Kenraali HIFK:lle

HIFK ja HPK pelasivat viimeisen kautta edeltävän harjoitusottelunsa torstaina Helsingissä. Ottelu päättyi lopulta HIFK:n 4-3-voittoon ja joukkueet pääsivät valmistautumaan varsinaisiin peleihin.

HIFK sai otteluun hyvän alun, kun se siirtyi johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Puolustaja Mikko Kousan veto siniviivalta kimpoili ohi HPK:n voimattoman maalivahdin Teemu Lassilan.

Ensimmäinen erä kääntyi kuitenkin HPK:lle, kun vieraat iskivät kaksi osumaa. Ensin asialla oli Arsi Piispanen, joka unohtui HIFK:n viisikolta pitkän kiekon jälkeisen aloituksen jälkeen täysin yksin maalille ja ohitti Juuso Riksmanin matalalla vedolla.

Vieraiden johtomaalin syntyi alivoimalla viisi minuuttia ennen erän päätöstä. HIFK pelasi ylivoimaa, kun HPK:n Niko Nieminen pääsi hyökkäämään alivoimalla. Nieminen ei itse päässyt vetopaikkaan, mutta sai syötettyä kiekon hyökkäykseen nousseelle puolustaja Jukka-Pekka Laamaselle, joka sai lyödä kiekon Riksmanin ohitse.

Toinen erä oli vielä selvemmin HPK:n ja HIFK:n maalilla Riksman joutui torjumaan peräti 17 kertaa. Erän maalin teki kuitenkin HIFK, kun Max Wärn pelasi paikan viivalta nousseelle Markus Kankaanperälle, jonka matala laukaus ohitti Lassilan.

Kolmas erä oli HIFK:lta huomattavasti parempi kuin tiistain ottelussa Tapparaa vastaan. Tällä kertaa HIFK oli se joukkue, joka nousi takaa ohi ja voittoon. HIFK:n kolmannen erän maaleista vastasivat läpi ottelun hyvin taistellut Kimmo Kuhta ja Robert Nyholm, molemmat laukauksilla suuremmalta etäisyydeltä. Kuhdan osuma syntyi ylivoimalla heti aloituksen jälkeen ja Nyholm varmisteli johtoa erän jälkimmäisellä puoliskolla.

HPK kavensi vielä lopussa numeroiksi 4-3 pelatessaan ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Sulavasti pelanneen puolustaja Mathias Porselandin veto viivasta ohitti ison maskin ja saman tien Riksmanin. Lähemmäs tasoitusta HPK ei kuitenkaan päässyt, varsinkin kun muuten kiekollisena taitavasti esiintynyt hyökkääjä Karpars Saulietis istui viimeisellä minuutilla jäähyllä.

Kokonaisuudessaan ottelu ei noussut intensiteetiltään kovalle tasolle. HPK pelasi Harri Rindellin opeilla odotetusti kiekollisempaa ja suoraviivaisempaa peliä kuin aikaisempina kausina ja pääsi ajoittain haastamaan HIFK:n puolustusta nopeilla hyökkäyksillään. HIFK:n puolella avainpelaajista ei noussut erityisen montaa onnistujaa ja esimerkiksi Mikael Granlundin johtama ykkösketju jäi puolivaloilla pelaten ilman tehoja.

Joukkueiden varsinainen iskukyky selviääkin vasta viikon päästä, kun sarja alkaa. HIFK aloittaa liigan kotonaan paikallisvastustaja Jokereita vastaan, kun taas HPK aloittaa sarjan Turussa mestari TPS:n vieraana.