Blues korkkasi uuden kauden voitolla

Tapiolan areenaan 625 katsojaa houkutellut Bluesin ja Ilveksen välinen kamppailu tarjosi 10 maalia ja 142 rangaistusminuuttia.

Ottelu oli espoolaisille harjoituskauden ensimmäinen – Ilvekselle mittelö oli jo viides. Tamperelaiset iskivätkin kenties paremman pelituntuman avittamana avauserässä kolme maalia, mutta toinen ja kolmas erä menivät peliään petranneen Bluesin nimiin.

Ilves siirtyi 1-0-johtoon jo toisella peliminuutilla. Tupsukorvat pääsivät kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen, ja Ville Korhonen tuikkasi Jaakko Pellisen laukauksen irtokiekon sisään. Bluesin Mikael Kurki pääsi ylivoimalla tasoittamaan, mutta laiturikolossi Marko Anttila täräytti suoraan Toni Rajalan syötöstä 2-1. Teemu Kesän lyöntilaukaus ylivoimalla yllätti vielä Jonathan Iilahden, joka torjui ensimmäistä kertaa Bluesin edustusjoukkueen paidassa.

Toisen erän puolivälissä Ilves-puolustus ajautui suuriin vaikeuksiin. Blues teki kahdessa minuutissa ja 10 sekunnissa kolme maalia. Ottelun paras pelaaja Roope Ranta karvasi 2-3-maalissa kiekon röyhkeästi Jarkko Immoselle, joka maalasi. 4-3-johtomaalissa Ranta tarjoili hienon sommitelman päätteeksi vetopaikan Camilo Miettiselle. Energinen Sailio-Sallinen-Sallinen-kolmikko värkkäsi 3-3 tasoituksen.

Päätöserän resepti oli kolme maalia ja huima määrä rangaistusminuutteja. Ilves-puolustus nousi isoon rooliin - suihkuun lensivät koko illan todella kuumana käynyt Ryan Glenn, Teemu Kesä sekä Nils Bäckström. Lisäksi Bluesin 5-4-voittomaali syntyi Konsta Mäkisen karmean kiekonmenetyksen seurauksena.

Roope Talaja ja Glenn ottivat yhteen Kesän ulosajon jälkeen. Molemmille tuomittiin ottelurangaistus nyrkkitappelusta ajassa 57:26. Tappelun jälkeiset minuutit kentällä viilettänyt Heikki Laine kaunisteli Jere Sallisen syötöstä lukemia viimeisellä sekunnilla 6-4:ään.

Ilveksen harjoituspelit jatkuvat heti huomenna HPK:ta vastaan. Blues pelaa seuraavan kerran 17.8. Lukkoa vastaan.