HPK vihdoin suoraan kotivoittoon

LIIGA / Raportti
Kun summeri soi kolmannen erän jälkeen, oli Rinkelinmäelle peliä seuraamaan tulleilla jotenkin outo olo. Tällä kertaa Hämeenlinnassakin ottelu loppui 60 peliminuutin jälkeen.
kuvakooste

Myös kuvissa HPK oli niskan päällä.
[katso kuvat]

HPK hallitsi ottelua lähes koko ajan, eikä Mika Oksa joutunut käytännössä tositestiin kertaakaan illan aikana. Kolmannessa erässä Tappara piti kiekkoa enemmän hallussaan, mutta todelliset maalipaikat jäivät yhä puuttumaan.

Kahden maalin takaa-ajoasemasta päätöserään lähtenyt Tappara ei kyennyt hyppäämään kelkkaan edes Risto Korhosen kahden jäähyn aikana, vaan lopulta vauhdikas ruotsalaishyökkääjä Jonas Andersson niittasi lopullisen ratkaisun Janne Lahden hyvän nousun jälkeen.

- Hyvä peli meiltä tänään. Pelattiin yksinkertaisesti ilman mitään keskialueen menetyksiä ja isoja virheitä, HPK-puolustuksen kiekollisen pääroolin ottanut Juuso Hietanen sanaili pelin jälkeen.

Hietanen pelasi lähes täysosumapelin, jossa tehotilastoon merkattiin komea ylivoimamaali, sekä syöttö Anderssonin ratkaisuosumaan. Ikävää kuitenkin oli, että David Schneiderin poissaollessa Hietanen oli ainoa kiekon kanssa onnistunut pakki. Tämä näkyi etenkin ylivoimien rakentelussa, jota voi luonnehtia etenkin avauserän osalta vain sanalla "luokaton".

- Vähän oli hakujen kanssa ongelmia, eikä saatu kiekkoa alueelle. Treeneissä ylivoima on kyllä toiminut, mutta nyt kyllä tökki, Hietanen kommentoi.

- Ylivoimapeli ei toiminut, mutta se ei mitään uutta ollut. Kyllä sitä on harjoiteltu, mutta siihen vaikuttaa aika paljon nämä syöttelyt ja kaksinkamppailut, joten vaikka taktisesti pelattaisiinkin oman sapluunamme mukaan, se ei aina toimi, lausui puolestaan valmentaja Jukka Jalonen.

Rauli Urama esiintyi ottelun jälkeen nöyrin mielin ja myönsi HPK:n selkeän paremmuuden.

- Tänään Kerho oli liikkuvampi ja kiekollisesti varmempi joukkue. Meillä piti kiirettä koko 60 minuuttia tänään ja ehkä siitä oli merkkinä, että kiekollinen peruspelaaminen oli erittäin vaikeaa.

- Puolustuspelillisesti pelattiin tämän illan vastustajaan nähden ihan hyvin. Kerho oli vaan selkeästi parempi joukkue tänään, Urama päätti lyhyen puheenvuoronsa.

Hyrskyn myrskyn laihoin tuloksin

HPK oli avauserän perusteella päättänyt tehdä lopun vaisuista otteluista, joita joukkue oli tahkonnut jo kaksi perätysten. Jani Hassisen upea laukaus avasi maalisarakkeen jo ottelun toisella minuutilla.

Kultakypärän ampuman maalin jälkeen ritaripaidat jatkoivat vyörytystään, ja Tappara joutui ottamaan avauserässä peräti kuusi kaksiminuuttista. Vierailijoiden murhetta lievensi kuitenkin hyvä alivoimapelaaminen, jota säesti HPK:n surkea ylivoima.

- Neljä edellistä kotipeliä oli päättynyt tavallaan tasuriin, joten oli erittäin mukavaa, että saatiin vihdoin ne kolme pistettä. Siitä onkin jo viitisen viikkoa, kun viimeksi Tepsi täällä voitettiin, laskeskeli Jukka Jalonen.

- Olisi aiemminkin pitänyt pystyä tappamaan ne pelit, ja kyllä se nytkin näytti ensimmäisessä erässä vaikealta, vaikka se paras erämme olikin, Jalonen kommentoi.

Toisessa erässä HPK iski voittoon oikeuttavat osumat lyhyen ajan sisään, sillä Hietanen pommitti illan ainoan ylivoimamaalin ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin Toni Mäkiaho viimeisteli Joni Lappalaisen loistavasta syötöstä 3-0-maalin.

- Saatiin hyvin pyöritettyä Tapparan päässä ja vastustaja joutui ottamaan jäähyjä. Oli paljon ylivoimaa ja tapettiin omat alivoimat hyvin, Juuso Hietanen perusteli vieraiden runsasta jäähymäärää.

- Kyllä Tapparakin pelasi hyvää alivoimaa, mutta ehdottomasti olisi pitänyt noin suurella ylivoimamäärällä enemmänkin aikaiseksi, puolustaja analysoi.

Mäkiahon maalia edelsi Jani Keinäsen loistava puolustuspään pelaaminen, kun HPK-kapteeni pelasti maailmanmestari Mika Strömbergin nöyryytykseltä tämän menetettyä kiekon puolustusalueella.

Strömberg oli muutenkin lauantaina suurissa vaikeuksissa etenkin kiekollisena. Paras esimerkki miehen esityksestä näkyi kolmannessa erässä, jossa puolustaja sähläsi kiekon kanssa useita sekunteja ilman aavistustakaan pelivälineen sijainnista.

Tapparan onnistujat vähissä

Tappara pelasi todella vaisun ottelun, mutta kuten Rauli Urama totesi, oli suuri syy vaisuuteen loistavasti pelanneessa vastustajassa. Kultakypärä Stefan Öhman sekä kumpikin kokeneista Ojasista jäivät todella näkymättömiin.

Kirvesrintojen parhaat pelaajat löytyivät Öhmanin rinnalta, sillä Quinn Hancock ja Teemu Laine pääsivät kiekon kanssa parhaiten HPK:n alueelle. Ensin mainittu iski toisessa erässä Tapparan ainokaisen, mutta osumasta kuuluu vähintään yhtä suuri krediitti Kerho-vahti Oksalle kuin Hancockille.

Illasta toiseen tasonsa säilyttävä Tuukka Mäntylä oli Tappara-puolustajista käytännössä ainoa, jolle voi antaa ottelusta puhtaat paperit. Tommi Nikkilästä puolestaan huomasi JYP-veskari Sinuhe Wallinheimon vaikutteet. Sen verran innokkaasti mies jaksoi kotiyleisöä viihdyttää.

Hämeenlinnalaisjoukkueesta iloisin yllättäjä oli kolossipuolustaja Risto Korhonen, joka pelasi kenties uransa ehjimmän SM-liigaottelun. Kolmannen erän pari rangaistustakaan eivät tahraa Korhosen hienoa ottelua.

Hyökkäyspäässä uusi kolmikko Janne Lahti - Juha-Pekka Loikas - Jonas Andersson oli todella hyvässä iskussa ja saikin palkintonsa päätöserässä. Etenkin Anderssonin taistelu ja vauhti olivat Tappara-pelaajille liikaa monessa tilanteessa.

- Meidän lauantaipelit ovat menneet todella hyvin viime aikoina. Onhan se hyvä merkki, että luistin liikkuu vaikka on koko viikko pelattu, Jukka Jalonen iloitsi.

Seuraavan kerran HPK hakee kolmea pistettä tiistaina, kun Rinkelinmäelle saapuu Ässät. Tappara jatkaa vieraspelejään Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle