Blues otti pisteet hengettömältä HPK:lta

Blues ratkaisi ottelun jo sen ensimmäisessä erässä, kun reilun kahdeksan minuutin jälkeen tulostaululla komeilivat isäntien johtolukemat 3-1. HPK ei enää pystynyt nousemaan tosissaan kamppailemaan ottelun voitosta, vaikka pelin lopussa pääsikin yhä paremmin juoneen mukaan.
Katso kuvat

Ottelun otokset
[katso kuvat]

Bluesin Erkki Rajamäen mielestä Bluesin voiton avaimena lauantain ottelussa oli hyvä alku.

- Saatiin hyvä lähtö peliin ja päästiin vähän varkain johtoon. Kokonaisuutena ei ollut mikään huippupeli meiltä, mutta tärkeät pisteet saatiin silti, Rajamäki analysoi ottelun jälkeen.

Espoolaisten päävalmentaja Petri Matkainen oli samoilla linjoilla. Matikainen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa otteisiin ottelun ensimmäisessä erässä.

- Valmistautuminen peliin onnistui erinomaisesti. Vaikka oli viikon kolmas ottelu meille, tultiin tuoreella jalalla peliin. Tämä näkyi ensimmäisessä erässä, kun saimme paljon kiekonriistoja hyökkäysalueella ja kiekkoa toimitettiin maalille.

Bluesin vahva alkurynnistys

Blues aloitti ottelun vahvasti. Erkki Rajamäki riisti kiekon helpon oloisesti HPK:n alimpana miehenä taiteilleelta Veli-Pekka Laitiselta Kerhon puolustusalueella ja siirsi vapaasti Bluesin johtoon jo kahden minuutin kohdalla.

- Siinä kävi vähän tuuria, kun kentällä oli rikkinäinen maila, joka auttoi kiekon saamista. Yritin vain saada maalivahdin jäihin ja tällä kertaa onnistuin, Rajamäki kertasi tekemäänsä ottelun avausosumaa.

Bluesin vahvan alkurynnistyksen keskellä HPK tuli hetkeksi aikaa peliin mukaan, kun Emil Lundberg sutaisi kiekon maalille Blues-päädyn kulmasta. Kiekko pomppi onnekkaasti ohi hölmistyneen Bernd Brücklerin.

Jo heti HPK:n tasoitusta seuranneessa vaihdossa Blues meni uudelleen johtoon. Arto Laatikainen toimitti kiekon kohti Andy Chiodoa ja Mikko Lehtonen ohjasi maalin edustalta Bluesin 2-1 johtoon.

- Laatikainen laittoi siinä hyvä syötön ja pääsin ohjaamaan, tärkeään paikkaan maali meille, hyvän pelivireen löytänyt Lehtonen totesi ottelun päätteeksi.

Blues jatkoi iloista hyökkäyspeliä, jossa näkyvimmässä roolissa hääräsi Ville Viitaluoman johtama ykköskenttä. Pitkän pyörityksen jälkeen Viitaluoma pääsi laukomaan b-pisteiden välistä. Chiodo torjui eteensä ja Viitaluoma onnistui yllättävän vapaasti siirtämään oman laukauksensa paluukiekon verkkoon.

Espoolaisten ykköskentässä pelasi Lehtosen ja Viitaluoman lisäksi Oskar Osala. Lehtosen mielestä ketju on hyvä kokonaisuus.

- Palasin Osalan kanssa yhdessä nuorten MM-kisoissa ja Viitaluoma täydentää meitä hyvin.

Omien esityksiensä erinomaisuuden edelliskauteen verrattuna Lehtonen pistää aivan suoraan valmennuksen näkemysten piikkiin.

- Omassa tekemisessä ei ole parantunut mikään muu kuin peliaika. Nyt pelaan paljon enemmän kuin viime vuonna, Lehtonen kertoi.

Ensimmäisen erän loppupuolella Bluesin rynnistys tasaantui ja HPK pääsi Rami Alangon jäähyn ansiosta paremmin mukaan peliin. Blues joutui lisäksi rukkaamaan kokoonpanojaan, kun Erkki Rajamäki puhui itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

- Vähän siinä tulistuin. Vastustajan maila osui suuhun, eikä (päätuomari Aleksi) Rantala tätä nähnyt. Tästä menin sitten Rantalalle mainitsemaan. Pitää välttää tällaisia jatkossa, Rajamäki lupaili.

Aivan erän viimeisillä sekunneilla Kerho oli vielä kaventaa, mutta Dale Clarken koukkiminen esti lisäosumien syntymisen.

Näennäinen kiri

Ottelun toisessa erässä molemmat joukkueet pelasivat vauhdikasta peliä. Erän ainoasta maalista vastasi isäntäjoukkue Blues. Joukkueen kapteeni Alanko voitti kaksinkamppailun HPK:n puolustusalueella ja siirsi kiekon nelosketjun nuorelle Toni Kähköselle. Kähkösen tarkka rannelaukaus upposi etuyläkulmasta Kerhon maaliin.

Päätöserässä pelattiin kohtuullisen tasaisissa merkeissä. Hämeenlinnalaiset nousivat kahden maalin päähän Pasi Salosen maalilla. Salonen onnistui ohittamaan Bernd Brücklerin jokseenkin helposti pienestä kulmasta.

HPK ei kahden maalin takaa-ajoasemassa saanut kunnollista kiriä käyntiin, ennen kuin hieman yli kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Blues-maalivahti Brückler ja HPK:n kärkikarvaaja törmäsivät toisiinsa Bluesin maalinvierustalla. Rantala näki törmäykseen syylliseksi Brücklerin ja tuomitsi Bluesille jäähyn tilanteesta.

Hämeenlinnalaiset turvautuivat aikalisään ja vetivät hieman epävarmasti torjuneen Chiodon pois maalilta. Hurjan loppupyörityksen tuloksena oli kiekon pyörimistä Bluesin alueen kulmissa ja välillä maalin edessäkin, mutta kunnollisia maalipaikkoja HPK ei pystynyt luomaan.

Alku ratkaisi

Ottelun jälkeen valmentajat olivat yksimielisiä ottelun ratkaisutekijöistä. HPK:n Matti Alatalo ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen pelin alussa.

- Ensimmäisessä erässä oli ottelun ratkaisu. Itse olimme osasyyllisiä tulokseen, huono peli meiltä. Kaikki kunnia kuitenkin Bluesille voitosta, Alatalo onnitteli.

HPK:n pelissä ei suuria hienouksia lauantai-illassa nähty. Hämeenlinnalaiset olivat kaikilla pelin osa-alueilla potkun verran isäntäjoukkuetta jäljessä. Erityisesti puolustuspäässä kiekollinen pelaaminen oli epävarmaa, eikä Andy Chiodo maalilla esittänyt parhaita otteitaan.

Bluesin Petri Matikainen kiitteli joukkuettaan onnistuneesta valmistautumisesta otteluun.

- Täytyy olla tyytyväinen varsinkin ensimmäiseen erään. Tänään oli myös vaikeita hetkiä, mutta selvisimme niistä suhteellisen mukavasti.

Voiton myötä Bluesin voittoputki kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi. Erityisen positiivista Bluesin esityksessä oli Viitaluoman ketjun voimakas pelaaminen. Joukkuetta alkukaudesta kannatellut Stefan Öhmanin ketju puolestaan oli hieman pimennossa lukuun ottamatta Rajamäen maalia.

Blues kohtaa seuraavaksi jo kolmannessa peräkkäisessä kotiottelussaan torstaina Jokerit. HPK matkaa tuolloin Kuopioon KalPan vieraaksi.