Kuhdalla viiden pisteen ilta

IFK:n ykkösketju oli vahvassa vedossa, kun IFK kohtasi Tapparan Helsingissä. Kimmo Kuhta merkkautti itselleen tehot 3+2 ja nousi näin SM-liigan pistepörssin kärkeen. Kuhdan maalit nostivat IFK:n liigan kakkossijalle.

IFK piti pisteet kotonaan 5-2 voitolla Tampereen Tapparasta. IFK:n ykkösketju teki Kimmo Kuhdan johdolla kovat pisteet, kun Timo Pärssisen tehot kirjattiin 1+3 ja Brett Harkinsin 0+3.

Ottelu ratkeaa jo alussa

Tappara oli IFK:ta vastaan vastaantulija, vaikka ensi minuutit eivät siltä näyttäneetkään. Tappara siirtyi 0-1 johtoon jo 45 sekunnin pelin jälkeen. Tapparan uusin hankinta, Leonid Tambijevs, ohjasi Juha Gustafssonin syötön Timo Laaksoharjun selän taakse ilman että Laaksoharju oli ehtinyt edes vielä koskemaan kiekkoon. Ilta näytti melkoisen synkältä IFK:n kannalta, kun muistetaan, että torstaina HPK:ta vastaan Laaksoharjun taakse iskettiin kolme kiekkoa ilman yhtäkään torjuntaa.

-Osasimme arvata, että ottelun alusta tulee myrskyisä, mutta ehkä ensimmäinen maali tuli liian helposti. Emme toipuneet ensimmäisen erän virheistämme missään vaiheessa, kertoi Tapparan pelistä päävalmentaja Mika Saarinen.

IFK:n kannattajajoukko ei ollut tätä unohtanut, vaan taputti ilkikurisesti nauraen jokaiselle Laaksoharjun torjunnalle. Idioottimaista toimintaa voisi joku sanoa, kun kyseessä kuitenkin on oma maalivahti, jonka torjunnoista nyt sattuu oman joukkueen menestys useasti riippumaan.

-Kyllä siinä hieman kylmä hiki nousi otsalle, kun Tapparan ensimmäinen tilanne päättyi maaliin. Kun maali ei ollut Laaksoharjun syy, niin muistui mieleen torstain peli, jossa myöskin ilman Laaksoharjun syytä tuli kolme maalia heti ottelun alussa. Hyvin siitä kuitenkin noustiin ja Laaksoharju torjui hyvin, kiitteli maalivahtiaan IFK:n valmentaja Hannu Aravirta.

Tapparan maalin jälkeen mentiin muutaman minuutin ajan päästä päähän, mutta katsojien kannalta vain pitkien kiekkojen merkeissä. Kuuden minuutin kohdalla alkoi tapahtua. Pärssinen ohjasi Kuhdan maalin takaa antaman syötön ohi Tapparan maalivahdin Mika Lehdon. Tilanne lähti Harkinsin hyvästä taklauksesta, jolla hän sai kiekon karvattua Tappara-pakilta.

40 sekuntia tästä lähti Pasi Petriläinen jäähylle ja IFK:n ylivoima rankaisi välittömästi. Kuhta syötti Pärssiselle, joka löysi maalin edestä täysin vapaana olleen Toni Söderholmin. Söderholm iski kiekon varmasti ohi Lehdon.

Viisi minuuttia tästä oli asialla Kuhta. Jarno Kultasen hieno pystysyöttö tavoitti Kuhdan ja tämä pääsi 2vs1-hyökkäykseen kera Turo Järvisen. Kuhta teki harhautuksen ja pisti kiekon yläkulmaan. Eikä mennyt kuin hetki ja Aleksander Barkovin jäähyn aikana Kuhta teki jo illan toisen maalinsa. Kuhta malttoi odottaa, että oli jo jäissä ollut Lehto oli kokonaan kierretty ja heitti kiekon maaliin.

Viihdettä, vähän maaleja

Peli oli pelattu ensimmäisen erän jälkeen ja loput neljäkymmentä minuuttia olivat oikeastaan pelkää loppusummerin odottamista. Tappara oli tullut otteluun todella löysällä asenteella, eikä sillä tuntunut olevan mitään aseita läpäistä IFK:n kivikovaa puolustusta. Kun eniten laukonut Tapparan pelaaja Mikko Pukka sai saldokseen neljä vetoa. Muut onnistuivat laukomaan Laaksoharjua kohti 1-3 kertaa.

IFK:n pelaajista esimerkiksi Kimmo Kuhta laukoi kymmenen kertaa ja Söderholm ja Pärssinen seitsemän kertaa. IFK:n toinen erä oli parasta kiekkoa miesmuistiin, sillä toisten erien saldo on IFK:n osalta melkoisen murheellinen. IFK:lla oli paljon paikkoja, mutta jopa tyhjän maalin ohitse saatiin kiekko iskettyä luvattoman monta kertaa. Paremmalla viimeistelyllä maalisaldo olisi voinut olla tuplasti lopputulosta korkeampi.

Viimeisessä Kuhta iskee vielä kerran

Kolmas erä oli ottelun tasaisin, mutta samalla tylsin. Molemmat joukkueet tuntuivat välillä unohtavan, että katsomossa oli ihmisiä, eikä maalin takana seisominen ole mitään viihdyttävää kiekkoa.

-Satumainen ilta ykkösketjulle, Kimmo Kuhta varmasti muistaa tämän illan pitkään. Pojat miettivät ylivoimaa keskenään, katsomalla videolta ja muutenkin puhumalla keskenään, kertoi ylivoimakuvioista Aravirta.

-Hyvin pitkälti tämä on nykyään kiinni siitä, että kuinka yhteen iltaan heräteltyä joukkuetta, analysoi Saarinen, joka ei tänään omaa joukkuettaan saanut herätettyä.

Hieman erän puolivälin jälkeen nähtiin ottelun viimeiset maalit. Ensin Kuhta täydensi kypärätemppunsa karattuaan Pärssisen pystysyötöstä läpiajoon. Tapparan toisen maalin teki Pukka Petriläisen ja Barkovin syötöistä.

Tuomaritoiminnasta pisteitä

Reijo Ringbom teki oivallisen iltapuhteen ottelun päätuomarina. Tasainen linja, jolla otettiin pahimmat kahvat ja koukkimiset pois, mutta muuten annettiin pelaajien pelata hyvää jääkiekkoa. Linja piti läpi ottelun ja jätti hyvän mielen paljon ja aiheestakin parjatusta tuomaritoiminnasta. Tällaisia iltoja toivoisi muillekin tuomareille, niin saadaan liigasta mukavaa viihdettä tarjoava paketti.

Joukkueiden seuraavat ottelut pelataan jo tiistaina, kun IFK kohtaa Lauritsalassa SaiPan ja Hakametsään Tapparan vieraaksi saapuu Rauman Lukko.