Tasapaksu kiekkoilta Porissa

Viime aikoina tasaiseen tahtiin pisteitä ottanut Ässät kohtasi torstaina kotonaan JYP:n joka taas oli hävinnyt edelliset neljä otteluaan. Tänään vierailija kuitenkin sai tappioputkensa poikki kaatamalla isännät numeroin 0-2.

Ottelu lähti käyntiin melko tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat luotua pientä sähinää toistensa maalien tuntumaan, mitään todella vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan nähty. Heti alusta alkaen kävi selväksi että kummassakin päässä on tolppien välissä kuuma maalivahti. Scott Langkow tosin aloitti hieman haparoiden mutta pääsi peliin paremmin sisään saatuaan alle hyviä torjuntoja. Edellisessäkin ottelussa hienosti pelannut Tero Leinonen toisessa päässä oli myös alusta alkaen valppaana hyvin pelanneen puolustuksen takana.

Vostrak rankaisi ratkaisevasti

Hieman runsaat kymmenen minuuttia oltiin pelattu kun nähtiin lopulta myös ratkaisevaksi muodostunut ottelun avausosuma. JYP:n pienen pyörityksen jälkeen pääsi Pavel Vostrak nousemaan kulmasta maalille ja laittamaan kiekon ohi Langkowin. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Angel Nikolov. Mitään erityistä ei Vostrakin maalin lisäksi ensimmäisessä erässä enää nähty.

Toiseen erään pääsi Ässät lähtemään ylivoimalla, siitäkään huolimatta ei kiekkoa kuitenkaan verkkoon saatu. Molemmat onnistuivat jatkossa luomaan paikkoja mutta viimeistely oli tehotonta. Ehkä paras mahdollisuus oli jälleen Vostrakilla joka pääsi Pekka Kangasalustan pienestä virheestä yksin maalivahtia vastaan, Langkow veti kuitenkin tilanteessa pisimmän korren.

Kolmas erä noudatti samaa kaavaa

Ässät on tällä kaudella noussut muutaman kerran tappioasemasta voittoon hyvän kolmannen erän ansiosta. Sitä odotettiin tälläkin kertaa, toisin kuitenkin kävi. Leinosen maalille onnistuttiin luomaan tilanteita ja ylivoimaakin joukkue sai pelata mutta tulosta ei vaan tällä kertaa tullut. Lähimmäksi tasoitusta pääsi nuorisoketju Janne Mäkelä-Juha Kiilholma-Joose Lipponen jonka yhteistyön tuloksena syntynyt vaarallinen tilanne tarkistettiin videolta.

Kuten todettua ei kolmannessa erässä tällä kertaa nähty aivan samanlaista sykettä kuin muutamissa aikaisemmissa kohtaamisissa. Kotijoukkueen kannalta huonommalla tuurilla olisi JYP voinut kasvattaa johtoaan vieläkin suurempiin numeroihin. Langkow maalillaan kuitenkin jatkoi vahvoja esityksiään.

Isäntien valmentaja Mika Toivola otti noin minuutti ennen loppua aikalisän ja vaihtoi maalivahdin kuudenteen pelaajaan. Joukkueen peli jäi ylivoimasta huolimatta pyörimään kulmiin eikä tasoitusta saatu aikaiseksi. Viimeisen niitin iski Ässiäkin aikanaan edustanut Eric Perrin tyhjään maaliin sekunti ennen loppua. Näin JYP korjasi Isonmäen illasta pisteet numeroin 0-2.

Rangaistuksia ei paljoa jaettu

Tämän illan ottelussa nähtiin päätuomarina melko kokematon Juha Pajunen. Miehen linja salli estämistä ja välillä ehkä turhankin kovaa pelaamista melko runsaasti. Periaatteessa Pajusen linja oli kuitenkin molemmille sama eikä siitä kumpikaan suuremmin hyötynyt. Ensimmäisessä erässä nähtiin kuitenkin yksi tilanne josta olisi rangaistus pitänyt antaa. JYP:n Jarkko Immonen taklasi Markku Tähtistä keskialueella polvella, edes kahden minuutin jäähyä ei tilanteesta Immoselle kuitenkaan tuomittu. Polvitaklaukset ovat jääkiekossa erittäin vaarallisia ja ne pitäisi ehdottomasti kitkeä pois. Huonommalla tuurilla voi pelaajan ura loppua pahasti osuneeseen taklaukseen.
Tähtinen pystyi pelaamaan ottelun loppuun asti mutta myöhemmin tulleen tiedon mukaan polvessa voi jotakin olla rikki ja näin ollen pelaaminen sunnuntaina TPS`ää vastaan on epävarmaa.