HIFK hyödynsi ylivoimatilanteensa

Tiistai-illan ottelussa kohtasivat hyvässä nousussa oleva HIFK sekä loukkaantumisongelmien kanssa tuskaileva SaiPa. Lappeenrantalaisten riveistä puuttui viisi vakiokokoonpanon miestä, ja vierailijat joutuivat usein rikkomaan sääntöjen vastaisesti. Kim Hirschovits toimi illan tehomiehenä nakuttaen pisteet 2+1.

HIFK otti pelin hallinnan alusta alkaen kovalla luistelulla ja taklauspelillä. Koko illan hyvin pelannut kotijoukkueen kolmoskenttä teki ottelun ensimmäisen maalin. Hyökkäyskaksikko Liivik-Ramstedt pääsi etenemään vauhdilla SaiPan maalille Jani Honkasen syötöstä. Vaikka vieraiden Iiro Tarkki torjui ensimmäisen vedon, ei maalivahti pärjännyt enää irtokiekkoa sisään hakkaamaan jääneelle Teemu Ramstedtille.

HIFK piti kiekkoa hallussaan myös maalin jälkeen. Ottelun puolivälissä SaiPa pääsi kuitenkin nopeaan vastaiskuun, ja Tanskan sarjasta lainassa oleva Simon Backman antoi b-pisteiden väliin Eetu Holmalle, joka kiskaisi terävästi sisään Ahlqvistin hanskakäden yläkulmaan.

Varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä keskenään kovasti keskustelleet Kip Brennan ja Simo Pulkki pitivät ensimmäisen juttutuokionsa noin neljäntoista peliminuutin kohdalla. Linjatuomarin luistellessa miesten luo kummatkin kuitenkin suuntasivat omiin vaihtoaitioihinsa.

Erän lopussa Kim Hirschovits löi Eetu Holman mailan poikki, ja tilanteesta seurasi jäähy. Kuitenkin vain 16 sekuntia myöhemmin myös Dmitri Nabokov onnistui huitaisemaan Kimmo Kuhdan mailan poikki, ja myös vieraiden pelaaja lähti rangaistusaitioon.

SaiPa istui toisen erän jäähyaitiossa

Toisen erän alkuhetkillä kotijoukkueen nelosketju Wärn-Keränen-Brennan sai aikaan hyvän hyökkäyksen SaiPan päätyyn. Peli jäi pyörimään lappeenrantalaisten päätyyn melko pitkäksi aikaa, ja maalikin oli lähellä.

Heti pyörityksen jälkeen SaiPan Miikka Jouhkimainen otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta, ja vain parikymmentä sekuntia myöhemmin myös vierailijoiden Simo Pulkki joutui jäähylle lyötyään kiekon katsomoon. HIFK ei empinyt 5-3–ylivoimalla. Kim Hirschovits pelasi viivamiehen paikkaa, ja laukoi ensin tolppaan. Saman ylivoimakuvion aikana nähtiin sellainen erikoisuus, että kun yhdeltä SaiPan pelaajalta katkesi maila ja toiselta se karkasi kädestä, vain yhdellä vieraiden pelaajalla oli maila kädessään. Tässä tilanteessa Hirschovits tykitti uudelleen viivamiehen paikalta, ja 2-1 oli tosiasia.

Minuuttia myöhemmin Brennan ja Pulkki kävivät jälleen kiivasta keskustelua niin sanallisesti kuin fyysisestikin. Tilanteesta puhallettiin Brennanille jäähy poikittaisesta mailasta. SaiPan saatua ylivoimakuvionsa kuntoon Jarkko Immonen viimeisteli 2-2–tasoituksen. Tilanteessa Immonen pääsi iskemään kiekon kahden metrin päästä maalin edustalta kenenkään estelemättä. Syöttäjänä toimi jälleen Tanskan EfB Ishockeysta vuokrattu Simon Backman.

SaiPa otti toisessa erässä yhteensä seitsemän kaksiminuuttista. Shayne Toporowskin poikittaisesta mailasta ottaman kakkosen aikana HIFK pääsi iskemään ottelun voittomaalin. Kotijoukkue pääsi keskialueelta ylivoimahyökkäykseen, ja Hirschovits ohjasi Ilkka Pikkaraisen lujan poikittaissyötön suoraan sisään.

