Pelicans näytti heinolalaisille kaapin paikan

Liigajoukkue Pelicans ja Mestis-joukkue HeKi ottivat jälleen yhteen Heinolassa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa ennen sarjakauden alkua jo viitenä syksynä perättäin, joten jonkinlaisesta perinteestä voidaan jo alkaa puhua. Paikallisottelu veti jälleen kiitettävästi väkeä niin Heinolasta kuin Lahdestakin. Itse ottelu päättyi lahtelaisvieraiden voittoon maalein 1-3 (0-1, 0-1, 1-1). Otteluvoitot ovat nyt Pelicansin eduksi 3-2.

Varsin nimekkäällä kokoonpanolla liikkeellä ollut pelikaanilauma sai todeta, että alemman keskikastin tasoinen Mestis-joukkuekin kykenee antamaan kelpo vastuksen. Ottelu kulki Pelicansin komennossa, mutta heinolalaisten maalilla loistavasti torjunut Timo Väisänen piti kotijoukkueen mukana pelissä. Kolmannessa erässä HeKin tasoitus ei ollut kovin kaukaa haettu. Jahti kuudella kenttäpelaajalla kuitenkin kostautui lopussa ja Lou Dickenson niittasi lopullisen ratkaisun ottelulle laukomalla kiekon tyhjiin.

Ottelu alkoi varsin tasaisesti, mutta pelin luonne muuttui viiden minuutin pelailun jälkeen. Pelicans alkoi hallita kenttätapahtumia, eikä heinolalaisten suolapatsaaksi jämähtänyt puolustus tuntunut keksivän keinoja Pelicansin lennon pysäyttämiseksi. Pelicans-hyökkääjät pitivät kiekkoa ja kieputtivat välillä HeKin pakkeja kuin pujottelukeppejä. Dwight Helmisessä näytti olevan eniten pujottelulaskijan vikaa . Helminen piti kiekkoa ja teki kiekon kanssa mitä tahtoi. Veivaustuokio päättyi näyttävään sooloilumaaliin ajassa 7.40.

Suoraviivaisuus lahtelaisten otteista kuitenkin puuttui. Pelicans veivasi ja veivasi, mutta laukaukset puuttuivat. Myös ylivoimapeli oli todella tehotonta kiekonsiirtelyä. Toisessa erässä mylläkkä HeKin maalilla lisääntyi entisestään, mutta maalillaan huippuvireessä ollut Väisänen pystyi torjumaan lähes kaiken mahdollisen. Väisänen apuna toimivat myös tolpat, joita lahtelaiset kilistelivät muutamaan kertaan.

Ainoa takaisku toisessa erässä oli Jani Forströmin 0-2 osuma. Dickensonin upea syöttö petasi Forströmille unelmapaikan josta ei voinut enää epäonnistua. Väisäsen hyvä ilta loppui harmittavasti ennen aikojaan maalivahdin saatua pelitilanteessa osuman kenttäpelaajan mailasta aivan toisen erän lopussa. Loppupeliksi vastuu siirtyi virolaisvahti Willem-Henrik Koitmaan harteille.

Kolmannessa erässä HeKi pystyi parantamaan pykälällä peliään ja tapahtumia nähtiin entistä enemmän myös lahtelaispäädyssä. Koitmaan tulo maalille tiivisti myös heinolalaisten puolustusta ja etenkin maalineduspelaamista.

HeKi sai kaivatun kavennuksen aikaan ajassa 47.57, kun tuore latvialaishyökkääjä Janis Straupe onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä pelissään. Pelicansin veräjää vartioinut Joonas Kuusela tarjosi avauksen suoraan Straupen lapaan ja latvialainen kiitti laukomalla ranteella yläkulmaan.

HeKi painosti hyvin pelin loppuhetkillä, mutta takaa-ajo sai perinteisen päätöksen Pelicansin onnistuttua tekemään loppunumerot 1-3 tyhjään maalin ajassa 59.29.

Kokonaisuudessaan Pelicans jätti itsestään hieman valjun kuvan. Pelissä olisi ollut kaikki ainekset murskavoittoon, mutta pelaaminen oli tehotonta ja suoraviivaisuus loisti poissaolollaan. Puolustus onnistui sen sijaan jollain tapaa, sillä Kuusela ei ennen kolmatta erää juuri torjuntatöihin maalillaan joutunut.

HeKin nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle ottelu tarjosi hyvää oppia. Straupen mukaantulo näytti piristävän ja tuovan lisää variaatioita hyökkäykseen.