Aho johdatti JYPin voittoon

LIIGA / Raportti
JYP palasi voittojen tielle, kun päävalmentajaksi ainakin väliaikaisesti nostettu Jyrki Aho onnistui psyykkaamaan hurrikaanilauman aivan uuteen lentoon.

Jyväskyläläisryhmä on ollut tiistaista lähtien melkoisessa myrskynsilmässä. Risto Dufvan yllättävä poistuminen joukkueen penkin takaa näkyi ainakin ensimmäisessä kamppailussa suurena energian vapautumisena ja peli-ilona.

Johtopäätösten tekeminen koittaa kuitenkin vasta myöhemmin. Ensimmäinen kamppailu uuden päävalmentajan alaisuudessa saattaa olla vielä silmänlumetta. Joka tapauksessa show näyttäisi jatkuvan ilman Dufvaakin.

Kotijoukkueen salama-alku

JYP sai otteluun loistavan lähdön, kun Tuomas Pihlman pääsi laukomaan avausmaalin jo kahden pelatun minuutin jälkeen. Bluesin Aleksi Laaksolle sattui omalla siniviivalla karmea erehdys, jonka seurauksena pirteästi pelannut Jari Jääskeläinen nappasi pelivälineen itselleen ja syötti sen toisella laidalla viilettäneelle Pihlmanille.

Pihlmanille maali teki hyvää, kuten koko JYPin joukkueelle.

– Kaksi tappiota alla ja päävalmentaja meni vaihtoon. Ei mikään helpoin tilanne, mutta saatiin koottua itsemme. Taisi olla ensimmäinen maali minulle moneen kuukauteen. Siinä oli kesä ja paljon muutakin välissä, huojentunut Pihlman iloitsi.

Hurrikaanilaumalla oli avauserässä useampikin maalipaikka, mutta Blues-puolustus kesti. Erityisesti joukosta erottui illan kamppailuun uudelleen koottu Harri Pesosen, Eric Perrinin ja Antti Pihlströmin muodostama tehovitja. Erityisesti Pesonen silmin nähden nautti pelaamisestaan. Päävalmentajan vaihtumisella on epäilemättä yhteys siihen seikkaan.


Ottelun jälkeen pelaajakäytävässä nähtiin tyytyväisiä ilmeitä.

Myös Jari Jääskeläinen oli kuin kevätlaitumelle päässyt varsa, kun hän pääsi pelaamaan yhdessä Pihlmanin kanssa.

– Me ollaan pelattu Pihlmanin kanssa yhdessä viimeksi 14 vuotta sitten. Sovittiin ennen peliä, ettei se tatsi mihinkään ole kadonnut. Saatiin nyt vapautuneempaa jalkaa liikkeelle ja jätettiin se turha miettiminen pois, Jääskeläinen valotti tapahtumia.

Bluesin nouseva trendi ei riittänyt

JYP todellakin hallitsi kenttätapahtumia etenkin ottelun alkupuoliskolla, mutta toki Bluesillakin oli omat hetkensä. Tasoituksen se sai aikaan kolmannessa erässä, kun joukkue pelasi kahden miehen ylivoimaa. Ensin Arto Laatikainen oli ottanut estämisestä kaksiminuuttisen ja perään Olli Malmivaara sai saman tuomion korkeasta mailasta.

Espoolaisten ylivoima jauhoi aikansa, kunnes kulmalta löytyi vapaana odottanut Teemu Ramstedt, joka laittoi kiekon tyhjään reppuun.

– JYP oli vahvempi alussa, me vähän sakattiin siinä. Toisessa erässä meinattiin jäädä siltaan, mutta selvittiin siitä. Kolmas oli hyvä ja saatiin nouseva trendi meidän otteisiin, joten siihen voin olla tyytyväinen. Meillä on nuori joukkue ja taas pari uutta kaveria sai tulikasteensa. Tästä on hyvä jatkaa, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki sanaili.

Ottelussa mentiin jatkoajalle lukemissa 1-1. Jatkoaikaa oli pelattu vain 33 sekuntia, kun JYPin pakiston valtiaaksi ainakin väliaikaisesti noussut ex-Blues Arto Laatikainen viimeisteli kotijoukkueen kauden avausvoiton. Syöttö sentään tuli siltä toiselta valtiaskandidaatilta, Sami Vataselta.

– Iso kiitos menee joukkueelle. Meidän pelisuunnitelma oli se, että lähdetään etsimään yhtenäistä otetta. Siinä meillä on ollut ongelmia. Henkisellä puolella tämä antoi uskoa siihen, että kun tehdään kaikki hyvin, voittojakin tulee. Ei me aleta pelata mitään Aho-kiekkoa vaan JYP-kiekkoa, helpottunut Jyrki Aho kommentoi.

Jyväskylässä eletään mielenkiintoisia aikoja. Jatkaako Aho päävalmentajana ainakin kauden loppuun vai hankitaanko ulkopuolelta joku kovan luokan nimi? Pelaajien ilmeet viestivät sen puolesta, että Aho saisi heidän puolestaan jatkaa pidempäänkin kuin viikon. Jotkut sanoivat sen suoraan, jotkut kiertelivät vastausta diplomaattisesti. Ehkä sen vuoksi, että seurajohtoa oli vieressä kuuntelemassa.

Seuraavan kerran katsojat pääsevät analysoimaan Ahon näköistä JYP-kiekkoa jo perjantaina, kun Hippoksella vastaan asettuu Pelicans. Blues kohtaa tuolloin kotonaan Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle