JYP taisteluvoittoon jatkoajalla

LIIGA / Raportti
JYPin ja SaiPan välinen kohtaaminen ei noussut pelillisten klassikoiden joukkoon, vaan ottelu oli odotetun tasainen ja vähämaalinen. Keskisuomalaisten voiton takuumies oli nollapelin pelannut Sinuhe Wallinheimo.

Lappeenrantalaiset eivät tulleet Jyväskylään peruuttelemaan, vaan olivat ottelussa jopa hivenen aktiivisempi osapuoli pelaten tuttua ärhäkkää, tilan ja ajan pois vievää kamppailukiekkoaan. Paras osoitus onnistumisesta on JYPin Jarkko Immosen kentän nollaaminen. Vieraiden pääkäskijä Ari-Pekka Selin olikin ylpeä joukkueensa otteista tappiosta huolimatta.

- Oli kova jääkiekko-ottelu, jossa aktiivisempi joukkue hävisi. Joukkueella on korkea työmoraali vastustajasta riippumatta. Tosin jos jää kolmannen kerran nollille, niin ei siitä voi hattua kovin korkealle nostaa.

SaiPan paras maalipaikka osui toisessa erässä Jarkko Immoselle, mutta JYPin Sinuhe Wallinheimo torjui lähilaukauksen loistavalla reaktiotorjunnalla. Wallinheimo pelasi kauden parhaan pelinsä torjuen 42 laukausta ja on tällä erää niskan päällä kamppailussa JYPin ykkösmaalivahdin asemasta. Vierailijoiden Iiro Tarkki kuului myös tuttuun tyyliin joukkueensa parhaimmistoon.

- Me hyökätään hyvin ja luodaan paikkoja, mutta me ei löydetä sopivaa reikää ja herkkyyttä. Toisaalta kakkoskiekoille ei mennä riittävän kovaa, Selin totesi vaikeasta maalinteko-ongelmasta.

Mäntymaa ratkaisi jatkoajalla

Ottelun avaus- ja voittomaali syntyi vasta jatkoajalla, kun Ville Mäntymaan lämäri b-pisteen kaaren tuntumasta päätti ottelun isäntien voittoon ajassa 60.55. Kauden kolmannen maalinsa tehnyt ja runsaasti peliaikaa saava luottopakki piti taisteluvoittoa arvokkaana, vaikka arvelikin, ettei ottelu ollut yleisön näkökulmasta kovin viihdyttävä.

- Runkosarjan voittoon ei mennä kävelemällä. Yhdessä tätä hommaa tehdään ja mennään niin pitkälle kuin päästään. Riittää se sitten mihin riittää, Mäntymaa laukoi ja heitti arvatenkin piikkiä kriittisten mediaihmisten suuntaan.

On kuitenkin fakta, etteivät isäntien liike ja rentous olleet sillä tasolla, jolla joukkue on noussut sarjajohtoon. Pienten virheiden määrä on kasvanut loppusyksyn peleistä merkittävästi ja itseluottamus on ollut arvatenkin koetuksella viime aikoina erityisesti heikkojen kotiesitysten vuoksi.

- Ollaan ajauduttu hankalaan jamaan, kun vastustajat pelaavat kaikki tai ei mitään -asenteella. Kun pistesarake ei kerry, se luo paineita. Mutta pystyttiin silti tänään voittamaan ja olen todella tyytyväinen kahteen pisteeseen, JYPin päävalmentaja Risto Dufva painotti.

Ottelun luonteen vuoksi on vaikea nostaa esiin - maalivahdit pois luettuna - yksilöistä erityisiä onnistujia tai epäonnistujia. Sen sijaan ottelun päätuomarikaksikkoa ei voi silitellä, sillä kiekottoman pelaajan estämisiä ja koukkaamisia jäi viheltämättä kiusallisen paljon.

Jormakoiden hyökkäysketjulle vain muutama vaihto

Ennakkoon eri medioissa hehkutettu Jormakan veljessarjan yhteisesiintyminen jäi lopulta vain parin vaihdon mittaiseksi, sillä Pekka Jormakka sai kiekon polveensa jo ensimmäisessä erässä ja joutui jättämään ottelun hetkeksi kesken. Mies saatiin erätauolla pelikuntoon puudutuspiikin avulla, mutta ylimääräisenä hyökkääjänä aloittanut Mikko Hakkarainen siirtyi lopulta kokoonpanoon Jormakan tilalle.

Dufvan mielestä Mestiksestä kokoonpanoon nostettu Tuomo Jormakka ei ollut ottelussa pelkkä mediatempaukseen raahattu show-poni, vaan pelaaja, joka kykeni tasapäiseen peliin liigatasolla.

- Yksittäisen hyvän Mestis-pelaajan ero [liigan] rivipelaajaan ei ole oleellisen suuri. Meidän noin 25 pelaajasta 17-18 on Mestis-taustaisia ja on niitä SaiPassakin muutama. Mestistäkin voisi joskus arvostaa [liigana], Dufva totesi painokkaasti.

Molemmat joukkueet jatkavat liigapelejään ensi lauantaina. JYP matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi ja SaiPa isännöi kotonaan Espoon Bluesia.

» Lähetä palautetta toimitukselle