Vääntöpisteet HIFK:lle

Lauantai-illan HIFK-SaiPa -ottelussa nähtiin vain kaksi maalia, mutta vääntöä riitti kentällä sitäkin enemmän. Vääntöpelin jälkeen pisteet jäivät HIFK:lle lukemin 2-0.

Helsingin Jäähallissa vietettiin jälleen kerran juhlailtaa, kun HIFK:n ensimmäisestä jääkiekko-ottelusta oli tullut kuluneeksi 80 vuotta. Juhlan kunniaksi HIFK jatkoi ottelun ensimmäisessä erässä siitä mihin jäi torstaina Kärppiä vastaan. Isännät tulivat kaukaloon hyvällä sykkeellä ja painoivat kiekkoa jatkuvasti SaiPan päätyyn.

- Taistelupeli. Saatiin superlähtö, tultiin huikealla kaasulla ja intensiteetillä, HIFK-luotsi Kari Jalonen kiitteli.

Selkeästä hallinnastaan huolimatta HIFK ei onnistunut ohittamaan SaiPa-vahti Iiron Tarkin kuin kerran. Erän alussa Eetu Pöysti loi itselleen tosin hyvän vetopaikan, mutta laukaus kumahti ylärimaan.

Erän ainoa maali syntyi lopulta ylivoimalla 13 minuutin pelin jälkeen. Ensin HIFK:n 4-3-ylivoiman useat laukaukset eivät tuottaneet tulosta, mutta SaiPan saatua yhden miehen lisää kolahti Tarkin takana. SaiPan neliö levähti täysin ja Markus Kankaanperä löysi poikittaissyötöllä takakulmalta Teemu Ramstedtin, joka sai siirtää kiekon tyhjään maaliin.

- Jäätiin totaalisesti jyrän alle. Onnella ja maalivahtipelillä selvittiin yhdessä nollassa. Omaan piikkiin menee se, miten voi olla noin huonolla reagoimisella liikkeellä, SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli.

Tasoittuu

Ottelun toiseen erään vieraat tulivat täysin toisenlaisella ilmeellä. SaiPa lähti karvaamaan korkealta, eikä päästänyt HIFK:ta liikkeelle omasta päästä. Erän alun ylivoimat lisäsivät vielä otetta.

Aivan selviä maalipaikkoja SaiPalla ei juurikaan tosin ollut, ja HIFK:n maalilla Jani Nieminen torjui varmasti. Vaarallisimman näköisen tilanteen sai aikaan Dmitri Nabokov, joka ohjasi ilmasta kiekkoa puolihuolimattoman näköisesti, mutta vähän ohi tyhjänä ammottavan yläkulman.

- Toisessa erässä saatiin aisoihin, peli tasoittui. Ajettiin sitten takaa sitä yhtä nollaa, Selin kuvaili hieman vähätellen

HIFK selvisi toisesta erästä kolmanteen ilman takaiskuja, ja SaiPan prässi hyytyi hieman erätauolla. Kolmannessa erässä peli aukesi jo muutenkin enemmän, ja kaukalossa nähtiin jopa suoria hyökkäyksiä.

- Olisikohan energiavarastot huvenneet. Oltiin kuitenkin valmiita pelaamaan viisikkona ja taistelemaan joukkueen eteen, Jalonen arvioi toisen ja kolmannen erän tilanteita.

Peliä pelattiin yhden maalin erolla aina viimeiselle minuutilla saakka. SaiPa pelasi ottelun kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia, ja HIFK pääsi rokottamaan tyhjään maaliin. Jussi Pesonen luisteli kiinni irtokiekon hyökkäyspäässä, ja sai ujutettua maalin kulmalta loppulukemiksi 2-0.

SaiPan lopun pelaamista heikensi kultakypärä Shayne Toporowskin saama käytöskymppi kaksi minuuttia ennen pelin loppua.

Vääntöä, ei maaleja

Kokonaisuudessaan ottelu erottui normaalista runkosarjapelistä edukseen intensiteettitasoltaan. Joukkueet pistivät itseään likoon ja kaukalon tiivis tunnelma välittyi myös katsomon puolelle. Maalien vähäisyys selittyy osittain maalivahtien hyvällä pelillä. Sekä Tarkki että Nieminen olivat molemmat varmoja, eivätkä tehneet oikeastaan lainkaan virheitä.

SaiPan puolella paketti pysyi kasassa hyvin, varsinkin ensimmäisen erän jälkeen. Ilman maaleja on kuitenkin hankala voittaa ja se näkyi myös Ari-Pekka Selinin kommenteissa.

- Hyökkäyspeli ei ollut sellaista mikä oli tarkoitus. Tuli ihmeellisiä paitsioita ja reboundien hakkaaminen jäi puuttumaan.

HIFK:n leirissä harmina ovat olleet loukkaantumiset, joita joukkueen nuoret pelaajat ovat tosin paikanneet hyvin. Ketjulta Liivik-Ahtola-Pöysti nähtiin jälleen jämäkkä esitys.

- Meiltä erittäin hyvä viikko pojilta. Loukkaantumiset ovat runnelleet, mutta pojat ovat nousseet hyvin. Se lämmittää, Jalonen kiitteli.

Molemmat joukkueet jatkavat tammikuutaan tiistaina kotiotteluilla. HIFK saa vieraakseen Pelicansin, Lappeenrantaan puolestaan matkaa KalPa.