Lindin juhlamaali ratkaisi voiton Jokereille

Jokerit ja JYP tarjosivat loppiaisillan ratoksi varsin viihdyttävän jääkiekko-ottelun Helsingissä. Vauhdikkaan ja tasaisen kamppailun ratkaisijaksi nousi jatkoajalla jokeri-ikoni Juha Lind, joka ohjasi ylivoimalla kiekon ohi Pekka Tuokkolan. Maali oli Lindin uran 100. SM-liigamaali.

Lähtökohdat otteluun olivat varsin mielenkiintoiset, olihan Jokerit jäänyt kahdesti peräkkäin nollille JYPiä vastaan. Helppoa ei ollut Jokereilla ottelun alussa tälläkään kertaa. Ensimmäisessä erässä hyökkäyksiin lähdöt olivat hitaita eikä joukkue tuntunut olevan hereillä ottelun alkuun. Ottelun edetessä kotijoukkue nosti kuitenkin tasoaan, ja lopulta Helsingissä nähtiin erittäin laadukas ottelu.

Myöhäisiä joululahjoja

Ottelun alku ei luvannut suurta spektaakkelia. JYP liikkui hyvin ja aktiivisesti, mutta kotijoukkue ei tuntunut olevan valmiina otteluun. Jokerivalmentaja Glen Hanlon oli asettanut Tomi Mäen ketjun varjostamaan vieraiden pelättyä, Jarkko Immosen johtamaa, ykkösketjua. Mäki yhdessä Jani Ritan ja Juha Lindin kanssa tekivätkin erinomaisen iltapuhteen Immosten varjostajana nukahtaen vain kerran.

Vierasjoukkue avasi ottelun maalihanat avauserän puolivälissä. Jokerien Quinn Hancock luovutti keskisuomalaisille myöhästyneen joululahjan kiekon menetyksen muodossa. Hancock kadotti kiekon oman maalin edessä, josta JYPin Harri Pesonen kiitti siirtämällä kiekon ohi hölmistyneen jokerivahti Juuso Riksmanin.

Lisää lahjoja Jokerit tarjosi JYPille heti toisen erän alussa. Mäen ketjun ainoa nukahdus Immosia vastaan sattui, kun Mäki seurasi vain katseella, kun Tuomas Pihlman siirsi Immosen laukauksesta tulleen irtokiekon ohi Riksmanin. Kahden maalin tappioasemassa myös kotijoukkue heräsi otteluun.

Vain pari minuuttia Pihlmanin maalista Janne Hauhtonen siirsi JYP-vahti Sinuhe Wallinheimon helposti pudottaman kiekon alakulmaan kaventaen tilanteeksi 1-2.
Jokerit iski pelin yllättäen tasoihin heti perään Ilkka Vaarasuon jäähyn aikana.

Tom Koivisto syötti poikittain viivassa ja uusi jokerivahvistus David Ling lämäsi kiekon ohi Wallinheimon. Vatsataudista viikonloppuna kärsinyt Wallinheimo antoi Jokerien ensimmäiset kaksi maalia luvattoman helposti, ja antoi omat myöhästyneet lahjansa näin kotijoukkueelle. JYP-valmentaja Risto Dufva vaihtoikin maalivahtinsa Pekka Tuokkolaan 2-2-maalin jälkeen.

Jokerien kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto

Jokerit antoi toisen erän loppupuolella vielä yhden lahjan JYPille. Alivoimalla Jokerien nelikko seilasi ties missä, ja lopulta maalin edessä olivat vapaana Immonen ja Ossi Luohivaara. Immonen nosti lopulta helposti kiekon ohi Riksmanin. Toinen puolustaja Mikko Jokela oli maalin syntyessä käsittämättömästi kaukalon kulmassa, vaikka peliä ei pelattu siellä päinkään.

Jokerit sai väännettyä pelin tasoihin kolmannen erän alussa. Loistavaa työtä läpi illan tehnyt Mäen ketju sai palkinnon työstään maalin muodossa. Quinn Hancockin laukauksen paluukiekon iski verkkoon Mäki itse Juha Lindin tehdessä Tuokkolan edessä loistavaa maskia.

Lind ajoi tilanteessa loistavasti maalille, ja Jokerien pelissä oli muutenkin enemmän suoraviivaisuutta sekä halua mennä maalille. Tätä kautta syntyy jatkossa varmasti enemmän tilanteita ja maaleja.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vasta jatkoajalla. Jokerien kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto näki päivänvalon ylivoimalla. JYPin Olli Malmivaara otti jatkoajan toisella minuutilla todella hölmön jäähyn poikittaisesta mailasta. Jokerien ylivoima pyöri hyvin lähes minuutin, kunnes Juha Lind ohjasi Mikko Jokelan laukauksen verkkoon ohi Tuokkolan.

Työjuhdat sankareina

Jokerien ja JYPin ottelussa parhaina yksilöinä kunnostautuivat työn sankareina tunnetut vääntäjät. Jokerien parhaimmistoa olivat ehdottomasti Tomi Mäen kanssa raataneet Juha Lind ja Jani Rita. Hyvin Immosen ketjua vastaan pelanneet jokerikasvatit saivat luotua itsekin useita hyviä maalintekopaikkoja.

Kapteenina toimivaa Lindiä ei voi muutenkaan liikaa kehua. Väsymätön työmyyrä tekee kaukalossa jatkuvasti oikeita asioita sekä hoitaa hommansa loistavasti molempiin suuntiin. Kehut ansaitsee myös Tomi Mäki, joka on nostanut tasoaan jatkuvasti, ja on kuulunut joukkueensa parhaimmistoon useissa viime otteluissa.

Ongelma Jokerien kohdalla on, ehkä yllättäen, ulkomaalaisosastolla. Quinn Hancock ja Joey Tenute eivät todellakaan pelaa vaaditulla tasolla. Molempien liike on heikkoa ja peli-ilme, muutamia välähdyksiä lukuunottamatta, välinpitämätön. Hancock esitti kolmannessa erässä pirteämpiä otteita, mutta kokonaisuudessa on molemmilla valtavasti parannettavaa.

Uusi kasvo David Ling vaikuttaa hyvältä hankinnalta. Ling laukoi JYPiä vastaan yhteensä kymmenen kertaa, ja miehen kehon kieli huokuu halua maalintekoon. Juuri sitä Jokereissa juuri nyt tarvitaan. Jos Ling saa liikettään vielä parannettua, miehestä on Jokereille vielä suuri ilo.

Myös JYPin parhaimmisto löytyi ykkösketjun ohella työjuhtaosastolta. D Teamista liigaan noussut Harri Pesonen esitti ennakkoluulottomia ja vahvoja otteita läpiottelun. Viisi kertaa laukonut Pesonen iski joukkueen avausmaalin, ja oli aina kentälle päästessään erittäin pirteä ja kamppailualtis.

Pesonen on loistava esimerkki hyvin toimivasta yhteistyöstä mestis-seuran kanssa. Liigajoukkueet voivat löytää loistavia pelaajia mestiksestä, kun vastuuta ja luottoa annetaan.

JYP jatkaa liigataivaltaan torstaina, kun se kohtaa vierasottelussa HPK:n. Jokerit pelaa seuraavaksi perjantaina Bluesin vieraana.