Jokerit nujersi siipirikkoisen liigakärjen

LIIGA / Raportti
Helsingin Jokerit otti maukkaan puolustusvoiton Espoo Bluesista. 2–0–vierasvoittoon päättynyt ottelu oli samalla Bluesin kauden ensimmäinen tappio.

Ensimmäiset viisi otteluaan voittaneen Bluesin lähtökohdat otteluun olivat vaikeat. Edellisen ottelun loukkaantumisten myötä espoolaisilta puuttui koko viime kauden ykkösketju, johon kuuluvat Erkki Rajamäki, Stefan Öhman ja Ryan Keller, joka oli sivussa ulkomaalaiskiintiön vuoksi.

kuvakooste

Ottelun värikäs kuvakooste
[katso kuvat]

Näin ollen Bluesin hyökkäysvastuu kaatui suurilta osin Ben Eavesin johtaman ketjun harteille. Eavesin laidoilla pelasivat Petri Lammassaari ja Jaakko Uhlbäck, mutta ajoittain nihkeän yhteispelin vuoksi ketjuja sekoiteltiin ja muun muassa Juuso Puustista ja Sami Ryhästä kokeiltiin ykkösketjussa.

Kaiken kaikkiaan espoolaiset olivat kuitenkin kahden ensimmäisen erän ajan todella pirteitä ja he dominoivat kenttätapahtumia. Patrik Lostedt oli jo heti ottelun alussa viedä joukkueensa johtoon, mutta Jokereiden maalivahti Juuso Riksman oli tarkkana. Erinomaisesti torjunut Riksman olikin jatkuvasti sinisten hyökkäysten tiellä.

Tenute iskee ratkaisun

Jokereiden alkukausi on ollut vaikea, vaikka joukkue porskuttaa parhaillaan kolmen ottelun voittoputkessa. Päävalmentaja Glen Hanlon ei ole kuitenkaan saanut suojattiensa peliä uomiinsa ja takana oli kaksi nihkeää kotivoittoa selvästi heikompia vastustajia vastaan. Myös maanantaina narrilauma oli lähes jatkuvasti kapealla materiaalilla pelanneen Bluesin jyrän alla.

Hanlon tiesi kuitenkin mihin iskeä – ja se johti taktisesti onnistuneeseen suoritukseen. Vierailijoiden puolustusmuuri kesti ja myös onni oli ansaitusti myötä.

– Yritimme iskeä Bluesin haasteisiin: heillä oli takanaan muutama ottelu, kun me taas olimme saaneet valmistautua juuri tähän otteluun. Sen lisäksi heillä on ollut loukkaantumisia, kanadalaisluotsi tiesi.

– Meidän täytyi ottaa siitä kaikki hyöty irti.

Hanlonin maanmies Joey Tenute vei Jokerit kolmannessa erässä johtoon paluukiekosta ja sen jälkeen Bluesin peli kuoli lähes täysin. Jokerit onnistui asettamaan oman siniviivansa ja punaviivan väliin muurin ja espoolaiset joutuivat epätoivoisesti iskemään kiekkoa päätyyn.

Ottelun lopussa ilman maalivahtia pelatessaan Blues onnistui luomaan tyylikkäällä syöttöpelillään vielä tukun maalipaikkoja, mutta kaukalon kuningas Riksman piti maalinsa puhtaana loppuun asti. Jani Rita sinetöi ottelun laukomalla 2–0–lukemat tyhjään maaliin.

Matikainen tyytyväinen omiinsa

Bluesin vastuuvalmentaja Petri Matikainen osasi osaltaan aavistaa pelin lopputuleman, kun espoolaiset eivät vahvasta hallinnastaan huolimatta saaneet avausmaalia aikaiseksi ja vielä kahden erän jälkeen peli oli 0–0–tilanteessa.

– Usein kun hallitsee peliä, muttei saa maalia, niin vastustaja kuittaa tilanteen. Kaikkia kunnia Jokereille, Matikainen kommentoi.

Espoolaisten käskijä oli kuitenkin kaiken kaikkiaan varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Pelasimme erinomaisen taistelupelin. Pelasimme juuri sellaista jääkiekkoa kuin haluamme pelata: olimme voimakkaita, kävimme rehdisti mieheen kiinni, pelasimme lyhyillä syötöillä eteenpäin. Ei ole moitteen sanaa, Matikainen totesi.

– Ainoa mistä jäi kiinni oli se, ettemme päässeet tarpeeksi hyvin sota-alueelle, maalin eteen. Jokerit taisteli ja he pelasivat loistavasti omaa maalinedustaansa.

Tyytyväisyys oman joukkueen positiiviseen ilmeeseen oli ilmeistä, mutta voittoputken katkeaminen vei suuremman hymyn pois kasvoilta.

– Tappio harmittaa ja kirvelee minua sekä koko joukkuetta, mies myönsi.

– Jos kuitenkin jatkamme tällaisella pelillä, niin kyllä niitä pisteitä tulee. Ei tässä tarvitse laittaa päätä pensaaseen.

Hanlon oli luonnollisesti äärimmäisen tyytyväinen suuresta päänahasta ja arvokkaista vieraspisteistä, mutta joukkueensa viisikkopeliin, etenkin hyökkäyssuunnassa, hän ei ollut tyytyväinen.

– Yritämme parantaa joka pelissä, sillä emme pelaa vielä tarpeeksi hyvin. Meillä on pitkä tie edessämme kohti haluamaamme tasoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle