HIFK:lle täydet pisteet tutulla kaavalla

Arttu Luttinen onnistui maanantainakin. Tällä tahdilla HIFK-ratsu rikkoo tällä kaudella 20 maalin rajan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n vahvat kolmannet erät saivat jatkoa, kun joukkue onnistui kääntämään kotonaan Lukkoa vastaan tappioaseman jälleen voitoksi. Samalla raumalaiset jäivät pitkästä aikaa ilman sarjapisteitä.

Illan kärkikamppailussa näkyi se, että molemmat joukkueet ovat kauden aikana käyneet toistensa pelaamista läpi.

Kotijoukkue HIFK ei lähtenyt ottelun alussa paineistamaan Lukon puolustajia aggressiivisesti, vaan pyrki kääntämään peliä enemmän keskialueen kautta. Tämän ansiosta HIFK esti Lukkoa saamasta vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Molempien joukkueiden tarkasta pelaamisesta johtuen yleisö ei saanut nauttia räiskyvästä jääkiekosta, vaan pelaaminen oli toisen virheiden kyttäämistä.

Maalipaikat syntyivätkin yksilövirheistä. Teemu Ramstedt pääsi vierailijoiden harhasyötön seurauksena nokikkain Ryan Zapolskin kanssa, mutta sen lähemmäksi maalia HIFK ei päässyt ensimmäisessä erässä.

Ennen ottelua Risto Dufva kertoi Lukon iskevän, jos HIFK sortuu jäähyilyyn. Maltillinen peli palkittiin toisessa erässä, kun HIFK joutui kahden miehen alivoimalle, eikä raumalaisten ykkösylivoima jättänyt tätä käyttämättä. Ville Vahalahti siirsi Lukon johtoon takatolpalta Aaron Gagnonin syötöstä.

Pian maalin jälkeen HIFK:n maalilla nähtiin harvinainen torikokous, kun pienikokoinen, mutta tilanteet loppuun asti pelaava Micke-Max Åsten otti yhteen Jonne Virtasen kanssa. Molemmille tuomittiin rähinästä käytöskympit.

Lukko onnistui toisessakin erässä pitämään HIFK:n pois parhailta maalintekopaikoilta, joten kolmanteen erään lähdettiin raumalaisten maalin johtoasemassa.

HIFK nosti kytkintä

HIFK on hävinnyt viimeksi kolmannen erän marraskuussa. Tälläkin kertaa joukkue onnistui löytämään isomman vaihteen toisella erätauolla, sillä kotijoukkue tuli uudella sykkeellä mukaan viimeiseen erään.

Päätöserää oli pelattu viisi minuuttia, kun Matti Kuparinen voitti aloituksen hyökkäyspäässä. Arttu Luttinen jakoi yhdellä kosketuksella kiekon Tomas Zaborskylle, joka sivalsi kiekon hyvältä laukaisusektorilta Zapolskin jalkojen välistä maaliin.

Heti seuraavassa vaihdossa Lukon Henrik Forsberg vihellettiin jäähylle huitomisesta, ja HIFK käytti ylivoimansa hyödyksi. Lukon alivoima onnistui pelaamaan kiekon HIFK:n puolustusalueelle, mutta harhasyöttö siellä maksoi Lukolle sarjapisteet.

HIFK pääsi virheen ansiosta ylivoimahyökkäykseen, ja Teemu Ramstedt tarjoili tekopaikan Luttiselle, jolla oli helppo työ siirtää HIFK johtoon.

Pelin käännyttyä Lukko ei onnistunut enää saamaan painetta itselleen, vaan HIFK puolusti oman maalin edustaansa tunnollisesti. Ottelun lopussa Ramstedt sinetöi 3-1 lukemat tyhjään maaliin.

Voiton ansiosta HIFK kasvatti eroa seuraavalla sijalla olevaan Lukkoon. Samalla HIFK nousi pisteen päähän Kärpistä saman verran otteluita pelanneena.

Vierailijat olivat pelanneet ennen kamppailua kymmenen ottelua jäämättä sarjapisteittä. KalPan voitettua oman ottelunsa, valahti Lukko nyt neljännelle sijalle.

HIFK:n pelit jatkuvat jo keskiviikkona Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Lukko puolestaan kohtaa samana päivänä kotonaan paikallisväännössä Ässät.