielä Blues, mutta se peli ei liiemmälti tunteita Matalamäessä herättänyt:

- Ei me haeta oikeastaan mitään Bluesia vastaan. Se peli on pakollinen suorittaa, me käydään hoitamassa se alta pois. Toisaalta ei kai sitä voi ihan leikiksikään laittaa.

JYP-leirissä ei näkynyt huolestuneita ilmeitä, vaikka kotivoittojen sarja näin katkesikin. Toimitusjohtaja Seppänen veisteli, että parempi sen oli katketa nyt kuin pudotuspeleissä. Myös päävalmentaja Alatalo vaikutti levolliselta:

- Oli avoin kiekkoilta, varmasti yleisöä viihdyttävää peliä. Ei koutsin unelmapeli kuitenkaan. Huikea kiekkoshow Virtaselta, mies oli todella käsittämätön. Kentän kuningas! Tuosta saa ottaa juniorit mallia.

- Lähdetään taistelemaan henkeen ja vereen pleijareissa. Me kunnioitetaan vastustajan menestyksiä, mutta ei liikaa. Uskon, että meillä on sanamme sanottavana. Tässä tilanteessa Henrik Forsberg täytyy rauhoittaa nyt meidän käyttöön ihan kokonaan. Huczkowski on kuntoutuksessa, mutta en uskalla luvata vielä mitään. Huomenna kokeillaan, pystyykö mies luistelemaan. Jos pystyy niin sitten on toiveita.

JYP kohtaa runkosarjan päätösottelussa vieraissa Pelicansin. Peli on täysin merkityksetön, joten katseet on Jyväskylässäkin käännetty nyt kohti kauden huipentumaa.