HPK:lle varmat pisteet

LIIGA / Raportti
HPK kävi hakemassa kolme lisäpistettä Helsingin Jäähallista voittamalla HIFK:n lukemin 1-3. Vain vähän kotiyleisölle tarjonnut ottelu kääntyi vieraille kahdella maalilla ja varmalla peruspelaamisella.

HPK:n Oliver Setzinger nousi joukkueensa ratkaisijaksi tehoillaan 1+1. Nuori itävaltalainen järjesti HPK:n avausmaalin ensimmäisessä erässä ja teki ottelun voittomaaliksi jääneen 2-1 -maalin toisen erän lopulla.

- Niin sitä toivotaan että kun joku puuttuu niin joku ottaa vastuuta itselleen vähän enemmän. Kyllähän me ollaan odotettu sitä, että "Olli" pystyisi pelaa samalla tavalla kuin viime keväänä tulessaan meille Pelicansista, HPK:n Jukka Jalonen kommentoi pelaajansa nousua.

Ottelun avausmaali synti HPK:n Jukka-Pekka Loikaksen mailasta. Setzinger haki kiekon kulmasta kahden HPK:n pelaajan ahdistamalta IFK-pakki Teemu Laaksolta ja tarjoili maalin taustalta syötön maalin eteen Loikakselle. Loikas sai laittaa kiekon ohi IFK-vahti Jan Lundellin suhteellisen rauhassa Eetu Holman katsellessa tilannetta vierestä.

Ottelun ensimmäinen erä oli IFK:lta samantyyppinen kuin kaksi päivää aikaisemmin Lukkoa vastaan. Kotijoukkue ei päässyt liikkeelle lainkaan, ja edes kaksi ylivoimatilaisuutta eivät tuoneet maalipaikkoja. Tällä kertaa edes Kimmo Kuhdan rangaistuslaukausyritys ei tuottanut maalia.

Setzinger ratkaisee

Ottelun ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku sujui IFK-jäähyjen merkeissä. HPK pääsi pelaamaan ylivoimaa välillä kahdenkin miehen voimilla neljän ja puolen minuutin verran putkeen. Vieraat eivät saaneet kuitenkaan aikaan selkeitä laukaisupaikkoja ylivoimastaan huolimatta.

- Alivoimaahan tapettiin erinomaisesti. Siitä oikeastaan saatiin syke peliin siitä toisen erän alivoiman tappamisesta, Hannu Aravirta kommentoi otteen kääntymistä.

IFK pääsi myös pelaamaan ylivoimaa, ja oikein todenteolla erän puolivälin jälkeen, kun HPK:n sentteri Josh Holden taklasi IFK:n nuorta Teemu Laakso suihkukomennuksen arvoisesti. Tilanteessa kiekkoa päätyyn pelannut Laakso lensi pahannäköisesti päin laitaa.

- Tilanteet tulevat nopeammin ja voimakkaammin kuin A-juniorien SM-sarjassa. Hän ei ehkä odottanut enää taklausta. Oli tosi voimakas taklaus, Hannu Aravirta kommentoi Holdenin taklausta.

- Sellainen ylävartalon kova tälli siinä tuli, mutta yllättäen sitten toisella erätauolla lääkärin kanssa tulivat siihen tulokseen että pystyy pelaamaan. Aika näyttää jatkosta, Aravirta jatkoi siis pahemmalta loukkaantumiselta välttyneen Laakson tilanteesta.

IFK:n ylivoima ei ollut toisessakaan erässä kummoista. Kiekkoa ei juurikaan saatu edes hyökkäysalueella. Viisi minuuttia on kuitenkin pitkä aika, ja se tuotti tällä kertaa tasoituksen. Maali syntyi Jere Karalahden siniviivalaukauksesta, jonka tilanteen käynnistänyt Roman Vopat ohjasi kiekon ohi Norosen.

kuvakooste

Ottelu kuvin.

