SaiPa käänsi kelkkansa

LIIGA / Raportti
Jyväskylästä on lähtenyt pistesaalis Lappeenrantaan edellisen kerran vuonna 2001. Nyt tuon vuoden tilalle voi vaihtaa kuluvan vuoden, sillä SaiPa voitti fiksulla ja maltillisella pelillä JYPin - ja täysin ansaitusti.

Ottelun alku määräsi myös lopun tahdin. SaiPa karkasi heti alkuunsa kahden maalin johtoasemaan, josta ei suostunut luopumaan, vaikka JYP pari kertaa niskassa hätyyttelikin. Lappeenrantalaisten 4-2-voiton takuumiehinä häärivät Tuomas Vänttinen (1+2) ja Kristian Kudroc (2+1).

taustaa

ottelun kuvat
[katso kuvat]



Louhivaaran, Lahden ja Lawsonin tilanne nyt
[lue lisää]

- Meiltä oli erittäin hyvä peli. Tiedettiin, että JYP on paha vastus, ja pystyttiin pelaaman järkevästi koko 60 minuuttia, kiitteli SaiPa-luotsi Heikki Mälkiä.

- Käytettiin vähän JYPiä omia aseita niitä vastaan, kovalla liikkeellä päälle ja pari nopeaa maalia. JYP on ollut hirveän vaikea vastus meille, summasi SaiPan kultakypärä Tuomas Vänttinenkin.

JYPin päävalmentaja Matti Alatalo oli apeammalla mielellä.

- Noilla päästetyillä maaleilla ei voittoja haikailla. Tää kuitenkin kuuluu matkan varrelle, kovasti on nyt reitinmuutoksen paikka. SaiPa pelasi silti hyvin ja oli hyvä joukkue.

SaiPan vahva alku

JYP oli sotkenut hyökkäysketjut melko perusteellisesti. Se ei juurikaan auttanut jyväskyläisiä, vaikka he pääsivätkin kokeilemaan ylivoimapeliä heti ottelun alussa. Muuten loisto-ottelun pelannut SaiPan O-P Grönholm laitataklasi JYPin J-P Hytöstä vaarallisen näköisesti. JYP ei kuitenkaan saanut aikaan ylivoimansa aikana oikeastaan mitään. Sen jälkeen alkoi SaiPan show.

Vahvassa vireessä ollut Kristian Kudroc latasi ottelun avausmaalin ajassa 8.46. JYP ehti tuskin toipua tappioasemaan joutumisesta, kun loistavaa kautta pelaava Tuomas Vänttinen sai nousta kulmasta Sinuhe Wallinheimon maalille aivan rauhassa, kenenkään estelemättä.

Ottelun sävelet olivat selvät: SaiPa sai rauhassa tehdä mitä halusi ja JYPin rooliksi jäi vain oman pelin saaminen vähemmän sekaiseksi.

JYP piristyi puolivälissä

Toiseen erään JYP tuli selkeästi pirteämpänä ja saikin pian 1-2-kavennuksen Tero Koposen ja Tommi Kovasen yhteistyön tuloksena: Koponen voitti aloituksen, ja Kovanen laukoi sydämensä kyllyydestä kohti maalin ylänurkkaa. Jyväskyläläiset saivatkin tämän jälkeen lisää virtaa ja potkua luistimiinsa.

JYP pilasi itse mahdollisuutensa lopettamalla pelaamisen väärässä kohtaa. JYP-maalissa Sinuhe Wallinheimo oli hölmistynyt, kun Tuomas Vänttinen ja Peter Nylander juonivat Kristian Kudroc loistavan maalintekopaikan. Samalla aikaa JYP-puolustus odotteli Tero Toivolan viheltävän pilliin tulevan jäähyn vuoksi. Sitä ei ehtinyt tulla, mutta sen sijaan SaiPalle vihellettiin 1-3-maali.

JYP kuitenkin tuli vielä kerran, kun Arsi Piispanen yllätti SaiPa-vahti Mikko Strömbergin.

Joukkueiden erot olivat nähtävissä etenkin verratessa JYPiä SaiPan fiksuun pelaamiseen. Jopa lappeenrantalaisten parjatut vahvistukset kuten esimerkiksi Peter Nylander olivat useita jyväskyläläisiä parempia. Lähellä ei ollut Nylanderin maalikaan, sillä läpiajon jälkeen kiekko pomppi vain hiukan väärään suuntaan.

Päätöserä enää vain muodollisuus

Vaikka JYP oli vain maalin verran tappioasemassa SaiPaan nähden, joukkueille itselleen se taisi olla suurempi. Sen verran paljon päätöserä oli varmistelua ja pelkkää pelailua.

SaiPalle voitto oli ehdottomasti ansaittu voitto, ja Eetu Holma varmistikin pisteet Lappeenrantaan 2-4-maalilla kolmannen erän alussa.

JYP ja SaiPa kohtaavat toisensa jo ensi maanantaina itsenäisyyspäivän aattona.

- Lappeenranta on maukas paikka. Meidän pitäisi saada oma peli kuntoon, se on nyt tärkein asia, tuumi Alatalo napakasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle