Lukko jätti Bluesin maaleitta harjoitusottelussa

LIIGA / Raportti
Blues ja Lukko kohtasivat Espoossa kauden ensimmäisessä kahden liigajoukkueen välisessä kohtaamisessa. Vieraat veivät voiton kahden ylivoimamaalin ja maalivahti Markus Korhosen hyvän pelin ansiosta.

Ottelu oli varsinkin aluksi erittäin sekavaa. Molemmat maalit nähtiin jo avauserässä. Ensimmäisestä vastasi Shayne Toporowski lyömällä paluukiekon ilmasta sisään. Toisessa maalissa Kari Martikainen laukoi maskin takaa kiekon yläpesään. Kummastakaan maalista ei voi syytää Blues-vahti Brückleriä.

Ottelun muista maalipaikoista merkittävin oli Jarkko Kauvosaaren epäonnistuminen läpiajossa. Bluesin ehkä parhaan maalintekopaikan tarjosi Ville Viitaluoma, jonka laukauksen Jari Tolsa ohjasi hienosti, mutta muutenkin erittäin hyvin pelannut Markus Korhonen nappasi kiekon räpyläänsä.

Bluesin parhaimmistoa oli kaksikko Tero Koskiranta - Matti Uusivirta, joka taisteli esimerkillisesti ja esitysten jatkuessa samanlaisina ansaitsee paikan rikkovasta roolista. Myös Mikko Lehtonen pelasi erittäin hyvin ja aikaisemmin hänen heikkoutenaan pidetyssä puolustuspelissäkin näkyi parannusta. Kokeneemmista pelaajista parhaiten onnistuivat Jaakko Uhlbäck, Ville Viitaluoma ja Kimmo Pikkarainen.

Eniten parannettavaa otteissa oli Ladislav Kohnilla ja Darius Pliskauskasilla, joka ei ainakaan tällaisilla esityksillä ansaitse sopimusta koko kaudeksi.

Vierasjoukkueen parhaimmistoa olivat maalivahti Markus Korhonen, puolustaja Kari Martikainen sekä hyökkääjät Shayne Toporowski ja Toni Dahlman.

Tuomarilinja oli odotetusti varsin tiukka. Suurimmat lipeämiset nähtiin lähinnä siinä vaiheessa, kun joukkue pelasi jo vajaalla. Kiekon laukomisesta katsomoon annettiin yksi rangaistus, kun Pliskauskas purki maalinedusruuhkasta yli laidan. Erikoisuus oli se, että Lukon Mikko Viitanen ja Juhamatti Yli-Junnila saivat kymmenen minuutin käytösrangaistukset väärästä varusteesta.

Kentälliset

Blues

Brückler (Ahonen)


Pikkarainen - Källarsson

Suhonen - Gustafsson

Kuoppala - Kurki

Ville Lajunen

Blues pelasi kuitenkin seitsemällä puolustajalla, joten parit vaihtuivat jatkuvasti.


Tolsa - Viitaluoma - Uhlbäck

Kohn - Pliskauskas - Lehtonen

Nöyränen - Koskiranta - Uusivirta

Sinisalo - Töykkälä - Näätänen

13. hyökkääjä Finell

Lukko

Korhonen (Häkkinen)


Viitanen - Martikainen

Hämäläinen - Hunkes

Honkaheimo - Nordlund

Tähtisalo - Platil


Lehtonen - Straka - Dahlman

Toporowski - Saarenheimo - Haataja

Ahvenainen - Yli-Junnila - Juntunen

Niko Aaltonen - Kauvosaari - Hannus

» Lähetä palautetta toimitukselle