Ilveksen tiistainen kiekkoilta jatkui pitkään

Tamperelainen jääkiekkoilta sai Tampereella ennennäkemättömän ”jatkoajan”, kun Ilveksen päävalmentaja Juha Pajuoja marssitti heikosti esiintyneen joukkueensa ottelun jälkeiseen luisteluharjoitukseen. Illan voittajajoukkue TPS:lle riitti tiistaina yhden erän täysipainoinen esitys ja sen aikana tehdyt kolme maalia.

Ilveksen maaottelutauko näytti jatkuvan vielä ottelun ensimmäisessä erässä. Vaikka joukkue olikin saanut monia loukkaantuneita pelaajiaan takaisin kokoonpanoon, niin kovin sekavaa ja unisen oloista oli sen esitys. Erityisesti tamperelaisten koko puolustus sekä kolmosketju Ville Korhonen Pasi Määttänen Jesse Niinimäki olivat kotijoukkueesta pahiten hukkateillä. Ainoastaan kovasti yrittäneet Marko Anttila ja Kai Kantola voidaan nostaa muuten niin harmaasta Ilves-joukkueesta esiin.

Atte Engren ja Markus Nordlund turkulaisten voiton takuumiehinä tiistaina Tampereella.

Illan vierasjoukkue ei sekään voi kehua ylivertaisella esityksellään. TPS oli kuitenkin jokaisella osa-alueella Ilvestä taklaavampi, liikkuvampi, aktiivisempi ja tehokkaampi – tuloksena vierasjoukkueen esityksestä oli kolme maalia, joista erityisesti pisteputkeaan jatkaneen Markus Nordlundin soolo 0-3-maaliin oli sellainen, jossa Ilves-puolustus vietiin totaalisesti pihalle. Muut ensimmäisen erän TPS-maalit merkittiin Jussi Tapion ja Ville Vahalahden nimiin.

Ilves painostaa, TPS maalaa

Toisen erän alku oli Ilveksen tiistaisen esityksen parasta antia. Kotijoukkue sai pidettyä kiekkoa ja luotua tilanteita turkulaisalueelle. Joukkue näytti saanen peli-ilon takaisin ja heränneen maalin suulle vaihdetun Sami Aittokallion myötä peliin mukaan.

- Erien alut olivat tänään heikointa TPS:ää, ei menty terävästi tilanteisiin, analysoi joukkueensa esitystä TPS-valmentaja Riku-Petteri Lehtonen.

Mutta ei turkulaisten valmentaja suostunut myöntämään, että voiton varmistelusta tai pelin jäädyttämisestä olisi ollut kysymys. Eikä myöskään liiallisesta tyytyväisyyden tunteesta.

- Ensimmäisen erän jälkeen nöyryys vain loppui, kuului Lehtosen arvio.

Kotijoukkue Ilveksen hallinta oli kuitenkin nimellistä. Koko joukkueen voimin puolustanut TPS sai ohjattua Ilves-hyökkäykset kaukalon kulmiin, eikä vaarallisia tilanteita päässyt juurikaan syntymään. Tai jos vetopaikoille päästiinkin, niin selvästi terävämpi turkulaispuolustus onnistui erinomaisesti pelanneen maalivahtinsa, Atte Engrenin, johdolla lähentelyt torjumaan.

– Atte pelasi hienosti koko pelin tänään, kehui turkulaisten luotsi nollapelin torjunutta maalivahtiaan.

Ottelun kaksi jälkimmäistä erää tarjosivat enemmänkin sekavaa peliä kummaltakin joukkueelta kuin hienoja sommitelmia. Toisen ja kolmannen erän parasta antia olivat erien neljä turkulaismaalia, joiden tekijöiksi kirjattiin Tomas Plihal, Tuomas Suominen, Markus Nordlund sekä Mario Valery-Trabucco. Niiden arvoa ei suinkaan vähennä se, että Ilves tarjosi ylivoima-aikaa jäähyilyllään, tai se, että ottelu oli käytännössä ratkennut turkulaisten eduksi jo ensimmäisessä erässä.

Jatkoajalla jäällä vain yksi joukkue

Hakametsän jo tyhjennyttyä yleisöstä, ja kellon näyttäessä lukemaa 21:02 pääsi hallille jäänyt harvalukuinen toimittajajoukko todistamaan tapahtumaa, jota ei aiemmin liene nähdyn Hakametsässä. Kotijoukkue Ilves nimittäin palasi kaukaloon, tällä kertaa harjoitusasuissaan, jatkamaan iltaansa luisteluharjoituksen parissa.

– Ei tämä millään lailla tavatonta ole, totesi haastattelutilaisuuteen saapunut Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen.

– Ruotsissa pelatessani tällaista herättäjää käytettiin pariin kertaan, jatkoi Ilves-valmentaja. Mutta ei suostunut pitämään sitä nöyryytyksenä.

– Pakkohan tässä on herätä, nyt pitää saada roska pois. Eikä tuosta kukaan loukkaannu, ammattilaisiahan tässä kaikki ollaan.

Ilveksen heikkoa esiintymistä tai peli-ilmettä tiistaina ei tamperelaisvalmentaja halunnut millään lailla selitellä, vaikka pitikin tauon jälkeistä peliä aina vaikeana.

– Huono peli, ei selittelyjä! Mutta ei tätä voi maalivahtienkaan syyksi yksin laittaa, joukkuepelihän tämä on, kuului Korhosen analyysi.

– Nyt on pakko katsoa jo kohti torstain tärkeää (Ässät-)peliä

Tyytyväinen, eteenpäin katsova Lehtonen

Ilves-joukkueen hikoillessa jäällä luisteluharjoituksessa ottelun ansaitusti voittanut turkulaisjoukkue, TPS, oli jo siirtynyt pois hallilta kohti rauhallista iltaruokailua. Heidän ykkösvalmentajansa, Riku-Petteri Lehtonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen, mutta vaatimaton arvioidessaan ottelua ja turkulaisten esitystä haastattelussaan.

- Numerot mairittelevat meitä, ei me oltu niin hyviä. Mutta tyytyväinen täytyy olla tulokseen, kuului Lehtosen arvio joukkueestaan.

Turkulaisvalmentaja katsoi eteenpäin ja oli valmistautumassa seuraavaan vierailuunsa Tampereelle.

– Ei voi kauheasti tuuletella voittoa, sillä torstaina tulee vastaan Tappara. Ottelusta ei tule helppoa, joudutaan parantamaan tämän iltaista esitystä.