[katso]

IFK:n ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä HPK siirtyi jälleen johtoon vajaan puolentoista minuutin kuluttua tasoituksesta. Asialla oli jälleen ottelun ykkösmies Setzinger. HPK tuli tilanteessa nopeaan hyökkäykseen, ja Riku Hahl pelasi kiekon Kim Hirschovitsin taakse luikerrelleelle Setzingerille, joka harhautti Lundellin ja nosti kiekon maalin kattoon.

- Ehkä se 2-1 -maali siinä aika nopeasti kavennusmaalin jälkeen oli sellainen joka hiljensi vähän yleisöä ja sitten ehkä sai isoimman IFK-vauhdin laantumaan, Jukka Jalonen kertasi joukkueensa toista maalia.

IFK ei riitä

Ottelun kolmannen erän pelinkuva oli selvä. IFK tarvitsi maalia tasoittaakseen ottelun ja päästääkseen HPK:n jälleen jatkoajalle. Aika kului kuitenkin kellosta pois ilman että parempia tilanteita syntyi.

-Tavallaan vähän asemasotaa, sinniteltiin ja pyrittiin pitämään IFK pois tekopaikoilta. Ei kovin montaa kyllä tullutkaan tasakentin. Siinä mielessä onnistuttiin ihan hyvin, Jukka Jalonen kertasi kolmatta erää.

IFK:n kiri katkesi lopullisesti Roman Vopatin jäähyyn neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Vopatin kyynärpäätaklauksesta saaman rangaistuksen jälkeen IFK tosin otti aikalisän ja maalivahdin pois. HPK pääsi kuitenkin rankaisemaan tyhjään maaliin Jani Ridan toimiessa viimeisen naulan lyöjänä.

- Parannettiin kyllä peliä ja taisteltiin, mutta sellaista väkinäistähän se yrittämien on kun kotona takaa-ajoasemassa ja hyvä joukkue ja erinomainen maalivahti vastassa, Hannu Aravirta selvitti joukkueensa viimeistä erää.

Noronen HPK:n lukkona

HPK:n maalilla Mika Noronen pelasi jälleen hyvän ottelun ja päästi vain yhden maalin 28 laukauksesta. Myös Jukka Jalonen oli luonnollisesti tyytyväinen maalivahtiinsa.

- Ei häneen voi olla kuin tyytyväinen. Koko ajan parantaa ja menee eteenpäin. Ei ole vahingossa NHL-maalivahti.

HPK onnistui muutenkin hyvin vieraspelissään ja piti pakettinsa kasassa läpi ottelun, mikä riitti tänään täysiin pisteisiin.

- Kyllä täytyy olla tyytyväinen poikien asenteeseen ja yrittämiseen tänään.

- Tietyllä tavalla oli aika ehjä peli, taustat huomioon ottaen ja pelin kulku huomioon ottaen. Pystyttiin pitämään pää kylmänä ja aika hyvin pelaamana omaa peliä, Jalonen summasi illan saldon.

- Hyvän vierasputken jälkeen kotijää ei ollut meidän jää, kaksi tappiota putkeen, IFK:n Hannu Aravirta veti yhteen viikon otteluita.

IFK:n puolella ei ollutkaan syytä suuriin elämöinteihin. Vuoden kaksi viimeistä kotipeliä olivat IFK:lle vaikeat. Viiden vierasvoiton jälkeen kotiotteluista käteen ei jäänyt juuri mitään. Eetu Holman johtama nelosketju ja sen takana nuori Teemu Laakso olivat kotijoukkueen parasta antia.

- Kiekollisena erinomainen peli. Jakaa rauhallisia, hyviä syöttöjä. Todellinen superlupaus, Aravirta luonnehti puolustuksen poissaolijoita paikannutta nuorukaista.

- Tietysti tuossa oli reilun puolentusinaa pelaajaa pois, jotka tietysti ovat vaikuttaneet. Viimeisenä vielä tuossa pelipalaverin jälkeen kapteeni Söderholm, kuitenkin ykkösylivoiman vakiomies, Hannu Aravirta kommentoi IFK:ssa viimeaikoina suositun kuumeen takia sivussa olleen Toni Söderholmin puuttumista.

» Lähetä palautetta toimitukselle