Kimmo Kuhta pelasi erittäin vahvan ottelun. Kuhta teki pisteet 1+1, mutta sen lisäksi taklasi, liikkui hyvin alivoimalla, riisti kiekkoja ja tuntui sijoittuvan aina sinne minne peli oli menossa. Erän lopussa hän hankki myös kaksinkamppailutilanteesta jäähyn SaiPan Antti Nyrhiselle.

Kolmas erä Ramstedtin ketjun näytöstä

Ottelun viimeisessä erässä SaiPalla oli muutamia mahdollisuuksia tosissaan tavoitella pisteiden viemistä Etelä-Karjalaan. Ensimmäisen kerran siihen tarjottiin tilaisuutta erän alussa Kim Hirschovitsin jäähyn aikana. Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut mitään toimivaa kuviota aikaan, mutta Lennart Petrell pääsi puolittaiseen alivoimaläpiajoon.

Kun kolmatta erää oli pelattu vähän vajaa kymmenen minuuttia, pääsi Ramstedtin johtama kolmosketju jälleen iskemään. Vapaana maalin edustalla ollut Liivik sai kiekon suoraan luisteluun, ja pienellä hallitulla liikkeellä hyökkääjä nosti rystyltä kiekon maalin yläkulmaan. Liivikin 4-2–maalin jälkeen ketju vyörytti pelin näyttävästi vielä pariin otteeseen SaiPan päätyyn, mutta ei onnistunut enää viimeistelyssä.

SaiPa sai vielä viimeisen oljenkorren, kun se pääsi pelaamaan 5-3–ylivoimaa pelikellon näyttäessä aikaa 51.03. Vierailijat saivatkin kiekon Ahlqvistin vartioiman maalin maaliviivalle saakka, mutta eivät viivan yli.

SaiPa otti Iiro Tarkin pois maaliltaan viimeiseksi puoleksi minuutiksi, mutta ei pystynyt rakentamaan hyvää maalipaikkaa. Kimmo Kuhta kruunasi hyvän iltansa iskemällä tyhjään maaliin lukemat 5-2, kun peliaikaa oli jäljellä enää yksi sekunti.

Ottelun jälkeen tehot 1+1 saalistaneet Siim Liivik ja Teemu Ramstedt muistivat kiittää ketjukavereitaan.

- Kyllä me tänään löydettiin hyvin yhteinen sävel, Ramstedt sanoi.

- Se oli sellainen röyhintämaali, mutta meni kuitenkin maaliviivan yli, Ramstedt sanoi 1-0–maalistaan.

- Saatiin ylivoimahyökkäys, jossa Ramstedt syötti ensin tosi hyvin Pesoselle, ja Pessi laittoi mulle sitten hyvin. Tilanteessa SaiPan pakki taisi lähteä vähän väärään aikaan vaihtoon ja pääsin laittamaan rystyltä sisään, Liivik kommentoi 4-2–maaliaan.

Hieman 4–2-maalin jälkeen Liivikillä oli toinenkin hyvä maalipaikka, jossa mies kuitenkin kaadettiin SaiPan maalin edessä ja vierailijoille tuomittiin jäähy.

- No joo, siitä olisi voinut kyllä antaa meille rankkarin, mulla oli siinä kuitenkin aivan tyhjä maali edessä, Liivik kommentoi.

HIFK:n päävalmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Olen tyytyväinen siihen asenteeseen, millä tultiin tähän peliin. Oltiin vahvoja kaksinkamppailuissa, ja Ramstedtin ketju pelasi hyvin. Samoin Hirschovitsin maalit varmasti ruokkivat hänen itseluottamustaan, Jalonen kommentoi.

Itseluottamusta ja kaksinkamppailuvoimaa HIFK tarvitsee myös viikon seuraavassa ottelussa perjantaina, kun punanutut matkustavat JYPin vieraaksi.

SaiPa pelaa torstaina kotiottelun KalPaa vastaan. Loukkaantumishuolet eivät helpota vielä silloinkaan.

- Ei meille sairastuvalta vielä tällä viikolla ole tulossa takaisin ketään. Näillä on vielä tämä viikko yritettävä lusia, kertoi SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin.