Pelicans rankaisi HPK:n virheistä

LIIGA / Raportti
Lahden Pelicans päätti neljän ottelun vieraspelikiertueensa hakemalla Hämeenlinnasta täyden pistepotin. Vierailija hyödynsi vauhdikkaassa ottelussa hämeenlinnalaisten henkilökohtaiset virheet tarkasti.
Kuvakooste

Katso ottelun kuvat
[katso kuvat]

HPK lähti otteluun vaikeista asetelmista, kun sillä oli rivissään vain neljä vakiokokoonpanon puolustajaa. Pelicans-otteluun rivin täydennykseksi oli hankittu TuTo-kaksikko Pasi Järvinen ja Kai Syväsalmi.

- Tietyllä tavalla onnekkaaseen saumaan tultiin tänne. Tuollainen pakkivajaus ei voi olla näkymättä missään miehistössä. Tiesimme myös, että se ei ole avain tähän peliin, kertoi Pelicansin valmentaja Hannu Aravirta ottelun tauottua.

Lainapakit saivat paljon peliaikaa ja hoitivat oman osuutensa lähes kiitettävin arvosanoin. Syväsalmen miinukseksi mies hassasi ylivoimapelissä kiekon siniviivalla Toni Koivuselle, joka vapautti Jesse Saarisen maalintekoon. Pasi Järvinen taas pelaisi suurella todennäköisyydellä nykyliigassa, jos olisi kymmenen vuotta nuorempi.

Myös HPK:n valmentaja Matti Alatalo oli miesten esitykseen tyytyväinen.

- Pelaajat pelasivat erittäin hyvin. He ovat aivan varmasti Mestiksen kärkipään pelaajia ja osoittivat tuolla, että pärjäävät varmasti liigatasollakin. Olen yllättynyt positiivisesti heidän hyvistä otteistaan, Alatalo kommentoi.

Pelicans säkenöi

Pakkipulaan Kerho ei kaatunut vaan sitäkin näkyvämmin muutamiin henkilökohtaisiin virheisiin. Toisessa erässä Pelicans rankaisi onnensa ohi uinunutta kotijoukkuetta armotta kahdella alivoimaosumalla.

- Pyrimme karvaamaan voimakkaasti, ehkä hieman hanakammin mitä normaalisti vieraskentällä karvaamme. Erikoistilanteisiin ottelu silti ratkesi, kaksi alivoimaa, yksi ylivoima ja yksi tasavajaalla. Lisäksi Niemi voitti kaksinkamppailun maalin edessä Chiodoa vastaan, Aravirta kehui omiaan.

HPK-vahti Andy Chiodolla ei tänäänkään ollut vahvin päivänsä. Kolme osumista upposi helpohkosti. Tilanteissa ties missä seilanneet puolustajat eivät Chiodon iltaa ainakaan helpottaneet.

Hämeenlinnassa päättynyt neljän vierasottelun putki sopi Pelicansille mainiosti. Alkukauden vahva ote jatkui tavalla, joka varmasti ruokkii joukkueen itseluottamusta.

- Hyväilmeinen vieraspeli meiltä. Siinä oli sellaista säkenöintiä, jota harvoin vieraissa on. Täältä on harvoin saatu pisteitä. Myös pukukopissa oli duurivoittoista, eli todella arvostettiin voittoa.

- Emme ole olleet kahden viime vuoden aikana mikään vahva vierasjoukkue. Neljän ottelun putki oli meille hyvä siten, että pääsimme lataamaan neljästi peräkkäin vieraspeliin. Tämä oli hyvä "vieraspelien harjoitusturnee". Tähän otteluun ohjeena oli, että täytyy löytyä erityistä tunnetta, Aravirta jatkoi.

Lahtelaiset onnistuivatkin laajalla rintamalla pysäyttämään paikoin vinhaksi yltyneen HPK:n rynnistyksen. Maalivahti Antti Niemen torjunnat lannistivat lopulta kotijoukkueen, joka jaksoi vielä kolmannessa erässä yrittää nousta peliin mukaan.

- Haalariosasto oli hyvä, ja alivoimapeli. Henri Heino, Jussi Saarinen, ja toki siellä kävi muitakin. Koivunen, Jantunen, Julkunen...meillä on aika leveä rintama miehiä, Aravirta jutteli vielä tiedotustilaisuuden päätyttyä matkalla perinteiselle Rinkelinmäen makkaralle.

Kerho ajoittain vauhdissa

HPK:n vahvimmasta esityksestä hyökkäyspäässä vastasi Emil Lundbergin johtama ykköskentällinen laidoillaan Toni Mäkiaho ja Kai Nurminen. Ketju oli kuitenkin jäällä kolmen Pelicansin maalin aikana, ja siten Nurmisen pyssyttämä ottelun avausosuma jäi laihaksi lohduksi.

- Ensimmäinen erä lupaili hyvää ja kaikki hyvän jääkiekko-ottelun ainekset olivat olemassa. Aika lailla sössittiin tämä peli itse. Pari henkilökohtaista virhettä tuli, ja vielä aika huonoihin hetkiin, manasi Matti Alatalo.

- Viidellä viittä vastaan meillä oli peli hyvin hallussa kaikista muutoksista huolimatta. Erikoistilanteissa meillä oli huolimattomuutta. Sellaisia asioita tapahtui, joista Pelicansin tasoinen joukkue rankaisee. Lopputulos oli siten meidän kannalta heikko.

Alatalo oli kuitenkin takaiskuja lukuun ottamatta tyytyväinen joukkueen esitykseen. HPK liikkui hyvin silloin, kun peliote pysyi, ja hallitsi myös fyysisellä puolella. Paremmalla viimeistelyllä Kerho olisikin voinut antaa ottelussa tiukemman vastuksen.

Pelicans nousi voittonsa ansiosta liigajohtoon. Lahtelaiset jatkavat sarjaa kotiinpaluuottelulla SaiPaa vastaan torstaina. HPK kokoaa palasiaan ennen lauantain kotiotteluaan Ilvestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle