HIFK löi Jokerit niukasti

LIIGA / Raportti
Paikallispelistä ei tälläkään kertaa tunnetta puuttunut, vaikka ottelu oli jo seitsemäs paikallinen runkosarjassa ja yhdeksäs kaiken kaikkiaan. HIFK piti tällä kertaa pisteet Töölössä niukasti lukemin 3-2.

HIFK:n ja Jokereiden kohtaamisissa on toistunut sama kaava tällä kaudella. Ilmalassa Jokerit on ollut ylivoimainen, kun taas Töölössä on pisteistä taisteltu niukoin lukemin. Yli kolmea maalia per joukkue ei Nordenskiöldinkadun pyhätössä olla nähty tämän kauden paikallisotteluissa. Niinpä IFK:n vahvistuttua Tomas Vokounilla oli paikallisottelusta odotettavissa tiukka ja vähämaalinen taisto.

kuvakooste

Kuvaaja oli paikalla illan taistossa.
[katso kuvat]

-Taklauspelistä lähdettiin liikkeelle, toissa viikonloppuna Hartwallilla emme saaneet suurella kentällä peliämme kulkemaan. Vaikea paikka oli lähteä peliin, kun neljä kahdeksasta aloittavasta puolustajasta oli poissa pelistä. Pari nuorta ja kokematonta pelaajaa joutui ottamaan kovasti vastuuta. Mikko Kurvisen uraa ovat selkävammat varjostaneet ja tänään alkulämmittelyn jälkeen kävi selväksi, ettei mies pysty pelaamaan. Marek Zidlicky taas on Tsekeissä, koska sai pari päivää sitten perheenlisäystä ja on vielä sillä matkalla, omiensa otteita kertasi IFK-valmentaja Hannu Aravirta.

Ensimmäinen erä IFK:n hallintaa

Ensimmäisessä erässä IFK tuli otteluun selkeästi hyökkäävämällä asenteella kuin Jokerit. Pyöritys oli kovaa Jokereiden puolustuspäädyssä, mutta osin Jokereiden hyvän ohjauspelin ansiosta ensimmäinen kymmenenminuuttinen meni maaleitta. Erän puolessa välissä Jarno Kultasen jäähyn aikana Jokerit pääsi peliin mukaan ja painopiste kääntyi kohti IFK:n puolustuspäätyä.

Kesken Jokereiden painostuksen illan sankari Lasse Pirjetä laukoi Jarkko Ruudun maalintakaa antaman syötön ohi Tim Thomasin.

kuvakooste

Lisää kuvia paikalliskohtaamisesta.
[katso kuvat]

Jokerit ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan joukkueen NHL-apu Ossi Väänänen laukoi rebound-kiekon Vokounin seläntaakse. IFK-yleisöä maali jäi kismittämään, koska Jokereiden pelaaja makasi maalivahdin alueella maalin syntyessä. Päätuomari Jari Levonen taas ei tilannetta ottanut huomioon, vaan osoitti maalin syntyneen.

Toisessa erässä sählätään ja maalataan

IFK:n toinen maali syntyi Kultasen kovalla lyöntilaukauksella. Maaliin loistavan esityön tekivät Ruutu ja Pirjetä.

-Olli Jokinen toi kakkosketjuun uutta intoa ja voisin sanoa, että myös Jarkko Ruudulta kauden paras peli, omiaan suitsutti IFK-valmentaja Hannu Aravirta.

Ottelun erikoisuuksiin kuuluivat kaksi omaa maalia, joista vastasivat joukkueiden ulkomaalaisvahvistukset. Ensin toisen erän puolessa välissä Roman Vopat kauhoi Vokounin torjuman kiekon IFK:n maaliin. Maali merkittiin Jokereiden numerolle 38, Arto Kukille, mutta kyllä hyvän avun tarjosi myös IFK:n 38.

Hetki tämän jälkeen Quinn Hancock ohjasi Lasse Pirjetän laukauksen ylänurkkaan ohi hölmistyneen Thomasin. Thomas odotti Olli Jokisen ehtivän takanurkalle, mutta Jokisen ei tarvinnut peliin puuttua, kun kiekko oli jo Jokeri-maalissa.

Kolmannessa Jokerit painaa vahvasti

Jos ottelun alkuvaiheilla Jokerit oli vastaanottavana osapuolena, niin kolmannessa erässä IFK oli helisemässä. Yhden maalin johtoasema kuitenkin piti loppuun asti, vaikka Jokereilla oli useita lähellä piti tilanteita IFK-maalilla. Myös Olli Jokinen pääsi läpiajoon, mutta Thomas oli maalillaan tarkempi. IFK-vahti Vokounia taas pahiten ahdistelivat Petri Varis ja Toni Dahlman.

-Jo toinen peli meiltä, jossa maalinteko vaikeata. Ehkä tänään tuli väärille miehille paikkoja, Kukin kentällä kun oli reboundeja toisen perään. Sunnuntaina Oulussa pitää saada palikat kuntoon. Meillä on pelissä väärää johtamista, kun Jantunen nyt ylivoimassa määrää pelaajia paikoilleen, mutta se ei toimi, omaan tapaansa happamanoloisena esiintynyt Jokeri-luotsi Hannu Jortikka kertoi.

Ottelun parhaita olivat IFK:n kakkos- ja Jokereiden ykkösketju. NHL-ketju Jokinen-Pirjetä-Ruutu oli järjestelemässä kaikki IFK:n kolmea maalia. Metropolitin ketju taas oli hyvässä vedossa, mutta IFK:n kakkosketju onnistui pitämään tämän ryhmän kuitenkin nollilla. Myös molempien joukkueiden maalivahdit olivat ryhmiensä parhaimmistoa.

IFK jatkaa otteluitaan jo torstaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana, kun taas Jokerit lepää sunnuntaihin asti, jolloin se luistelee Raksilassa Kärppien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle